MUHAKEME.NET FORUMU

MUHAKEME.NET FORUMU (https://www.muhakeme.net/forum/)
-   Türkiye Tarihi (https://www.muhakeme.net/forum/turkiye-tarihi/)
-   -   Atatürkün Kanlı devrimleri (https://www.muhakeme.net/forum/turkiye-tarihi/7888-ataturkun-kanli-devrimleri.html)

el_feta 07-05-2008 20:32

Atatürkün Kanlı devrimleri

Sözü hiç evirip çevirmeden söylemeliyim ki, Türkiye’de tarih spekülatörleri var. Özellikle yakın tarihe ilişkin farklı görüşler bu çerçevede yaygara malzemesi yapılıyor. Bu da yakın tarihin analitik tahlilinin yapılmasını engelliyor. Dolayısıyla her şey bir korku kuşağının içinde kalıyor.
Buna rağmen bugünkü yazımı, vaktiyle şapka yüzünden asılan İskilipli Atıf Hoca konusuna tahsis edeceğim. Çünkü 04 Şubat tarihi Atıf Hoca’nın idam yıldönümüydü. Bu konu önemlidir, zira yakın tarihe ilişkin korku kuşağının en koyu tonunda kaybolmuş konulardan biridir. Bugüne kadar da sadece spekülatif amaçların malzemesi olarak kullanılmıştır.
Bilindiği gibi, Atatürk 24 Ağustos 1925 tarihinde Kastamonu’ya elinde Panama şapkasıyla gitmiş, Kastamonululara hitaben yaptığı konuşmada, “…Uygar ve milletlerarası kıyafet, bizim için, çok cevherli milletimiz için lâyık bir kıyafettir” demişti, “onu giyeceğiz. Ayakta iskarpin veya fotin, bacakta pantolon, yelek, gömlek, kravat, yakalık, ceket ve tabiatıyla bunları tamamlamak üzere başta siper-i şemsli serpuş. Bu serpuşun adına şapka denir. Redingot gibi, bonjur gibi, smokin gibi, frak gibi, işte şapkamız!.. İsterseniz bildireyim ki, bu kadar yüksek ve önemli bir sonuca varmak için, gerekirse bazı kurbanlar da verelim…” (K. Z. Gençosman, Atatürk Ansiklopedisi, İstanbul 1981, X, 67)
Anlaşılacağı gibi, bu iş, “kurban” vermeyi göze aldıracak kadar önemliydi. İskilipli Atıf Hoca da maalesef “kurbanlar”dan biri olacaktı.
İskilip’in Tophane Köyü’nde dünyaya geldiği için “İskilipli” ünvanını kullanan Atıf Hoca, sıradan bir “molla” değil, İstanbul gibi bir ilim merkezinde medrese eğitimini tamamladıktan sonra Daru’l-fünununa (üniversite) girip İlahiyat Fakültesi’nden mezun olmuş bir aydındı. Zaten “sıradan” olsaydı, olabilseydi kimse ona ilişmeyecek, ömrünü sehpada yitirmeyecek, başı yastıkta bitirecekti.
Fakat “önder” kimliği peşini bırakmadı. 31 Mart Olayı’nda (13 Nisan 1909) Sinop’a sürüldü. Oradan Sungurlu’ya sevk edildi. Nihayet “bir yanlışlık” olduğu söylenerek serbest bırakıldı.
İzmir’in işgaline ilk tepkiyi gösterenler arasındaydı. Kurduğu “İslâm Teal-i Cemiyeti” vasıtasıyla Anadolu’nun toparlanmasına yardımcı oldu. İrşatlarıyla Anadolu’nun yüreğini diri tutmaya çalıştı.
Nihayet Cumhuriyetin ilanı ve “Şapka İktisası Hakkında Kanun”un TBMM’nde kabulü…
Atatürk’ün Kastamonu gezisinde söylediklerinden ilham alan Bakanlar Kurulu, 2413 numaralı kararname ile devlet memurlarına şapka giyme mecburiyeti getirdi (02 Eylül 1925). Ardından Konya Milletvekili Refik Bey ve arkadaşları 15 Kasım 1925 tarihinde şapka dışında başlık giyilemeyeceğine ilişkin kanun teklifini TBMM’ye verdiler. Bursa Milletvekili Nureddin Paşa, tasarının Teşkilatı Esasiye Kanunu’na (anayasa) aykırı olduğunu ileri sürdüyse de dikkate alınmadı ve 671 sayılı “Şapka İktisası Hakkında Kanun” 25 Kasım 1925’te kabul edildi. 28.11.1925 günü 230 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi.
Şapka Kanunu, başta Erzurum olmak üzere Rize, Sivas, Maraş, Giresun, Kırşehir, Kayseri, Tokat, Amasya, Trabzon ve Gümüşhane’de protestolarla karşılanmıştı. Çoğu dini duyarlılıktan gelen ve kendiliğinden gelişen muhalefet, öteden beri yönetimin “makbul” saymadığı etkin bazı kişilerin kışkırtmasına bağlandı. Onlardan pek çoğu İstiklal Mahkemeleri’nde yargılandı, bazıları ağır hapis cezalarına, bazıları ise idam cezasına çarptırıldı.
Direnişin en şiddetli olduğu yer ise Trabzon’un hocalarıyla meşhur ilçesi Of’tu. Of, Hamidiye Kruvazörü tarafından bombalandı. (Bizim uşakların bombardıman altında, “Atma Hamidiye atma, şapka da giyeceğuz, vergi de vereceğuz” diye ağlaştıkları rivayet edilir)
Bu arada Atıf Hoca da şapka devrimi’nden bir buçuk sene önce yayınladığı “Frenk Mukallitliği ve Şapka” isimli kitabından dolayı tutuklanmıştı. (26 Aralık 1925) Giresun İstiklal Mahkemesi’ne sevk edildi. İstiklal Mahkemeleri’nin astığı astık kestiği kestikti. Daha ziyade muhaliflere gözdağı vermekte kullanılıyor, bu yüzden de cezalar çok acımasız oluyordu. Buna rağmen, Giresun İstiklal Mahkemesi, Atıf Hoca’ya takipsizlik verdi.
Atıf Hoca İstanbul’a döndü. Ancak 26 Aralık 1925’te arkadaşları ile beraber tekrar tutuklanarak Ankara’ya sevk edildi ve Ankara İstiklal Mahkemesi’nde yargılanmaya başlandı. Bu kez isnat edilen suç, “halkı kanunlara karşı kışkırtmak”tı. Oysa Hoca şapka aleyhine hiçbir gösteriye katılmamıştı.
Meşhur Kılıç Ali’nin (nam-ı diğer Kel Ali) reislik ettiği Ankara İstiklal Mahkemesi Savcısı, Hoca için 3 yıl hapis cezası istiyordu. Fakat mahkeme iki gün içinde idam cezası verdi.
Atıf Hoca, ne hikmetse savunma yapmaya gerek görmemişti. Hüküm 4 Şubat 1926 sabahı infaz edildi. Atıf Hoca’nın son sözü, “Mahkeme-i Kübra’da hesaplaşırız” oldu. Allah rahmet eylesin.

Kaynak : Yavuz Bahadıroğlu 18 Şubat 2004 Vakit

xyzt 07-05-2008 21:53

pardon bu yazının kaynağını belirtir misiniz. size mi ait?

el_feta 07-06-2008 17:29

bir siteden alıntıdır eefndim...daha derli toplu bir sunum oalcağını düşündüğümden böyle yaptım..yazılanların tartışılamsı normaldir..buyrun...? !

alptraum 07-06-2008 18:03

Sayin el feta

Kaynak neden önemlidir cünkü objektif bakis acisi olmadigindan

Nasil yazarina göre kitap aliyorsak kaynagina göre degerlendirmekte hakkimiz

Bugun kaynagi olmayan birseyin bilimsel olarak kabul edilmemesi söz konusu heleki yakincag tarih olursa bu....

Kaynagini bulabilirseniz paylasmanizi isterim

selametle

dionysoz 07-06-2008 19:08

şimdi burda ne ispatlanmış oluyor?
Mustafa Kemal Atatürkün bir diktatör olduğumu,
hocanın kendini idam ettirecek kadar şapka düşmanı olduğumu,
devlet dairelerine sarık ve cübbeyle gitmenin daha makbul olduğumu,
yoksa ''illede şapka giyeceksiniz ulan'' gibi bir yaklaşım tarzıyla Hamidiye zırhlısı tarafından bomba yağmuruna tutulan Of halkının dramımı

nedir efendiler?nedir?
nedir bu illede Atatürkü bi yerlerden bişiler türetip bi şekilde yakalayıp karalama çabaları.Atatürkü din anlayışını kavrayamamış Atatürkçü geçinen zavallı beyincikleremi kızalım,yoksa Atatürkü din düşmanı olarak göstermeye çalışan yobazlaramı.

Oysa Atatürkün dinimize olan bakış açısını kavrayabilmek için yazılmasında bizzat ön ayak olmuş olduğu,basım masraflarını bizzat cebinden karşıladığı bugün hala en büyük Kuran tercümelerinin başında gelen Elmalılı Hamdi hocanın eşsiz eseri Hak Dini Kur'an Dili ne bakmamız bile kafidir.

zira amaç hurafeden,yobazlıktan,uydurma hadislerden arındırılmış,tam manasıyla,layikiyle en saf haliyle özüyle bilinmesi ve yaşanması gereken bir din anlayışıdır.

ne mutlu yüce Allahın verdiği eşsiz ve evrensel zihinle hakkaniyet ''muhakeme''yi yapabilene.

el_feta 07-16-2008 19:38

Herkesin bir safı var benim de öyle...bir taraf olmayan bertaraf olur kanantindeyim...
atatürk anonim şirketinin değişmez müdavimleri var evet bu memlekette...
atatürk din edinmiş ATAİSTLER de mevcut...evet...
atatürkün bir din düşmanı olduğunu bilmeyenler,genelde islam,kuranı bilmeyenler tağut nedir,tevhid nedir bilmeyenlerdir...beni eleştiren arkadaşa da sormak isterim,hakkaten alıp elinize vahiy bize ne diyor diye kafa çatlattınız mı??
amacım sizi rencide etmek,yermek falan değil...
dedim ya benim de bir safım var...said nursi yi bilir misiniz ne diyor atatürk hakkında???
ben,şeyh said de mi mustafa kemali karalamak isteyenlerden,yapılan devrimlerin ne demek olduğunu pekala bilenler bunlar...
bu sitede çok defa dile getirdim...alpatrum da delil isteyip duruyor,sanki çok gizli saklı şeylermiş gibi...
islamın hilafeti,hurafe miydi?? kaldırıldı...alpatrum,çok mu saklı bişe bu...
ya bir gecede yapılan dil katliamı,bu mudur hurafe ve muasır medeniyet seviyesi...
ankara da pavyondan kadın getirilip balolara dahil edilişi ni mi bilmiyosunuz...
o zaman,alınan yasaların italyan ceza hukuku olduğunu ,medeni hukukun isveç mi ne olduğunu daha ilkokulda öğretiyolar..sen üste beni eleştiren!! bunu mu savunuyosun ve sen alpatrum bunun mu delilini istiyosun...
şimdilerde gavur izmir diye anılan o yerlerin vakti zamanında nasıl mustafa kemal posterlerini yırttığını açın bakın FETHİ OKYAR ın hatırlşaarında..kazım karabekir in de hatırlarını okuyun da,görün mustafa kemal denen adamın cumhuriyeti kaç kişiyle ilan ettiğini(o sırada k.kaarbekir ve bir çok insan meclis de yoktur)..açın lozan ekibinden dr rıza nur un hatıralarını,okuyun sonra gelin...hiç kusura bakmayın,bu böyle...imkanım olsa da size atatürkün metreslerini de ja ja gaborların itiraflarını,fikriye ahnımı falan da gösterebilsem,delillerini...
adolf hitler e FÜHRER diye kızanlara...ULU ÖNDER in almancası ne peki diye sorasım geliyor... elbet tabi diktatör...
bunu ben değil,açın o zamanın iç işleri bakanı esad bozkurt un hatırlarını,görün kemalizmin italyan mussolinisi ve alman hitleriyle olan yakın bağını...
İttihad ve terakki (İT) denen çetenin son halkası olan mustafa kemali tanıyın...mustafa kemalin tek istisnası biraz vatansever oluşu belki,ismet inönü gibi amerikan mandası istemiyo hiç olmazsa...
kusura bakmayın..yakın tarih falan bilmiyosunuz...kuranın emirlerini,tağuti düzenleri,batı aklı ve felsefesini son 250 yıldır ümmet olarak çektiklerimizi bilmiyosunuz...
evet...iddialıyım...atatürk denen ve anamın deyişiyle günahım kadar sevmediğim bu adam bir DİKTATÖRdür...
ismet inönü paralara kendi resmini basınca ne diyor o zamanın meb bakanı hasan ali yücel,devr-i kemal bitti,devr-i ismet zamanı başladı...1923-1950 arası tek parti diktatörlüğü olmuştur bu memlekette...kuranın ahırlarda okutulduğunu bilmezmiş gibi tavır takınmayı da bırakın...
selam ve dua ile...

karababa 07-16-2008 20:27

Kardeşim Mustafa kemal ve arkadaşlarının yaptığı devrimler ?

Evet kazım karabekir paşanın 1970 yılında hürriyet gazetesinde yayınlanan hatıralarını okudum. Ayrıca Bursa ulucami müdavimi olmakla öğrendiğim bir kaç hatırat oldu. Dine yakın paşaların burada gelip sohbetlere katıldığı gibi.
Mustafa kemal paşa, ismet paşa rauf paşaları buralarda hiç görülmediğinide biliyoruz.
Ayrıca Askerlik yapan herkes bilirki Samsuna ayak bastıktan sonra padişahın sözünden çıkan subayın sözü ile 3.Ordu komtanı emri altına girmez. GİREMEZ.

Bunları bilipte Neden susuyoruz. Şeriat ordusundan da Mustafa kemal ve silah arkadaşları gibi dini sevmeyenler olabiliyor. Dersini çıkartmış olmamdan kaynaklanıyor. Şimdilerde sadece samimi olanlar (zeyd ra. gibi) Bu baskılara tahammül ediyor. Ben nacizane laikliğin samimi müminlerin işine gelmesi gerektiği kanatindeyim.
Müslümanların nefslerini terbiye etmekten Devlet işine vakit ayıramayacağı kanatindeyim.
Hata yakın tarihde görülmeyen gerçekleri yazanlar var

Ahmet HULUSİ
Recep Şükrü APUHAN
Gibi,,,

Kuranı Mustafa kemalde biliyordu. Hatip olarak Çok defalar kürsüye çıkmıştır. Şeriat ordusunun komutanı olarak Mutlak sürette orduya yahut askerine Namaz kıldırmak Onun vazifesi idi.
Bize Şeriat dendiğinde İRANI örnek gösterenlere ithafen bunuda Yazmış olayım.
Bizim Model ülkemiz OSMANLI imp. dur Nedense herkes unuturuyor nesebimizi!!!!

el_feta 07-17-2008 10:22

musatafa kemal denen adamın,hayatında bir sürü konuşma var,bir ara halifeliğe bile niyetleniyor...bakmayın siz bunun nedeni makyevelist felsefe..amaca giden her yol mubahtır,anlayışı..
hep derim,ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz..
yapılanlar ortadadır...
gayr-i islami bir rejim düzen,yıkılan ümmet...bu zamanın müslümanları ne yazık ki 80 yıl önce yediği kazığın hala daha farkında değil...
medya,okullar ki eğitim değil öğütüm sistemi, vs. tarih algımızı yumuşatıyor...
yani abd şuan ırakı işgal etti ya,direnen direndi,asılan asıldı ya...kontrol abd ye geçtiğini düşünün,her türlü eğitimin ekadar,yeni nesiller artık o düzende büyüdüğünden ciddiyeti anlayamıyo olurlar..
günümüz gençlerinin de durumu böyle...
yahu koca bir islam hilafeti kaldırılmış bu bile tek başına yeter..
bu ülke de david in yapmadığını davud yapmıştır...siz 500 yıl sonra tarih kitaplarını düşünsenize...bir adam ve islam halifeliğini kaldırmış..yetmez mi??
bakın şimdi ümmet ne halde..savaşlara bakın hep islam ülkeleri...yetim kaldık...

bu yazıyı okuyan herkesten istediğim statüko nun amentusu dışında tarih okumalarıdır..
bu ülkenin geçmiş dosyaları hala daha açılmıyor...oysa avrupa da 50 sene de açılır,niye açılmıyo dersiniz???
burada yazdım mı bilmiyorum..latife hanımın hatırlarını açıklayamadılar..vermediler kamuoyuna..ne demişti o zaman türk tarih kurumu başındaki prof.
eğer bu hatıralar yayınlanırsa ' türk yakın tarihi baştan yazılması lazım...'
selam ve dua ile...

ersin-52 07-17-2008 10:29

kardeşim sana katılmıyorum ATATÜRK döneminde TÜRKİYE'DE böyle bir olay ancak vatan hainliği sonucu yaşanabilir.ATATÜRK ise diktatör olsa idi kadınlara seçme seçilme hakkı vermez 2. sınıf insan muamelesi yapardı saygılarımla iyi günler.

el_feta 07-17-2008 10:44

hff...
bakın,islamın ilah anlayışı ile diğer dinlerin ilah anlayışı farklııdr...
bizim ilahımız sadece gökyüzünün değil yeryüüznünde ilahıdır...hristiyanlık gibi allahın hakkı allaha sezarın hakkı sezara diyen bir din değil bizimkisi..bizim ilahımız yeryüzüne de karışır yani devlet işlerine de...
bakın batı felsefesi kartezyendir..yani ayıran bir zihniyet ,islamsa birleştirir..tevhid akidesi üzerine kuruludur...hayatla memat,sanat,ahlak,siyaset,edebiyat hep allaha göredir,allahsız her hesap kişiyi mazallah dinden eder....o yüzden laiklik küfürdür...
mustafa kemal denen adam batı aklıyla yetişmiş(çok fazla fransız eseri okumuştur),İT çetesi nin devamı olan bu ülkedeki 250 yıllık batı aşkının sonucudur... cemil meriç in deyimiyle ' tecavüzcüsüne aşık olan aptal kız ' misali alternatifsiz bir batı sevdası almış bizi...ve sonuç...bana bu ülkeyi atatürk kurtardı diyenlere diyorum ki,ulan bu ülkeyi ingilizler alsa nolcaktı ki??? ingilizce öğrenmek için bir tarafınızı yırtıyosunuz,kılık-kıyafetiniz onlar gibi,diliniz latin alfabesi,sokakların hali belli,anayasanız batıdan alıntı..daha ne olacaktı ki???
o yüzden diyorum,david in yapmadığını davud yapmıştır..lozan ant da,bundandır...bu ülkenin başındaki diktatörler,batı ile anlaşmıştır lozan da,girmeyin içeri ,siz gibi olalım...!!!
ahh imkanım olsa da size atatürk ün sir bilmem neye yazdığı mektubu göstersem...
mektubu niye yazıyo biliyo musunuz bu ingiliz gavuruna..ben gittikten sonra ülkenin başına sen gel diyor,yoksa korkarım ki yaptığımız devrimler yıkılacak...
fazla söze ne hacet...

alptraum 07-17-2008 19:53

Sayin el-feta

bana söylediginiz cevabima karsilik ne delili istiyorsun daha bunlar gercek degil mi?

Birseyin gercek olarak kabul görmesi icin teorik olarak tarihsel baglamda belli sartlar altinda degerlendirmesi gerekir

Kaynak olmadan anonim diyebilirsiniz ama ragbet görmez. Benim bilimsel/ilimsel olarak adlettigim yerlerde bu mesele böyle yürür bu delilden daha cok söylediklerinin ispati olabilir yorumlar olacaktir illaki

Simdi gelelim son mesajlarina

bugün laiklik ya da anayasanin bize ait oldugunu kabul eden yoktur zaten ama meseleyi surda birlestirebiliriz

Sen kendi görevini yapabiliyormusun ve ya ne kadarini ifa ettin ne ürettinde bangir bangir bagiriyorsun elinden bunlari yazmak geliyorsa bunlar hicbir ise yaramaz makalene birsey demiyorum sonradan söylediklerinedir cevabim.

Benim aldigim ehl-i sünnet bilgim örfüm adetim ölen bir ksiinin ardindan kötü konusmamayi muhammedi lik sayar ve böyle olmalidir diyede düsünüyorum yapicilik bu sekilde olmaz. Bu kavramlar septik kavramlardir tarih olmalari acisindan elastik bir yapiya sahip olup bir taraftan bir tarafa sündürülebilir. Gercek olarak kabul ettigin seyleri söylememelisin demiyorum ama yapici hareket etmek böyle ince bir noktada cambazlik yapmak ucurumun kenarinda yürümek kolay olmasa gerek diye biraz daha yapici tavrini görmek istiyorum. Sana karismak asla haddim de degil hakkimda degil ama burada hepberaber az bucuk birbirimizi tanidik birbirimizin eksikliklerini gördügümüzde söylememiz ise kesinkez lazim olan bir ihtiyacdir.

Hangi cenahlardan besleniyorsun bizlere burada öyle ya da böyle kaynak göstermelisin diyorum ve gösterdigin takdirde elle tutulur bir yazi olabilecek ve arkasinda cok rahat durabilecegiz biiznillah.

Konuyu dagittim sanirim biraz yeniden bu senin tagut dedigin sisteme gelelim.

Bugün seriatin uygulandigi devletlere bir bak hepsinde farkliliklar vardir peki seriat birmidir seriattan anlasilan nedir hukuk nedir kanun nedir bu gibi sorulari sormamiz lazim.

Laiklik ilk basta bakildiginda insanlara özgürlüklerini veren dinsizinede esit davranan dindarinada esit davranan bir sistemdir ya da baska birsey:)

bunu sündüren, minareyi hazirlayip kilifina uyduran insanlarindir bu suc. 80 Yillik tarihe bir bakildiginda ne kadar cok degisim ne kadar cok gözükmeyen reform görebiliriz. Burdan anlasiliyorki bicagi icat eden adammi suclu yoksa bicak ile adam öldüren mi suclu?

bu ayrimlari göz önünde bulundururak kavramlari degerlendirdigimizde aslinda bunun tek kisiye dayandirilmasinin ne kadar yanlis oldugunu göreceksin.

Türkiye disinda gayr-i müslim bir ülkede ne kadar müslüman yasiyor biliyormusun bunlari 80 milyona göre bir hesapla ve müslümanliklarini cok büyük bir esaret altindami yasiyorlar ölc/bic.

Meseleyi sadece cevrende görebildiklerinle düsünme cikar pencereden kafani etrafi gör.

selametle

el_feta 07-17-2008 20:56

esselamu aleyküm..teşekkürler öncelikle..
söz konusu yakın tarih ise agresif bir yazı uslubum vardır,bu doğrudur...
düzeltilmesi gerektiğini düşündüğüm bazı tavırları düzeltmek istiyorum...daha önce belirttim,ölünün arkasından konuşulmaz kısmını geçin,bir müslümandan bahsetmiyoruz...
kuranı açın da leheb suresini okuyun..bu sure size cevabımdır bu hususta...
yapıcı olmaya gelince,bu tarz demokratik ve pembe laflarla da aram yoktur...
bir ortam da zulum varsa hangi uzlaşıdan bahsediyosunuz...enfal 39 u hatırlatırım size...
tüm peygamberlerin kendi toplumlarında oluşturdukları,o zamanki topluma göre anarşi ortamını size örnek gösteririm...musa ve firavun,ibrahim ve nemrud,allah resulü muhammed as ve mekke aristokratları arasında geçen mücadele,bunları neyle açıklayacaksınız...bunlar masal değil,sosyolojik anlamda bir olaya bakın..bir insan ilahi bir düzen ve ona karşı çıkan bir toplum ve devlet başkanları...
muhtemelen hanefisinzidir...genelde bu ülkede imam hanefi nin adamakıllı hayatını anlatmazlar...
şimdi sorum şu: emevi devleti,abbasi devleti islam devleti miydi??
eğer isalm devleti iseler,imam- azam,imam hanbel,imam huseyin,imam cafer,imam zeyd,said b. cubeyr neden ayaklanmışlar...
??????????
sizin şeriat duygularınız ve allahın hükmünü yeryüzünde uygulama duygularınız yok..bu eğer cehaletse lafım yok,olabilir,öğretilmiyor,siz de haklısınız...yok eğer,alalhın hükmünü şeriatı beğenmiyosanız kusura bakmayın ama islamla bağınız kalmamış demektir...
yazdığım şeyler spekülatif falan da değil..saptırmayın..herkesçe malum olan şeyler zaten...
ve şunu da unutmayın...bir toplum bir şeyleri kanıksamışsa ve birileri hala daha direniyorsa tüm bunlara evet rijit ve radikal kalacaklardır ama asla HAKsız olmayacaklardır...
biz bu yapılanlardan razı değiliz,olmayacağız da...
allahın hükmünü istiyoruz...
bana gelince ne yaptığımı allaha hesap verecğim başka kimseye değil..
selam ve dua ile..

alper 07-17-2008 21:08

Allah için konuşan insanın hali başka oluyor maaşaallah :)

fault 07-18-2008 05:18

kardeşler ben anlayamıyorum.MUSTAFA KEMAL gibi hayatını bu ülke için harcamış bir adamın arkasından onun açıklarını yanlışlarını bulmaya çalışıyorlar.Niye? bence asıl bunun altında birşeyler aramak lazım.Şimdi doğruları konuşuyoruz madem:Savaş döneminde ATATÜRK'de üst düzey yetkililerin birçoğunun yaptığı gibi kılını bile kıpırdatmayabilirdi.ama O bu ülke için birşeyler yaptı.bunlar yadsınamaz.tabiiki hataları eksikleri kusurları olmuş olabilir ((ki hiç duymadım ve okumadım)) ama MUSTAFA KEMAL, ALLAH'IN kusursuz bir kulu değil ki.neden bir takım kesimler hala butür konuları gözümüze sokmaya çalışıyorlar?Ancak şunu kimse unutmamalıdır ki biz hem MÜSLÜMAN hemde TÜRK'ÜZ eğer Ataürk denilen ulu kişi bize liderlik yapmasaydı sevgili avrupalılar ve değerli amerikalılar bizim ne türklüğümüzün nede müslümanlığımızın yaşamasına izin verirlerdi...birde olayın şu boyutu var acaba Atatürk'ün şekillendirdiği Müslüman Türkiye olmasaydı ; sevgili pkk lılardan misafirperverliğini hiç eksik etmeyen arap müslüman ülkelerin durumu ne olurdu acaba...ayrıca Atatürk çok iyi bir durumda olan halifeliği değil ,cihat çağrısına bile yanımızda değilde karşımızda savaşarak cevap veren din kardeşlerimizin sözde lideri olarak adlandırdıkları halifenin kurumunu ortadan kaldırmıştır.açıkça söylemek istiyorum bence çok iyi yaptı ULU ÖNDER MUSTAFA KEMAL ATATÜRK........ATAM İZİNDEYİZ...

alptraum 07-19-2008 14:48

@el-feta
Alıntı:

daha önce belirttim,ölünün arkasından konuşulmaz kısmını geçin,bir müslümandan bahsetmiyoruz...
kuranı açın da leheb suresini okuyun..bu sure size cevabımdır bu hususta...
Eğer ölünün arkasından tekfırde tenkıtte edebilirsın dıye bir ayet varsa başım üstüne ama ne yazıkki yok. ıster dinsız olsun ister hrıstiyan bır kere karsındakının müslüman olduğunu/olmadığını kesinkez bılmıyorsun tavırlarına dıkkat etmenı tavsiye ederım. Yalan söylememek şeriatın ilk temel taşı kurallar üzerıne bır davranıs ve ahlaklılık göstergesidir.
Alıntı:

yapıcı olmaya gelince,bu tarz demokratik ve pembe laflarla da aram yoktur...
bir ortam da zulum varsa hangi uzlaşıdan bahsediyosunuz...enfal 39 u hatırlatırım size...

enfal 39: Dünyada fitne kalmayıp din, tamamen Allah'a ait oluncaya kadar onlarla savaşın. Eğer fitneden vazgeçerlerse, onları bırakın.Allah zaten onların yaptıklarını hakkıyla görmektedir.

1-Fitnenin (her türlü kaos ve kargaşanın) kökünü kazımak.
2-Allah’ın dinini hakim kılmak.

Bunlardan birincisi, evrensel bir barış demektir. Yani, bütün insanların huzur ve emniyet içinde yaşayabileceği bir vasat meydana getirilmelidir. Öyle ki, gayr-i müslim bir devlet, başkasına zulüm etse, bu fitneyi def için mazlum devlete yardım edilebilmelidir.

Şu ayet, bu manayı teyit eder:
“Size ne oluyor ki, ‘ey Rabbimiz, bizi halkı zalim olan şu memleketten çıkar. Bize, tarafından bir sahip gönder. Bize katından bir yardımcı gönder’ diyen erkek-kadın ve çocuklar için Allah yolunda savaşmıyorsunuz?’’
(Nisa Sûresi,75)
bir başka ayette açıkça “Dinde zorlama yoktur.” denilmiştir. (Bakara Sûresi, 256) Dinde tebliğ vardır. Peygamberimiz hiç bir insanı zorla İslâma sokmamıştır. Zaten öyle bir şey insan tabiatına aykırıdır. Silah zoruyla din değiştiren birisi gerçekte asıl dinini devam ettirir. Hem peygamberimiz devrinde, hem de sonrasında müslümanlar diğer dinlerin mensuplarına tam bir din ve inanç hürriyeti tanımışlardır. Osmanlı devletinin başkenti olan İstanbul’da kilise ve havraların günümüze kadar gelmesi, Balkanlarda 400 yıl süren Osmanlı idaresi zamanında Hıristiyan halkın dinlerini rahatça yaşaması İslâmdaki din ve inanç hürriyetini açıkça ortaya koyarlar.

Bu yüzden ırkçılık dinimizde yoktur ve fıtne olarak görülen bu mevzuları bır fitne ile daha kötü yapmaktan başka yapacağın birşey olmaz.

Dinin bütünüyle Allah’ın olması”, sadece Allah’a ibadet edilmesi manasını ifade eder. O halde, bütün insanların ancak Allah’a ibadet etmeleri bir müslümanın en büyük gayesi olmalıdır. Bu ayette, buna engel olan müşriklerle cihat etmek ve tevhit inancı önündeki bütün engelleri kaldırmak müslümana gaye olarak gösterilmiştir.

Karababa nın yazısı bu konuda açıklayıcıdır. Kişi devlet işlerine çok yönelmenın yanı sıra ibadetine ağırlık verecektir. Teblig bu şekilde küfür ıle olmamıştır bambaska bır örnegı bu zamana uydurmaya çalışmak hıc adaletlı değildir akıllıca bır yöntem olarak bu alıyyede kullanılmamıştır.

Peygamberimizin hayatını savaştan cok teblığ doldurur neredeyse yaşamının bır büyük bölümü teblığ ile gecmıstır.

Alıntı:

muhtemelen hanefisinzidir...genelde bu ülkede imam hanefi nin adamakıllı hayatını anlatmazlar...
şimdi sorum şu: emevi devleti,abbasi devleti islam devleti miydi??
eğer isalm devleti iseler,imam- azam,imam hanbel,imam huseyin,imam cafer,imam zeyd,said b. cubeyr neden ayaklanmışlar...
??????????
sizin şeriat duygularınız ve allahın hükmünü yeryüzünde uygulama duygularınız yok..bu eğer cehaletse lafım yok,olabilir,öğretilmiyor,siz de haklısınız...yok eğer,alalhın hükmünü şeriatı beğenmiyosanız kusura bakmayın ama islamla bağınız kalmamış demektir...
Bugün müslüman akıllı olmalıdır, sadece tekfır ederek yönetım değismez zafer Allah c.c. a aıt ıse, başımıza gelen felaketlerin sebebı bizim olabılcegimizi hiç düşündünüz mü? Allah a olan kulluk vazıfemizi yerıne getırebiyormuyuz. Bakın kardeşim bu mesele şeriatın gelmesı ıle bıtmez bu zulm de bitmez. Halk düzelmeden baş düzelmez....

Cok galayana cümleler yazıyorsun, bu isteklerın tenkitin küfür yolu ıle olamayacağından bahsettım ben sense konuyu değiştirdin ama ne diyim yaz bakalım.:)

@alper
Alıntı:

Allah için konuşan insanın hali başka oluyor maaşaallah
Gaye rıza-i ilahı olduğu müddetce problem yok denılebılsede yine mevzu müslümanların istışaresı ılede ıncelenmelıdır değil mi?

Pekı soruyorum :

O Allah için konustuda sen ne için konuştun:)

alper 07-19-2008 16:08

Sen yazdın da ne için yazdın ve sen sordun da ne için sordun ?

Hoşuna gitmedi dediğim çünkü kimin ne için konuştuğu aşikar. Peki ben yalakalık yapmak için sordum ;) bu hoşuna gitti mi...

Arif olan anlar da ortada ne arif var ne de anlayan. Ben Allah için konuştum. Ama doğru ama yanlış. Dediklerine tamanen katılmak ve hiç bir şeyden korkmadan çekinmeden yazan bu farkındalığı üst seviyede olan insanı tebrik etmek için konuştum.. İnsanlar dursun düşünsünler kim ne için konuşuyor (diye konuştum ;) )

Ek: Allah (cc) sizin gibi denilenleri işine geldiği gibi anlayıp saptıranlarla (bunu çok yapıyorsun dikkat et) islami konularda tartışamaktan beni alıkoysun inşaallah...

alptraum 07-19-2008 17:35

Alıntı:

alper´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 17455)

Hoşuna gitmedi dediğim çünkü kimin ne için konuştuğu aşikar. Peki ben yalakalık yapmak için sordum ;) bu hoşuna gitti mi...

Arif olan anlar da ortada ne arif var ne de anlayan. Ben Allah için konuştum. Ama doğru ama yanlış. Dediklerine tamanen katılmak ve hiç bir şeyden korkmadan çekinmeden yazan bu farkındalığı üst seviyede olan insanı tebrik etmek için konuştum.. İnsanlar dursun düşünsünler kim ne için konuşuyor (diye konuştum ;) )

Ek: Allah (cc) sizin gibi denilenleri işine geldiği gibi anlayıp saptıranlarla (bunu çok yapıyorsun dikkat et) islami konularda tartışamaktan beni alıkoysun inşaallah...

Sanırım yazını böyle değiştirmen mantıklı olmuş cünkü degiştirmeden gördügüm yazın cok nefsı olmustu.

Benim sana sorduğum soru gayet bellı idi. bu konu ıle konunun saptıgı durum alakasız,kaynak belırtırmısın dıye sordugum soruya şeriatı bılmıyormusun al ıskılıplı atıf hoca daha ne delılı ıstıyorsun dedı:)

Pekı kaynağı sormak ıle delili sormak arasında fark vardır degıl mı?

Konu saptı ve sende Allah ıcın konustun dersen bır kısıye orada kı 10 yazan kısıyı tabır-ı caızse ALLAHSIZLIK gıbı bır tabır ıle müdafaayı dahil-i sart gördün. ve bende sordum eger öylezse madem seninde yazanlardan farkın kalmıyor ama aldığım cvp ıse dehşet alakasız bır cevap.Bır zandanda üzücü bır cevap buyur cevabını birde sen oku :

Alıntı:

Hoşuna gitmedi dediğim çünkü kimin ne için konuştuğu aşikar....

Sıyah ıle cizdiğim kısım delılsiz ve milletin aklına şüphe düsürecek bır yazı pekı bu ıslamda var mı? Ben kım için konusuyormusum ve za karababa veya xyzt ve ya baskaları. Böyle analız olmaz kardesım bu analız degil suçlamadır sana yakıştıramadım

Alıntı:

Hangi ayetı neye saptırdım böyle delil olmaz senın yaptığın cinayet.

Eger ispatı olmayan bır sey söylüyorsan olayıda getır lakın buradan su anlamlarda cıkar. zinayı helaldır demek gıbı. Ve bunun günahı büyüktür kardesım günaha vesıle etmektır bu.

Madem aklına takılan var getır burada neyı eğip bükmüşüz delılı olmadan.

Ek: Bu aklına gelen husus demekki uzun zamandan beri varmıs madem kustun kendın temizle;)

el_feta 07-21-2008 14:59

EL CEVAB:

Fasığın fıskı olmaz ,diye bir söz vardır,hasani basri ye atfedilir...bir insan ki yaptıkları topluma mal olmuştur o toplumda anarşi çıkarmıştır,adımları fesat/fitnedir bu insanı mı konuşmayı,yargılamayı islam karalayacakmış..breh breh!! asıl ben sizden bunun delilini istiyorum...tebbet suresini okumadınız galiba...bu sureyi her okuyuşunuzda bir insanın cehennemdeki azabı ve hatta hanımından bahsediyorunuz...kuran dahi insanı yeri geldiğinde hedef almış,siz kim oluyorsunuz?? sanki böyle iyi-güzel bir adam ölmüş de ben de köşede bucaktaki kötü huylarını yazıyomuşum gibi konuşmayı bırakın..adam bu ülkede darbe yapmış,ne/hangi konuşmamasından bahsediyosunuz siz....
bir diğer husus şu...sizin barıştan anladığınız ne bilmiyorum ama ben cihaddan barışı anlıyorum...kuran da yahudileşme temayülünden sonra en çoka anlatılan konu 300küsür ayetle cihaddır...enfal 39 dan ne anladınız?? hüküm Allahın oluncaya kadar savaş...aynen öyle...siz dininizin üstünlüğünü bile bilmiyosunuz...allah resulü: ben insanlar la ilahe illallah muahammedun resulullah deyinceye namaz kılıp,zekat verinceye kadar savaşmakla emrolundum,diyor...bu böyledir..hak gelmiş batıl zail olmuştur...ceddinizin akıncıları ne işe yararmış efendim,hiç düşündünüz mü??
yapılan cihad insanların hepsi müslüman olsun diye yapılmaz,hakimiyet allahın olsun diye yapılır..yeryüzünde adalet sağlanacaksa bunu biz sağlarız /islam sağlar..kafire de kafir gibi biz davranırız...keza allah rseulü yahudilere tevrat ile hükmettiği olmuştur hatırladığım kadarıyla,mesele hakimiyet meselesi...
sizin tarık b. ziyad ınız,ne diye ispanya ya çıkmış...adam kesmek için mi..o zaman bunun işgalden ne farkı var...???
feth ne işgal ne????
evet efendim..şeriat gelirse bu iş hallolacak..zorla getirecek değilim..zaten şeriat getirilmez,gelir....bu bir tedrici süreçtir....tebliğ-baskılar-cihad ve zafer oalrak ilerleyen...
tüm peygamberler tağuttan sakındırmışlardır toplumlarını...ben de bir müslüman olarak tüm tağutlardan,O'ndan başka otorite ve hüküm koyan,ilah olmaya yeltenen tüm süpergüç denen belhum adal topluluklarından ve zavallılardan yine O na sığınıyorum...
asıl cihad olursa barış olur...allah resulü ne yapmış..demiyor mu: bir gün gelecek kayserin ve bizansın altınları sizin olacak diye...adamları soymaya mı gidecektik haşa...ya da bir diğer hadisi: gün gelecek kişi SANA dan HADRAMEVT e koyununu kurt kapmasından başka hiçbir korkusu olmadan gidecektir...işte bu ortam cihadla olur...

vesselam...

el_feta 07-21-2008 15:01

Alıntı:

fault´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 17418)
kardeşler ben anlayamıyorum.MUSTAFA KEMAL gibi hayatını bu ülke için harcamış bir adamın arkasından onun açıklarını yanlışlarını bulmaya çalışıyorlar.Niye? bence asıl bunun altında birşeyler aramak lazım.Şimdi doğruları konuşuyoruz madem:Savaş döneminde ATATÜRK'de üst düzey yetkililerin birçoğunun yaptığı gibi kılını bile kıpırdatmayabilirdi.ama O bu ülke için birşeyler yaptı.bunlar yadsınamaz.tabiiki hataları eksikleri kusurları olmuş olabilir ((ki hiç duymadım ve okumadım)) ama MUSTAFA KEMAL, ALLAH'IN kusursuz bir kulu değil ki.neden bir takım kesimler hala butür konuları gözümüze sokmaya çalışıyorlar?Ancak şunu kimse unutmamalıdır ki biz hem MÜSLÜMAN hemde TÜRK'ÜZ eğer Ataürk denilen ulu kişi bize liderlik yapmasaydı sevgili avrupalılar ve değerli amerikalılar bizim ne türklüğümüzün nede müslümanlığımızın yaşamasına izin verirlerdi...birde olayın şu boyutu var acaba Atatürk'ün şekillendirdiği Müslüman Türkiye olmasaydı ; sevgili pkk lılardan misafirperverliğini hiç eksik etmeyen arap müslüman ülkelerin durumu ne olurdu acaba...ayrıca Atatürk çok iyi bir durumda olan halifeliği değil ,cihat çağrısına bile yanımızda değilde karşımızda savaşarak cevap veren din kardeşlerimizin sözde lideri olarak adlandırdıkları halifenin kurumunu ortadan kaldırmıştır.açıkça söylemek istiyorum bence çok iyi yaptı ULU ÖNDER MUSTAFA KEMAL ATATÜRK........ATAM İZİNDEYİZ...

ne diyem ki...onlar ATAlarının dini üzeredirler...
biz müslümanız..yin ediyorum yine diyeceğim..biz ALLAHIN HÜKMÜNÜ istiyoruz...paganist bir toplum olmak istemiyoruz...siz kemalizm ile yaşayın dilerseniz,biz şeriat istiyoruz...biliyoruz ki hiçbir beşeri yaşam modeli ALLAHIN KANUNLARININ(ŞERİATIN) yerini tutamaz...

xyzt 07-21-2008 23:49

en büyük cihat insanın kendi nefsi ile yaptığı cihattır. kendi nefsini islah edemeyen başkasını islah edemez.

el_feta 07-22-2008 11:16

Alıntı:

xyzt´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 17565)
en büyük cihat insanın kendi nefsi ile yaptığı cihattır. kendi nefsini islah edemeyen başkasını islah edemez.

allah hükmü olsun diye cihad eden bir insan zaten kendi nefsini yenmiştir...
yenmeyene nasip etmez rabbim zaten...iki ucu birbirine bağlı yani..
rabbim razı olsun...
selam ve dua ile...

enesayser 07-22-2008 13:36

sizin gibi insanlar yüzünden türkiye bu hallerde yazıklar olsun sana atamız olmasaydı bugun kımbılır kımın cocugu olurduk haberın varmı senın turk oldugundan suphe duyulur sızın gıbıler 2000 sene once vardı ama gene hortladınız sen gıt el cezirenin sitesinde konus yayınla ahlaksız

el_feta 07-22-2008 18:03

gayem hakaret olsa idi söyleyecek çok sözüm var dilimde..lakin sizin yaptığınız yapmayacağım...
hep aynı söz,sanki atatürk bu ülkeyi kurtarmış gibi...bu ülkeyi kurtaranlar ilk büyük meclisin açılışına bakın onlardı...tevhid bayrakları dalgalanıyodu mecliste...sizin kavrayamadığınız da şu: sütçü imam bir fransız asker müslüman kadının peçesine dokunduğunda dayanamayıp silahı ateşliyor,'burnunu göstermeye utanırdı ninem' diyor mehmed akif bir şiirinde,oysa şimdi onlar yaşasa idi sizin 'kurtulmuş' dediğiniz bu ülkenin kızlarını kadınlarını görse ne yaparlardı???
bugün bu memleketin kızlarının namusları davidin elinde oyuncak değil ama ahmetin-mehmet in elinde oyuncak...ne yazık ki..parmaklarım kırılsa da yazamasam bunları...
biz vatan - millet düşmanı değiliz...
bilakis bu toprakalrın esas sahibi biziz...biz,müslümanlarız...
vesselam...

dionysoz 08-14-2008 22:51

yahu dostum seni şöle irana doğru alalım biz.sen git orda layık olduğun rejimde yaşa.sen ve senin gibi bu iran rejimini savunan bütün herkez.şu humeyni sevdalısı kızlar gibi;

o kızlardan biri diyorki ben en temel hakkım olan başörtüsüyle okula girme hakkımı istiyorum.bu ülkede ben özgür değilim diyor sona kalkıp humeyniyi seviyorum.onun rejimini istiyorum diyor.

yahu kardeşim demezlermi adama humeyniyi ve onun rejimini savunan birinin hakla hukukla ne işi olur

kadınlara tanınan seçme seçilme hakkını haktan saymayan,özgürce kılık kıyafet giyebilme hakkını haktan saymayan,kadınları toplumda özgür ve saygın yerlere taşıyan hakları haktan saymayıp başörtüsüyle üniversiteye giremedi die kendini özgür hissetmeyen birine ve sırf bu hakkı için humeyni rejimini isteyen birinede bi tarafıyla gülerler yani.aslında bu çelişkinin anlamsızlığının anlamı tamda aşağıda bahsettiğim şeydir.

osmanlı imparatorluğu son zamanlarında istihbarat konusuna hiç önem vermemiş bi istihbarat teşkilatı kurmayı akıllarına bile getirmemişlerdi.lakin diğer milletler artık istihbarat ve casusluk faaliyetlerinde o kadar ilerlemişlerdiki istanbul 10 larca ülkenin casusunun cirit attığı elini kolunu sallay sallaya gezdiği her türlü bilgiye rahatlıkla ulaşabildiği inanılmaz bi casusluk ağının örüldüğü bir şehir haline gelmişti.aslında osmanlı imparatorluğunun yıkılmasının en büyük nedenlerinden biri budur.belkide en önemlisi.hep denirya osmanlı hükümeti içten çökertilmiştir die.işte bu casusluk aktiviteleri ile devletin gizli bilgilerini ele geçirmekle,binbir çeşit tezgahlarla,onu bunu kışkırtmak ,ayaklandırtmak şeklinde devleti zayıflatıyorlardı.
halen daha yakın tarihimizde alevi sunni,türk kürt,sağcı solcu gibi çatışmaları pompalayan itici kuvvetler daha ozamanlardan örülen o casusluk ağının faaliyetlerinin devam ettiğini anlatmaya yeter.ne yazıkki ülkemizde cahil sürüleri provake edip önüne katma çok kolay olmaktadır.

işte bu din ve atatürk ,bi başka deyişle laik-dinci kavramlarını iki karşı kutup haline getirme planıda ingilizlerin bi oyunundan başka bişi değildir.ingilizler bu çatışkının toğumlarınıda ozmandan atmıştır.şeyh said ayaklanması falan.itirazı olan araştırsın.bu zavallı cahil ,kara cahil cübbeli dincilerde ingilizlerin kuklaları olduklarını bilemeden ellerindeki davulları çalıp durmaktadırlar.
ZAVALLILAR
ne diyelim Allah akıl ihsan eylesin.

dionysoz 08-14-2008 22:52

NE GÜZEL YAZMIŞ İLHAN SELÇUK;

Atatürk Suçlu!..

Sağa sola bakıyorum, gazete, kitap, dergi okuyorum; Atatürk'e saldırı,
taşlama, yergi, eleştiriden geçilmiyor; anlıyorum ki Atatürk büyük suç
işlemiş...

Niçin?

Çünkü dünya görüşünde, evrene bakış felsefesinde, ideolojik içeriğinde
'Aydınlanma' yı yeğlemiş Atatürk, 'Akıl inançtan, bilim dinden
bağımsızdır' demiş. A benim canım Mustafa Kemal'im, uygarlığın ışığına
neden yüzünü dönersin? İran'a bak, Suudi Arabistan'a bak!..
Bırakaydın, bağnazlığın dipsiz kuyusunun bostan dolabında dönenseydik.
En büyük suçunu 'Gerçek yol gösterici bilimdir' diyerek işledin.

Atatürk suçlu...

'Vatanın bağrına düşman dayamışsa hançerini' Gazi Paşa görmezlikten
geleydi; 'İngiliz muhibbi' olaydı, 'Amerikan mandacılığı' na
sarılaydı; 'Ya istiklal ya ölüm' deyip ortalığa atılarak pişmiş aşa
neden soğuk su kattı?

Atatürk suçlu...

Osmanlı, Sevr Antlaşması'nı kuzu kuzu imzalamışken bizlere Konya Ovası
yetmez miydi? Denizi zaten sevmeyiz, dağların gerisine çekilip
bozkırda otururduk. Eloğlu vatanın minarelerine çan takar, bizim cami
yaptırma dernekleri de Haymana bölgesinde çalışmalarını
yoğunlaştırırdı. Nemize gerek İstiklal Savaşı? Nemize gerek İzmir,
Aydın, Edirne, Çanakkale, İstanbul? Nemize gerek Lozan, a Mustafa
Kemal Paşa?

Atatürk suçlu...

Sevgili Mustafa Kemal, kadın hakları senin neyine? Bak, şimdilerde
genç kızımız başına türban dolarken sana da verip veriştiriyor.
Yurttaşlık Yasası çıkardın, erkek karısını iki sözcükle boşayamıyor;
ama kadın kara çarşafa girip sana beddua ediyor. Hukuk devrimini neden
yaptın Kemal'im?

Atatürk suçlu...

Çünkü cumhuriyeti ilan etti. Haydi padişah efendimize kıydı, hilafete
neden dokundu? Laik devletten daha büyük günah olur mu şu dar-ı
dünyada Gazi Kemal'im?..

Atatürk suçlu...

Osmanlı'nın cengâverliğinden bizi soyutladı; 1923'ten bu güne 'Yurtta
barış, dünyada barış' d iye yaşamak erkekliğimizi öldürmedi mi? Biz
korkak mıyız a Gazi Paşa? Savaşçılıktan nasıl vazgeçeriz? Senin en
büyük suçun barışçılık değil mi?

Atatürk suçlu...

Çünkü 1923'te kurulan cumhuriyete 1925'te başkaldıran Şeyh Sait 'e el
sürmeyecekti; hilafetçi Said-i Nursi 'yi başkente buyur edip devletin
başına oturtacaktı. On bir yıl süren savaşlardan sonra temelini attığı
devleti, İngiliz işbirlikçisi şeyhlere, aşiret reislerine, seyyitlere
lokma lokma sunarak, parça parça edecekti. A benim Mustafa Kemal
Paşam, ayaklanmalara karşı neden beyaz teslim bayrağını çekmedin de
üstlerine yürüdün?

Atatürk suçlu...

Öyle bir cumhuriyet kurmuş ki, bir türlü yıkılmıyor. 21'inci yüzyıla
yaklaşıyoruz, devleti Amerika'ya teslim edemedik, parçalayamadık; bu
yüzden Gazi'ye çok kızıyoruz, cumhuriyetin harcını sağlam karmış diye
öfkeleniyoruz.

Atatürk suçlu...

Yetmiş yıl önce bağımsız bir cumhuriyet kurmuş, bize bırakmış; yarım
yüzyıldan beri laik cumhuriyeti çağdaş demokrasiye yakışır bir düzeye
getiremedik; bu yüzden öfkelendikçe yarım yüzyıl öncesine dönerek
Atatürk'e veriştiriyoruz.

Atatürk suçlu...

Çünkü canım Mustafa Kemal, bizim adam olacağımızı sandı, biz cüdam
olduk; başımızı dik tutacağımıza, Ortadoğu'da 'süper yabancı devlet'
in taşeronluğuna soyunduk; içimizdeki aşağılık duygusunu Atatürk'ü
eleştirerek gidermeye çabalıyoruz.

İLHAN SELÇUK

el_feta 08-15-2008 00:03

yazdığınız yazı buram buram cehalet kokuyor...
örtünme islamda,kadının özgürlüğü için vardır...'Dişiliğini' değil 'KİŞİLİĞİNİ' ortaya koyması için vardır...hem kadın ,islamda soyal hayatta var olduğu için örtüsü vardır..yoksa evinin içinde ne giyerse giysin...
beni irana yollamakla itham edene ingiltere yolunu göstereyim ben de...
bilmiyorsanız söyleyeyim.imam şafi ye göre bir diyar eğer bir kez islam diyarı olmuşsa orası artık ebediyyen islam diyarıdır...yani sizin şu dediğiniz islam diyarından müslüamn kovmak gibi bir tuhaflık...acayibul garayip...

evet ,şeriat istiyoruz...şeriat ALLAHIN ANAYASASIDIR...KURAN la hükmolunmak istiyoruz...O kitaba göre yaşaamk istiyoruz...yazık ki şeriat nedir diye bilmezsiniz bile? sadece yaftalama,karalama ve medyanın uydurukları...
sorarım size ALLAHTAN DAHA GÜZEL HÜKÜM VERECEK BAŞKA KİM VARDIR???
inanıyorsanız bir ilaha..nasıl bir ilahınız var???
yeryüzüne karışmıyor mu???
demokrasiymiş....!!!breh breh!!!
demokrasi,ayak takımının despotizmidir,der jan jack rousseu..ki bu insan,fransız devriminin en önde isimlerindendir...
montaigne nin denemelerini okudunuz mu? bakın ne diyor demokrasi için..
platon ,sistemlerin en aşağısı demokrasidir der...
geçin,bunları..
İslam,insanlığın gelmiş geçmiş doğruları bütünüdür...
bunu en kapsayıcı islam sağlar...
özgürlük nedir???
benim özgürlüğüm kulluğumdur....
özgürlük,özü gür olmak demektir...batı aklı öz yerine nefsi koymuştur..onun için ne kadar nefsini doyurursa o kadar özgürdür...
bu kadar nefsi okşayan şey,kadının çıplaklığı hatta makyaj malzemelerinin varlığı bile bundandır...
mahremiyetleri yoktur...asıl kadın şimdi aşağılıktır...cinsel metadır...göz zevkidir...
siz bunu istiyorsanız..yaşayın...la iqrahe fiddin...dinde zorlama yoktur...
sözü olan herkesi dinleriz...ve sözlerin en güzeline uyarız...düsturumuz budur...
siz sütçü imam a,deyin bu lafları da fransıza sıktığı kurşunu bir de size sıksın...
nerden bilsin bu ülkeyi esas kurtaranlar,mustafa kemal adında bir mahlukun balolar düzenleyip kadınalrını açacağını....

80 küsür yıl önce evet...değişti çehremiz...
ama yılmadık...
allah nurunu tamamlayacaktır...

hak gelmiş batıl zail olmuştur...

vesselam....

el_feta 08-15-2008 14:57

hem daha durun...osmanlı istihbarata önem vermemişmiş...
bre insaf!!!
abdulhamid in YILDIZ TEŞKİLATINI bilmeyen size ne desem ne tavsiye etsem bilmem ki...
bu ülkeyi batı çarpılmışlığı yıkmıştır...
CEMİL MERİÇ in deyimiyle: TECAVÜZCÜSÜNE AŞIK OLAN APTAL KIZ " misali...
alternatifsiz batı,şifa olarak...
ittihad ve terakki(İT) ülkeyi yemiş bitirmiştir son demlerinde...
İŞTE M. KEMAL de bu İT çetesinin son halkasıdır...
vesselam...

HiLaLNuRu 08-16-2008 19:27

Boşver el feta kardeşim onlara ne desen anlamazlar çünkü gerçekleri görmemek için ellerinden geleni yapıyorlar .Yukarda alıntısını yaptığı İlhan Selçuk kim biliyor mu acaba?İlhan selçukun kendisi ne ki övdüğü nasıl olsun .Bilmiyorsan öğren kardeşim Ergenekoncuların başlarından biri de o,ayrıca onlar Atatürkçü felan da değiller.Atatürk istismarcıları.Atatürkü kullanıyorlar Hasan abinin dediği gibi Atatürk ten geçiniyorlar.Bu memleketin kaymağını onlar yiyor.Neyse Allah sonumuzu hayretsin.Selametle...

el_feta 08-16-2008 19:33

ATATÜRK ANONİM ŞİRKETİNİN DEĞİŞMEZ MÜDAVİMLERİ...

evet...
rabbim razı olsun...kimse görmek istemeyenden daha kör olamaz...
görene ne laf ola...
selam ve dua ile...

xyzt 08-16-2008 20:18

bu konu da ikidebir güncelleniyo hayırdır inşallah.
bu arada kanlı devrimler osmanlı döneminde olmuş mu acaba. kardes kanı dökülmesi vacip olmuştu galiba

HiLaLNuRu 08-16-2008 22:08

Alıntı:

bu arada kanlı devrimler osmanlı döneminde olmuş mu acaba. kardes kanı dökülmesi vacip olmuştu galiba
Kanlı devrim mi Osmanlı mı yapmış. :) .Bunun devrimle ne alakası var kardeşim.Bir kanunname nasıl devrimleşir ki ? Şimdi sorunuzdan sanki osmanlı padişahları bütün kardeşlerini öldürmeli gibi birşey ortaya çıkıyor.halbuki böyle birşey yok.Hiç kimse hele ki Peygamber Efendimizin övgüsüne mazhar olan Fatih Sultan Mehmet gibi birisi keyfi olarak kardeş katli yapmaz.

Osmanlı Devletinde kardeş katli meselesi somut bilgi ve belgeye dayanmadığı halde, bazı tarihçiler tarafından saltanat uğruna yapılan vahşet ve insan katliamı olarak anlatılmaktadır.Kardeş katli meselesinin birinci şer’i dayanağı; her hukuk nizamında bulunan devlete isyan suçudur. Bağy suçunun unsurları, devlete (ulul-emr veya sultana) karşı ayaklanmak, kuvvet kullanarak iktidarı ele geçirmeyi amaçlamak ve açık bir isyan kasti içinde bulunmaktır.

Kısacası her türlü anarşi ve isyan çıkarma hareketleri için gerekli cezai işlemler uygulanmıştır. Osmanlı Padişahları beşikteki kardeşlerinin katlini hiçbir zaman istememiş, Fatih kanunnamesinde de böyle bir durumu emretmemiştir. Osmanlı’nın altı asırlık dönemi içindeki uygulamalardan, bazen kardeş de olsa cezalandırılanlar muhakkak ki olmuştur. Ancak isteyen istediğini yapar anlayışı ile değildir. Devlete isyan niteliklerinde şartlar kesinleşince hükümler uygulanmıştır. Günümüzde kamu düzenini ve yararını bozanlar içinde bir takım kanuni düzenlemeler yapılmıştır. Teröristlerle girilen mücadelede polis ve askerlerimizden şehit olanlara üzülürken öldüren teröristlere de millet olarak sevinmekteyiz. Ele geçirilenlerin cezalandırılmaları talebi de çoğunluk tarafından istenmektedir. Bu günkü bu uygulamalarla, o günden aktarılanları bu kapsamda değerlendirmek zorundayız.

Sonuç olarak Fatih İstanbul’u fethettiğinde bile “Herkes inancında hürdür. Ben Hıristiyan’ı kilisesinde, Yahudi’yi sinagog - havrasında, Müslüman’ı da camide görmek isterim” demişti. Bırakın 11 aylık kardeşini öldürtmeyi, başka inançtan insanların dahi huzur ve mutluluğu için gerekenleri yapmıştır.

Böyle adil birinden hem de kardeşine karşı nasıl bir adaletsizlik bekleyebiliriz ki?

(Bu arada konu başka yöne kaydı kusura bakmayınız.)

el_feta 08-17-2008 00:10

Bu meselerde daha önce yazdım,yenilediğim için özür diliyorum...
Tarih,övgü ya da sövgü malzemesi değildir...
Osmanlı için kanlı devrim tabiri pek doğru olmayacağı gibi,osmanlıyı saltanat gibi islamın reddettiği bir üst rejimle yönetilmesini ve bu saltanat uğruna kardeş katli ni islam uygunmuş gibi gösterilmesini kimse beklemesin...
Allah resulü zaten bize haber veriyor..."hilafet 30 senedir diyor hadisinde...4 halife dönemine bakın tam 30 senedir...ondan sonra ısırıcı krallar gelecektir(emevi-abbasi),ondan sonra sultanlar devri olacaktır(osmanlı) ondan sonra arada karmaşık bir dönem(şuan içinde bulunduğumuz dönem) ve son olarak da peygambersiz peygamber dönemi oalcaktır " diyor...
Kardeş katli??? Ne için??? Pek az kimse yavuzun babasına karşı savaştığını bilir...fatih'in 1.5 yaşındaki kardeşini kundaktaki kardeşini boğdurması???
Bunun islamda yeri falan yoktur...
1.5 yaşındaki çocuk mu isyan edecek??? Yokeğer bu büyür de isyan eder demek kimin hakkı???
Resul as demiyor mu: Bir insanı öldüren tüminsanlığı öldürmüş gibidir " diye...
Kanuni,neden piri mehmed paşayı sadrazamlıktan almış???
Fatih,neden çandarlı ailesini piyasadan kaldırmış???
Saltanat...
Islamda saltanat yoktur...
Kendi tarihimizi eleştirmesini bilmezsek yol katedemeyiz...
Ceddin islam adına yaptığı bayraktarlık ayrı bir tahkik konusu ve övünülecek şeyler evet,ama bunlar yukarda yazdıkalrımı görmezlikten gelmemizi engelleyemez,engellememesi lazım...
Tarihten ders alınır...

Selam ve dua ile...

xyzt 08-17-2008 01:10

Alıntı:

el_feta´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 18752)
Bu meselerde daha önce yazdım,yenilediğim için özür diliyorum...
Tarih,övgü ya da sövgü malzemesi değildir...
Osmanlı için kanlı devrim tabiri pek doğru olmayacağı gibi,osmanlıyı saltanat gibi islamın reddettiği bir üst rejimle yönetilmesini ve bu saltanat uğruna kardeş katli ni islam uygunmuş gibi gösterilmesini kimse beklemesin...
Allah resulü zaten bize haber veriyor..."hilafet 30 senedir diyor hadisinde...4 halife dönemine bakın tam 30 senedir...ondan sonra ısırıcı krallar gelecektir(emevi-abbasi),ondan sonra sultanlar devri olacaktır(osmanlı) ondan sonra arada karmaşık bir dönem(şuan içinde bulunduğumuz dönem) ve son olarak da peygambersiz peygamber dönemi oalcaktır " diyor...
Kardeş katli??? Ne için??? Pek az kimse yavuzun babasına karşı savaştığını bilir...fatih'in 1.5 yaşındaki kardeşini kundaktaki kardeşini boğdurması???
Bunun islamda yeri falan yoktur...
1.5 yaşındaki çocuk mu isyan edecek??? Yokeğer bu büyür de isyan eder demek kimin hakkı???
Resul as demiyor mu: Bir insanı öldüren tüminsanlığı öldürmüş gibidir " diye...
Kanuni,neden piri mehmed paşayı sadrazamlıktan almış???
Fatih,neden çandarlı ailesini piyasadan kaldırmış???
Saltanat...
Islamda saltanat yoktur...
Kendi tarihimizi eleştirmesini bilmezsek yol katedemeyiz...
Ceddin islam adına yaptığı bayraktarlık ayrı bir tahkik konusu ve övünülecek şeyler evet,ama bunlar yukarda yazdıkalrımı görmezlikten gelmemizi engelleyemez,engellememesi lazım...
Tarihten ders alınır...

Selam ve dua ile...

:clap: işte bende bu yorumu bekliyodum. tam puan aldın şimdi benden :)

dionysoz 08-20-2008 01:09

Alıntı:

el_feta´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 18569)
hem daha durun...osmanlı istihbarata önem vermemişmiş...
bre insaf!!!
abdulhamid in YILDIZ TEŞKİLATINI bilmeyen size ne desem ne tavsiye etsem bilmem ki...
bu ülkeyi batı çarpılmışlığı yıkmıştır...
CEMİL MERİÇ in deyimiyle: TECAVÜZCÜSÜNE AŞIK OLAN APTAL KIZ " misali...
alternatifsiz batı,şifa olarak...
ittihad ve terakki(İT) ülkeyi yemiş bitirmiştir son demlerinde...
İŞTE M. KEMAL de bu İT çetesinin son halkasıdır...
vesselam...

yahu zaten osmanlı 1600 lü yıllarda duraklamaya girdi.adamlar 200 yıldır osmanlın ederununa kadar el kol salmış koca cihan imparatorluğunu duraklamaya uğratır duruma gelmiş zaten.yıldız teşkilatı dediğin 1800 lerin sonu ve 1900 lerin başında kuruldu.yani 200 yıl sonra nihayet bi padişah akıllanmış.ama iş işten geçmiş.zira osmanlı 1700 de gerileme dönemine bile girmişti artık.ve tamda benim dediğim şey yüsünden kuruldu zaten.abdulhamit baktı elin casusları sadrazamlığa vezirliğe kadar gelmiş,devletin bütün organlarını sarmış sarmalamış yandım allah naapsamki diyerekten direk kendine bağlı olarak kurduğu bi oluşuma ihtiyaç duymuş.yani jurnalcilik die bildiğimiz olay.zaten devlet memurlarını saray ahalisini ermeni komitacıları ispiyonlamaktan öteyede gidemeyen bi oluşum.o saatten sonrada zaten oturmuş oturaklaşmış karşı istihbarata karşı koymak çok zordu zaten.zira içerisi satılık şerefsiz dolmuş.ondan sona kurulan ilk teşkilatta 1900 lerde enver paşa tarafından kurulan bugünkü milli isthbarat teşkilatının atası olan teşkilatı mahsusadır zaten.

neyse..yani lütfen..illa osmanlıyı yücelticem derken komik duruma düşmeyin.Allahın verdiği o aklı biras analitik düşünmek için sevkedin.elbette gurur duyulmalı görkemli geçmişimizle.
lakin tüm dünya cahillik ve barbarlık içindeyken cihan imparatorluğu olmak kolaydır.önemli olan tüm dünya değişirken gelişirken senin yerinde sayıp konya ovasına hapis edilecek kadar küçük konuma düşmemendir.eğer tarih bu şekilde gelişmeseydi ne mustafa kemal olurdu ne kurtuluş savaşı.osmanlının duraklama dönemine girmesiyle başlayan bi süreç var ve o süreç topraklarımızın küllüm işgali ve paylaşımına kadar gelmiştir.yani 1900 lerde aslında ne osmanlı kalmış ve devlet ne saltanat.tamamen eli kolu bağlı ipleri başkasının elinde olan bi devlet.ve aciz kalan padişahlar yüzünden umutta yoktur.
yani hiçlik vardır.kaos vardır.hiçlik 0 dır.ve 0 dan aşşağıya bişi yoktur olacak te bişi vardır.yıkılmışlığın üstüne yenilerini kurmak.eskimiş olanı işe yaramayanı terketmek.işte asıl tarihimiz burda başlıyor bizim.zira tarihten adımız silinmek
üzereyken elin şerefsiz yunanının ingilizinin italyanının soyuna karışıp gidecekken yeniden şahlanan bi millet oluvermişiz.tarihin gördüğü en büyük kurtuluş destanını yaratmışız.

ilhan selçukun sadece bu yazısı bişiler ifade ettiği bişiler anlattığı için buraya aktardım.ergenekonucu olup olmadığını ise hep birlikte davanın seyrinde ve sonunda göreceğiz. merakla bekliyorus.ve ülkeyi karanlığa götürmek isteyen hiç kimsenin yaptıklarının yanına kar kalmasını asla istemiyorus.

Cahil kimsenin yanında kitap gibi sessiz ol buyurmuş mevlana.
aynı zat ne kadar bilirsen bil, anlattıkların karşındakinin anlayabildiği kadardırda demiş diyerekten cahille sohbeti kesiyor tartışmaya kendi tarafımdan noktayı koyuyor bir dahada muhatab olmuyorum.

saygılar.

el_feta 08-20-2008 11:11

siz yazınızda osmanlı zamanında istihbarata önem vermemiş değil,son zamanlarında önem vermemiş dediniz ben de bune binaen cevap vedrim,dönün de bi önceki sayfadaki yazınıza bakın..Osmanlı ya gelince ,bi rmüslüman olarak Osmanlı ya benim kadar eleştirel bakacağınızı da sanmıyorum,yukardaki yazılarımı okursanız,bırakın son devirlerini,fatih s mehmede kadar varan ve islami bulmadığım, eleştirilerimi görürsünüz...
bu kibirli havanız da ayrı bir mevzu bahis..breh breh!!!
selametle...
Atatürk hakkında yazdıklarıma cevap bile verememişsiniz..

dionysoz 08-21-2008 13:22

Alıntı:

el_feta´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 19159)
siz yazınızda osmanlı zamanında istihbarata önem vermemiş değil,son zamanlarında önem vermemiş dediniz ben de bune binaen cevap vedrim,dönün de bi önceki sayfadaki yazınıza bakın..Osmanlı ya gelince ,bi rmüslüman olarak Osmanlı ya benim kadar eleştirel bakacağınızı da sanmıyorum,yukardaki yazılarımı okursanız,bırakın son devirlerini,fatih s mehmede kadar varan ve islami bulmadığım, eleştirilerimi görürsünüz...
bu kibirli havanız da ayrı bir mevzu bahis..breh breh!!!
selametle...
Atatürk hakkında yazdıklarıma cevap bile verememişsiniz..

eh be arkadaşım ya.ne diim ben sana.yazmıcam dedim ama yine cevap verme mecburiyeti hissettim.
demişimki osmanlı son zamanlarında istihbarata önem vermemiş.evet 600 yıllık bi imparatorluğun son 200 yılı bu imparatorluğun son periyodu olarak geçer.yani son zamanlarıdır.zira bu periyotta duraklama ve gerileme dönemidir.
osmanlı devleti kurulduğu 1300 lerden 1600 ler arasına kadar yılda ortalama 3000 kilometrekare hızla genişleyerek toprak kazandı 1600 lerden 1922 arasına kadarda ortalam 4000 kilometrekare toprak kaybetti.bu da ayrı bi dip not.

ayrıca atatürkle ilgili yazdıklarına cevap bile verememişim değil,cevap vermeye bile tenezzül etmediğimdir.zaten dikat edildiyse ben atatürke ve laik rejime olan düşmanlığın nedenlerinden bahsettim hep yazdıklarımda.
yoksa böle yok efendim atatürk şapka giydi yok efendim şapka giymeyeni tü kaka etti kıldı tüydü...komedi ya.

küçük kafalar insanlari, orta kafalar olaylari, büyük kafalar fikirleri konusur demiş hyman ricover

ya geçiniz efendim geçiniz ya.kanlı devrimmiş.kanlı olmayan devrimmi var.devrimin ilk şartlarındandır.devrim yıkmak ve yenilerini getirmektir.

atatürkün devrimi devrin moda devrimleri ne bi faşist devrimdir ne bi komünist devrimdir nede bi islam devrimidir.böle bi devrimde olabilirdi.ama onun devrimi belli bi ideolojiye kök bağlayarak yapılan bi devrim değildir.onun devrimi halk devrimidir.onun devrimi herkezi kucaklayan her tür düşünceyi kucaklayan herkesin eşit olduğu hukuk sistemine dayalı laik cumhuriyet devrimidir.

insanlığın en büyük hastalığı bi ideolojinin bi uç noktanın temel dayanak alınarak yapılandırdığı sistemlerdir bence.ne yaparsan yap başka insanları başka düşünceleri yoksayarsın çünkü.
zamanımız liberalizmin zamanıdır.her insan özgür bi iradedir her insan özgür bi düşüncedir.(tabi bu unsurları kullanabilen insanlardan bahsediyorum)
zamanımız her çeşit insana saygı her çeşit düşünceye eşit yaklaşım zamanıdır.
zamanımızın özgürlük anlayışının,özgürlüklerin sınırlarının ,başkalarının özgürlüklerinin sınırlarının başladığı yere kadar olduğu bi zamandayız.işte atatürk bu düşünceyle yola çıkmıştı.türk insanını böle bi sisteme layık gördü.biliyorduki çağın gereksinimi bıydu.
ama sona noldu atatürk öldü gitti onun dahi beynine yaklaşan bi tane adam gelmedi şu devletin başına.belki turgut özal.

Mustafa kemalin bir gazete röportajında BM ye katılmak istermisiniz sorusuna davet edilirsek belki düşünürüz.biz asla kimseye bizide alın demeyiz diyerek BM nin katılım protokolünü değiştirmesi sonrası davet ettiği bi ülke politikasından bahsediyorum.
sona noldu atatürk mirasının üstüne tek bir taş konulamadığı gibi hep o miras yendi.yıpratıldı.sahipsiz kaldı.onun bilinç düzeyine ulaşamayanlar onun dünya görüşüne ulaşamayanlar onu putlaştırmaktan başka bişi yapamadılar.
sonra noldu.laikliğin ne olduğunu anlayamayan,dünyayı kendi bağnazlıklarını dayanak alarak açıklayan,başka insanların fikirlerine inançlarına özgürlüğüne saygı gösteren evrensellik düzeyine erişemeyen cübbeli sarıklı kara çarşaflı kara cahiller çıktı.din ile devleti karşı karşıya getirdi.
yazıkki 20.yüzyılımızın parıl parıl parlayan muhteşem bi oluşumu olan çağdaş laik demokratik ve hukuk sistemine bağlı cumhuriyet olan bi islam devleti kavramının çacığını çıkardık.helal olsun bize.

yazmıcam dedim ama mecbur hissettim ve yine yazdım.yazdıkcada yazasım geldi.ama cidden benden bu kadar.
saygılar.

el_feta 08-21-2008 16:00

yahu şu kibriniz!!!
osmanlı nın son zamanları deyince ben kimsenin 1600 sonrası anladığını pek sanmıyorum...
onu geçtik...sizin öncelikle islam ve kuran ile bağlantınız zayıf...hiçkimse ben gibi düşünmek zorunda değil evet ama islam budur...siz tağut nedir bilir misiniz???
maide 44 ü,yusuf 40 ı bilir misiniz?...
cevap vermeye tenezzül etmeyin efendim,bu sizin sorununuz,yazdıkalrımın hepsini ispatlarım hepsi kaynaklıdır ve daha önce bir çok kişinin hatırları olarak yazdım bunları siz biraz sonradan geldiniz...
islam bir yaşam şekli...din,kavramını oturttuğumuz şey farklı...şapka giyemkmiş miş..altemur kılıç daha geçen itiraf etti,dedesinin erzurumlu bir şarşaflı kadını şapka giymediği gerekçesiyle astığını,madem bu kaadr basit şapka devriminden 1 buçuk sene önce yazılmış bir risale yüzünden isklipli ne dye asılmış??
hem koca koca getirilen gemilerle ve zengin edilenler için bilmem ki ne demeli???
dünyanın çehresi değişmiştir...ve yeni yetişen siz gibi nesiller,kuranla bağlantısı kesilmiş bu nesil o kadar geride ki nerde kaldığından habersiz,siz buna öğütülen kafaları da ,medyayı da eklerseniz hal-i pür melalimiz ortaya çıkacaktır...

mustafa kemal batı aklını içselleştirmiş bir insandır..ismet inönü kadar değil evet vatanseverliği var...
sir percy loren e yazdığı mektubu yayınladım mustafa kemalin,ben ölünce devletin başına geç,diye yazdığı mektubu..öyle bir vatanseverlik işte...devrim yapmış bir adam,bırakın da o kadar kalitesi olsun,bence adolf hitler de kalite anlamında kaliteli bir insan...
size sorsam,şeriat nedir,acep ne dersiniz???
sözün özü şu,benim gibi düşünmeyebilrsiniz...ama müslümanım demek allahın hükmünü(ŞERİATI)istiyorum demektir...
biz müslümanız...ve osmanlı yerine kurulmuş 50 küsür devletin hemen hepsinin başında aynı tip şerefsizler var...
hem bu mustafa kemal madem bu kadar iyi adam,niye korkuyolar belgelerden,niye açıklamıyorlar???
yoksa korktukları bişeyler mi var???
vesselam...

el_feta 08-21-2008 16:03

hee,unutmadan...kibrinizi bir köşeye atar da lütfedip! yazarsanız,ben burdayım..sizin yaptığınızı yapmıycam...islam çağdaş değil çağlar üstüdür..

el_feta 08-21-2008 16:05

İslam

Her fikir, her inanış tek mevsimlik vesselam;

Zaman ve mekan üstü biricik rejim, İslam.

par_dus 12-02-2008 10:11

s.a.

evvah kardeşim söylediklerine aynen katılıyorum
Rabbim bizi cahillerden eylemesin.
Bu islamın yetik çucuklarına hidayet versin.

( İçinde hidayet ve nûr bulunan Tevrat'ı, elbette biz indirdik. Müslüman olan peygamberler, yahudiler hakkında hükmederler, kendilerini Tanrıya adamış zâhitler, âlimler de, Allah'ın kitabını korumakla görevlendirildiklerinden (onunla hüküm verirler) ve onun Allah'ın kitabı olduğuna şahitlik ederlerdi. İnsanlardan korkmayın, benden korkun, âyetlerimi az bir paraya satmayın. Kim Allah'ın indirdiğiyle hükmetmezse, işte onlar kâfirlerin ta kendileridir maide-44)

(Yoksa cahiliyye hükmünü mü arıyorlar? kesinlikle bilen bir toplum için Allah'tan daha güzel hüküm veren kim olabilir? maide 50)

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 13:42 .

2000- 2025
Tüm bağışıklıklar ve idelerden bağımsız olan sözcükleri sarfetmeye mahkumdur özgürlük