yahu dostum seni şöle irana doğru alalım biz.sen git orda layık olduğun rejimde yaşa.sen ve senin gibi bu iran rejimini savunan bütün herkez.şu humeyni sevdalısı kızlar gibi;
o kızlardan biri diyorki ben en temel hakkım olan başörtüsüyle okula girme hakkımı istiyorum.bu ülkede ben özgür değilim diyor sona kalkıp humeyniyi seviyorum.onun rejimini istiyorum diyor.
yahu kardeşim demezlermi adama humeyniyi ve onun rejimini savunan birinin hakla hukukla ne işi olur
kadınlara tanınan seçme seçilme hakkını haktan saymayan,özgürce kılık kıyafet giyebilme hakkını haktan saymayan,kadınları toplumda özgür ve saygın yerlere taşıyan hakları haktan saymayıp başörtüsüyle üniversiteye giremedi die kendini özgür hissetmeyen birine ve sırf bu hakkı için humeyni rejimini isteyen birinede bi tarafıyla gülerler yani.aslında bu çelişkinin anlamsızlığının anlamı tamda aşağıda bahsettiğim şeydir.
osmanlı imparatorluğu son zamanlarında istihbarat konusuna hiç önem vermemiş bi istihbarat teşkilatı kurmayı akıllarına bile getirmemişlerdi.lakin diğer milletler artık istihbarat ve casusluk faaliyetlerinde o kadar ilerlemişlerdiki istanbul 10 larca ülkenin casusunun cirit attığı elini kolunu sallay sallaya gezdiği her türlü bilgiye rahatlıkla ulaşabildiği inanılmaz bi casusluk ağının örüldüğü bir şehir haline gelmişti.aslında osmanlı imparatorluğunun yıkılmasının en büyük nedenlerinden biri budur.belkide en önemlisi.hep denirya osmanlı hükümeti içten çökertilmiştir die.işte bu casusluk aktiviteleri ile devletin gizli bilgilerini ele geçirmekle,binbir çeşit tezgahlarla,onu bunu kışkırtmak ,ayaklandırtmak şeklinde devleti zayıflatıyorlardı.
halen daha yakın tarihimizde alevi sunni,türk kürt,sağcı solcu gibi çatışmaları pompalayan itici kuvvetler daha ozamanlardan örülen o casusluk ağının faaliyetlerinin devam ettiğini anlatmaya yeter.ne yazıkki ülkemizde cahil sürüleri provake edip önüne katma çok kolay olmaktadır.
işte bu din ve atatürk ,bi başka deyişle laik-dinci kavramlarını iki karşı kutup haline getirme planıda ingilizlerin bi oyunundan başka bişi değildir.ingilizler bu çatışkının toğumlarınıda ozmandan atmıştır.şeyh said ayaklanması falan.itirazı olan araştırsın.bu zavallı cahil ,kara cahil cübbeli dincilerde ingilizlerin kuklaları olduklarını bilemeden ellerindeki davulları çalıp durmaktadırlar.
ZAVALLILAR
ne diyelim Allah akıl ihsan eylesin.
Alfabe ve Türkçe konusundaki duyarlılığınıza hayran oldum lakin klawye kullanma alışkanlığımı mazur görürsünüz umarım .. Ben yazar olurum editörler düzeltsin
o zaman idamların olması çok normal adam hapse gircek çıkcak tekrar isyan etcek hem bunların hepsini atatürk'ün emir verdiğini açıklar mısın elinde belgen var mı ?
İşte ben mürteciyim, gelsin işitsin dünya!
Hem de baş mürteciyim, patlasanız, çatlasanız!
Hadi kânûnunuz assın beni, yâhut yasanız!
MEHMED AKİF ERSOY
Zamanı kokutanlar mürteci diyor bana
Yükselidk sanıyorlar alçaldıkça tavana
NFK
vesselam...
Canım kardeşim sizi anlamak gerçekten mümkün degil,
Atatürk şöyle kaptı ,böyle kesti,
evet dogrudur , kürtlerle savaştı, seriatçılarla savaştı, yobazlarla savaştı..
önce misaki milli sinirlarini güvence altına aldı, sonra sanayi ve ekonomik icraatlarını geliştirdi, (şeker,kumaş vs,vs fabrikaları gibi)
O senin faşit veya kanlı dedigin atatürk, bu ülkedeki insanlarin okuma yazman ögrenmesi için alfabeyi değiştirdi , alfabe degişincede aynı şapka devreminde oldugu gibi karşı gelenler oldu ...
kadınlara seçme ve seçilme hakkını verdi , bugün hangi arap ülkesinde kadınlar bu ülkedki haklara sahip, tek eşliligi verdi , bunun gibi bir çoksey daha ve hep karşı cıkanlar oldu...
bugün sahip oldukların, o karşı çıkanlar yüzünden degil, bu devrimleri yapanlar yüzünden ...
teşşekürler