1. Alt 02-17-2010, 01:53 #111
    alptraum Mesajlar: 38.107
    Blog Başlıkları: 28
    Kayıtsız Üye´isimli üyeden Alıntı
    Birilerinin ismini gizliyo demesine karsilik cevap yazdim.......evime hiç bir sunni müslüman giremez buna ailemdeki kişilerde dahil ki alemde sunni yoktur.............sunnilere olan düşmanliğimi sorcak olursaniz kahramanmarasa coruma malatyaya sivasa bakmaniz ve akpnin refah partisinin yaptiklarina bakmaniz yeterlidir

Peki buraya gelmekteki amaciniz nedir? Eger dedigim kriterlerin disinda huzuru bozmak ise hic güzel bir yaklasim degil. Bu forumda yazi yazmanizi engelleyecektir. Bizler burada paylasim yapiyoruz ve ayni zamanda birseyler ögreniyoruz.

2. Alt 02-17-2010, 01:57 #112
    Ziyaretci
    Kayıtsız Üye Mesajlar: n/a
    Bizler burada paylasim yapiyoruz ve ayni zamanda birseyler ögreniyoruz.

BENDE AYNI NEDENDEN GİRDİM.......ATATÜRKE YAPILAN HAKARETLERİ KEMALSİTLERE YAPILAN SUCLAMALARI ÖNLEMEK VE İSLAMIN ELEŞTİREREK BİŞELER ÖĞRENMEK PAYLAŞMAK TARTIŞMAK İÇİN GELDİM.......

3. Alt 02-17-2010, 01:59 #113
    Ziyaretci
    Neden ateist kemalist birisinin düşüncelerine eleştirilerine sayginiz yok hani buraya herkes girebilirdi.......

4. Alt 02-17-2010, 02:07 #114
    alptraum Mesajlar: 38.107
    Blog Başlıkları: 28
    Kayıtsız Üye´isimli üyeden Alıntı
    Neden ateist kemalist birisinin düşüncelerine eleştirilerine sayginiz yok hani buraya herkes girebilirdi.......

Niyet cok önemlidir. Burda kimse sizin niyetinizi bilemez. Dünya görüsünüzü bilemez. Forumda yazan üyeler az cok kendilerini tanitmis saflarini belli etmislerdir. Fakat siz taninmadiginiz icin bazi kelamlariniz direk küfür gibi gözüküyor. Küfre saygili olmakta böyle acik bir platformda yanlis olur. Tavsiyem eger amaciniz ögrenmek, ögretmek savunmak görüslerinizi belirtmek ve bunlarin hepsini edep dairesi icerisinde yapacaksaniz yazida kullandiginiz vurgu dilini biraz daha hafife indirerek forumda yazmanizdir. Ayrica üye de olabilirsiniz. Ben Avrupa da ateist, hristiyan, yahudi, deist tanidim ve onlarla ayni platformu paylasiyoruz. Bunda bende herhangi bir problem olusturmadi. Birbirimize öncelikle insan oldugumuz icin güleryüzle yaklasmamizin ve niyetlerimizin halis olmasindan kaynaklaniyordur. Internet ortami ne yazik ki anlattigim gibi olmuyor ama tavsiyem olur.

Unnecessary bunu beğendi.
  5. Alt 02-17-2010, 02:12 #115
    Ziyaretci
    Ben zaten sivri ucluyum ki ortanin solu idolojisinin en uc noktada yasanmasi gerektiğini savunurum......ne kominist bir sistem nede faşist bir sistem.......dinlere değil akil mantik bilime eşitliğe özgürlüğe demokrasiye laikliğe emekçiliğe halkciliğa milliyetçiliğe devletçiliğe dayali bir ideoloji........mustafa kemalin dediği dille biz ne borsevikiz nede başkalarin dayatmasiyla getirdiği sosyalist ülkeyiz biz devlet sosyalistiyiz........

6. Alt 02-20-2010, 21:15 #116
    el_feta Mesajlar: 1.168
    esselamualeyqum...
    Arada bir bakıyordum siteye, belki biraz da yoğun olduğumdan zaman ayıramıyordum. Zannedersem üç-beş kelam edebilirim.

İnsan, " öteki " siz yapamaz. Müslümanın ötekisi " şeytandır ". Bu kuran'da ısrarla vurgulanır. Temelinde insanlıkda eş, dinde kardeş olunması vardır. Suçluyu değil suçu vurgulama, odak noktası " yanlış amel " de odaklama ve bu minvalde bir aklın inşaası söz konusudur.

sözbaşı yerine bunları belirtmek istedim...

Sorunumuz insan sorunudur, herşeyden önce. En güzel bir doğa parçasını dahi tahrif edebilen insan, vahyi yaşarken neden bozmasın. Bundan islamı ve müslümanlığı zan altında bırakmak yanlış bir tutumdur. İslamın orjinalliği,insanlığın değişmez değerlerinin öteki adı, teorisi ve pratiği uyumlu, bir o kadar da haytın tüm alanını kapsayıcı oluşu bizi bu dine tahkiki olarak intisap ettiren en önemli sebeptir. Bu herkes için böyle olmayabilir elbet. Farkında olan fevkinde olur.

sivas da olanlar... bu bir tepki cümlesi. haklısınız da. suçsuz bir insanı öldürmek tüm insanlığı öldürmek gibidir. Ve Söz'ü olanın Söz'ünü kesmek, açıklama hakkı vermemek ve bastırmak, Hoca'nın dediği gibi doğal bri afete karşı koymak gibidir. Biz SÖZ'ün gücüne inanıyoruz.

Lakin gözden kaçırdıklarınız var. Bu sistem, bu tektipleştiren sistemdir sorun. Ve İslam'ın hakim olmadığı diyarlarda islam Sol'a daha yakındır bunu da unutmayın( her ne kadar bu tanımlamalardan hazzetmesem de derdimi anlatabilmek için söylüyorum).

Şöyle açayım, kabirlere gidip medet istemek Allah muhafaza insanı dinden dahi eder. Tvlerde sıkça şahit oluyorsunuzdur siz de, bebek isteyen mi dersiniz, sınav kazanmak için mi dersiniz, araba isteyen, ev, eş vs...

Bunların islam'da yeri yoktur. Ama yine bana sorsanzı ki insanlar bunu neden yapıyorlar diye, dini hassasiyetlerinden dolayı derim.

Madem pozitif ilimlerini önemsiyorsunuz, vakıaları nesnel okuyun. Tahrk edilen ve bastırılan birileri var. Etki , tepkiyi doğuracaktır elbet. Bu sosyolojinin konsudur. İslam, bunu onaylamaz.

Maraş ya da çorum olayları da benzer. Oradakilerin islamlığı bile tartışılır. Hem toptancı yaklaşmışsınız. Toptancı hemen tüm yaklaşımlar bizi yanlışa sürükler. Ben de Başbağlar'ı gösteririm öyleyse en basitinden.

Mazlumun dini,cinsi sorulmaz. Biz her halükarda hakkın şahitleri olmalıyız. Haksılık yapan kendi ailemizden de olsa hak ettiğini vermeli ve bir kavme olan düşmanlığımız bizi adaletsizliğe sevketmemeli.. Bu yazdıklarım ayettir bu arada...

Mustafa kemal, mevzuunu çok konuştuk bu sitede. Sıkmış olmaktan da çekindim açıkçası.
    Hayata bakış açısı, anlayışı ve anlamdırışı farklı olanların, tarih'i yorumlayışları da afrklı olacaktır.
    Bana karşı ayzılmış yazıların çoğu hamasi. Yazdıklarımın hemen hepsini ispatlayabilirim, hepsinin kaynakları vardır. Kuru bir muhalefet değil yani yazdıklarım. Hele hakaret asla değil. Ama sizin açınızdan bakarsak ya da siz gibi bakarsam ben de rahatlıkla çok şeyi söyleyebilirdim. Öyle ya ya benim de dedemi asmışsa/astırmışsa...???

selam ile...

Unnecessary bunu beğendi.
  7. Alt 02-21-2010, 00:45 #117
    Ziyaretci
    el fetta din konusunda asıl demek idtedfiğim yere geldin.....ben ateist biri falan değilim islamı sorgulayarak insanalrın ne kadar islamı sevdiğini göstermeye calısdım ve onlar o islamı sorgulayana hakaret ederek aynen sivasda olanalrı yapanlara başbağlarda olanalrı yapanlardan farkszıdır...........benim din felsefem mevleananın yunus emrenin ahmet yesevinin din felsefesidir......HZ MUHAMMED(SAV) BU KADAr islama düşman bir avrupa topluluğu avrken bile avrupa toplumunda hala dünyadaki en hoşgörülü insan seciliyorsa ona inandığını söleyen müslümanalrda bence hoşgörülü olmalıdır.......atatürk put demek vesaire demek hakarettir bu hakaretlerinin coğunuda san gösteririm.....sana demek istediğim bir insanı kafir olduğu için sevmiyorsan nefret etiyosan düşmanım diyosan hata yapıosun bence VE BENİM DİN ANLAYIŞIMA GÖRE......

TEKRAR YAZIYORUM TÜM MÜSLÜMANLARDAN ÖZÜR DİLERİM EĞER KALPİNİZİ KIRDIYSAM AFOLA VE HAKKINIZI HELAL EDİN.....

8. Alt 02-21-2010, 12:55 #118
    el_feta Mesajlar: 1.168
    eywallah...

Dİn, deyince hiç şüphesiz Allah ve Resulü konuşturulmalı. Şahsi eğilimlerimiz,insiyatifimizin dışında olmalı konuştuklarımız/yazdıklarımız.

İslam, hoşgörü dini değildir. Bu hümanist bir terim. Müslümanları demokratik düzlemde harcamak için özellikle kullanılıyor. Mevlana yılı falan ilan ediyor batılılar, islamı sevdiklerinden felan değil; bunlar islamı protestanlaştırıyorlar, kasıtlı yani. Bir müslümanın zihin dünyasında elbet hikmet öğreneceği saydığınız isimler vardır. Lakin din bu değildir/bundan ibaret değildir.

Doğru nedirin peşindeysek, "doğru" olanı konuşmalıyız. Şunu bunu değil. Eğer biz "hakikatı" ayağa kaldırabilir ve bu referansı yakalayabilirsek, o zaman iki müslüman olarak vakıaları değerlendirmemiz de yakınlaşacaktır. Bu referans da hep dediğimiz gibi kuran ve sünnettir.

Mustafa kemal(aslında kamal)a put demem hakaret değildir. Put bir terimdir. Ve bir puttur. Yaşaken bile heykelleri dikilmeye başlanmıştır. Bugün bir lider bunu yapsa ne düşünürsünüz??
    paralarda resmi olan, her yere asılması zorunlu olan, yasayla korunan, sevmiyorum diyene dahi dava açılan biri için başka tanım yok. " tek adam " işte...

bir insanı kafir olduğu için sevmiyorum diye bir şey olmaz. " sen sevdiklerini hidayete erdiremezsin "... bu bir ayet... özelde resulullaha hitab ediyor. ayette zımnen anlaşılan, demek ki hidayet içerisinde olmasa da " insan " olarak birinin sevilebileceğidir. Kuran'da sevmemek ile alakalı ayetler var, bunun tevili farklı, dilenirse yazabilirim.

helali hoş olsun...

selam ile..

9. Alt 05-18-2010, 20:38 #119
    Ziyaretci
    Misafir Mesajlar: n/a
    ya ne saçma bir bi yer burası atatürk yani bir din düşmanıdır zaten bunu yaptığı ilke ve inkilaplarla göstermiştir ayrıca kadınlara seçme ve seçilme hakkı vcermişmiş, peygamber efendimiz s.a.v. bunu 1400 yıl önce islam dininde açıklamış ve asıl o zaman kadınlara 2. sınıf insan muamelesi yapılmasının önüne geçmiştir hatta o kadar kıymetli bir varlık olarak görmüşkü cennet annelerin ayaklarının altındadır ifadesini kullanmıştır.benim diyeceğim artık uyanın atatürkün kanunlarına değilde ALLAHIN kanunlarına uyun..

10. Alt 05-19-2010, 01:51 #120
    Ziyaretci
    Misafir cihad Mesajlar: n/a
    şimdi şöyle bir durum var Allah'ın ve peygamberimizin emrettiği şekilde yaşamak istersen iskilipli atıf hoca gibi şehid olursun bu bir gerçektir. yok atatürk daha güzel yol çizmiştir dersen ozamn şirk koşmuş olursun. iki tane yol var buyur istediğin yolu seçmekte özgürsün. ^^kafirler istemesede Allah nurunu tamamlayacaktır. ^^