![]() |
Günlük Hayatta Kulanılan Almanca Konuşma Kalıpları 1(Türkce-Almanca ceviri) Aşağıda Almanca'da kullanılan genel konuşma kalıpları yer almaktadır. Kalıpların önce Türkçe'leri, yanına Almanca yazılışları ve parantez içersinde okunuşları verilmiştir.Okunuşlarda yer alan : işareti, kendinden önceki harfin biraz uzunca okunacağını belirtir. Almanca'da "r" harfleri genel olarak çok baskılı söylenmemekle beraber yumuşak g (ğ) sesine benzer bir ses verir. Evet : Ja (ya) Hayır : Nein (nayn) Teşekkür ederim : Danke (dankı) Çok teşekkür ederim : Danke sehr (dankı ze:r) Rica ederim : Bitte (bitte) Bir şey değil : Nichts zu danken (nihts tsu danken) Afedersiniz : Entschuldigen Sie, bitte (entşuldigın zi: bitı) Çok rica ederim : Bitte sehr (bitı ze:r) Adım .........'dır : ich heisse ...... (ih hayzı ......) Ben bir Türk'üm : ich bin ein Türke (ih bin ayn türkı) Ben doktorum : ich bin Arzt (ih bin artst) Ben öğrenciyim : ich bin Schüler (ih bin şu:lır) Ben ...... yaşındayım : ich bin ....... jahre alt (ih bin ...... ya:re alt) Ben yirmi yaşındayım : ich bin zwanzig jahre alt (ih bin svansig ya:re alt) Adınız nedir? : Wie heissen Sie? (vi: hayzın zi:) Adım Muharrem'dir : ich heisse Muharrem (ih hayzı Muharrem) Sen kimsin? : Wer bist du? (wer bist du) Ben Muharrem'im : ich bin Muharrem (ih bin Muharrem) Adım Muharrem'dir : Mein Name ist Muharrem (mayn na:mı ist Muharrem) Adım Ahmet : Mein Name ist Ahmet (mayn na:mı ist Ahmet) Anlaştık! : Verstanden! (ferştandın) Lütfen : Bitte (bitı) Pekala : Gut (gu:t) Özür dilerim : Entschuldigung (entşuldigung) Bay ....... : Herr .......(kişinin soyadı) Bayan ...... : Frau ......(evli kadının soyadı) Bayan ....... : Fräulein .....(evlenmemiş kızın soyadı) Tamam : Okay (okay) Güzel! : schön (şö:n) Tabii : natürlich (natürlih) Harika! : wunderbar (vundığba:ğ) Merhaba (selam) : hallo (halo:) Merhaba (selam)(Öst.) : Servus! (servıs) Günaydın: Guten Morgen (gu:tın morgın) İyi günler (tünaydın ) : Guten Tag (gu:tın ta:g) İyi akşamlar : Guten Abend (gu:tın abınt) İyi geceler : Gute Nacht (gu:tı naht) Nasılsınız? : Wie geht es ihnen? (vi: ge:t es iğnın) İyiyim, teşekkür ederim : Es geht mir gut, danke (es ge:t mir gu:t, dankı) eh işte : Es geht (es ge:t) Nasıl gidiyor? : Wie geht's (vi ge:ts) Fena değil : Nicht schleht (niht şleht) Görüşmek üzere : Bis bald (bis balt) Hoşçakalın : Auf Wiedersehen (auf vi:dırze:ın) (Allah'a ısmarladık,güle güle anlamında) Hoşçakalın : Auf Wiederhören (auf vi:dırhö:rın)(telefonda ve radyoda kullanılır.) Hoşçakal : Mach's Gut (mahs gu:t) bay bay : Tschüss (tçü:z) |
--->: Günlük Hayatta Kulanılan Almanca Konuşma Kalıpları 1 benle tanısmak isteyenleri bekliyorum:D |
--->: Günlük Hayatta Kulanılan Almanca Konuşma Kalıpları 1 Danke sehr |
--->: Günlük Hayatta Kulanılan Almanca Konuşma Kalıpları 1 Thanks for sharing....:) |
--->: Günlük Hayatta Kulanılan Almanca Konuşma Kalıpları 1 en iyisi türkçe |
--->: Günlük Hayatta Kulanılan Almanca Konuşma Kalıpları 1 selam tanışalım msn nen var mı şeker??? |
--->: Günlük Hayatta Kulanılan Almanca Konuşma Kalıpları 1 Alıntı:
bunun tercümesinimi bekliyorsunuz? |
--->: Günlük Hayatta Kulanılan Almanca Konuşma Kalıpları 1 ben lise 1 öğrencisiyim . almancaya bu sene başladım (: güzel bir dil. ayrıca teşekkür ederim çok yardımcı oldunuz (: |
--->: Günlük Hayatta Kulanılan Almanca Konuşma Kalıpları 1 Paylaşım için saol.Danke sehr... |
--->: Günlük Hayatta Kulanılan Almanca Konuşma Kalıpları 1 Danke sehr........ |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 01:21 . |
2000- 2025
Tüm bağışıklıklar ve idelerden bağımsız olan sözcükleri sarfetmeye mahkumdur özgürlük