![]() |
Topal Osman 1883-1923 yılları arası yaşamış asker. Topal Osman Ağa olarak da anılır. Balkan Savaşı’nda gönüllü olarak savaştı ve sakatlandı. I. Dünya Savaşı’nda topladığı gönüllülerle Kafkas Cephesi’nde savaşa katıldı. Erzurum Kongresi’ni izleyen dönemde Mustafa Kemal’i desteklemek amacıyla Giresun’da büyük bir silahlı güç oluşturdu ve bütün bölgeyi denetimi altına aldı. 47. Alay ile Sakarya Savaşı’na katıldı. 27 Mart 1923’te, Çankaya Muhafız Komutanı iken, Mustafa Kemal’e muhalifliğiyle tanınan Trabzon milletvekili Ali Şükrü Bey’i öldürdü. Millet Meclisi’nde büyük tepkilere yol açan olay üzerine evinde yakalandı, ancak giriştiği silahlı çatışma sonucunda ölü olarak ele geçti. Bazı kaynaklara göre Topal Osman Ağa, Ocak 1921’de Mustafa Suphi ve 13 arkadaşının öldürülmesi olayına da karışmıştır. |
Mustafa Kemal denen xxxxxxxx tetikçisidir,vesselam... |
Alıntı:
Iki nedenle yazinizi kiniyorum? 1-Siteyi sorumluluk altina aliyorsunuz. 2-Sizin sevmediginizi seven arkadaslarimiz mevcut bu forumda. O nedenle kelimeleri kullanirken biraz dikkat etmenizde yarar vardir. Not;Ben Kemalist degilim... |
Alıntı:
Yapamadiklarinizi burada yapmaya calisarak yine kendinizi kücük düsürmeyin,ilk yazdiginiz mesajdada forum kurallarina ykiri demistim ama siz hala devam ediyorsunuz.Emin olun herhangi bir savcilik veya kurulus yazdiklarinizi suc sayarak ve bunu ispat ederek adli yola basvurulsa ve bizden ip numaralariniz istense direk vermek zorunda oldugumuzu hatirlatirim basinizin agrimamasi icin size nasihatten öte gercekleri söylüyorum |
Herkes yüreğinin yettiği kadar doğruyu söyleyebiliyor,şuan doğruyu her yerde söyleyemiyo olmam,aczimin ve aczimizin göstergesinden ibarettir,kardeş doğru söylemiş,ben daha islami bir site sanmıştım ilk etapta ,ama dediği gibi sevmeyenler olabilir,doğru söylüyorsunuz...lakin bu uyarıyı,varlığından sözettiğiniz insanlardan beklerdim,müslümanların beni uyarması beni üzüyo aslında...neyse... siteyi sorumluluk altına almaya gelince...orasına bişey diyemiyeceğim,acizane okuyabilirseniz,Mehmed Göktaş ın/gençlerle tevhid dersleri kitabında Kariyer Putu adlı bir makale vardı,imkanım olsa da paylaşabilsem onu sizlerle,imkanınız varsa okuyun inşallah... |
Bakin elestiri yapmayin demiyorum ama SINIR var degilmi ,Bahsettiginiz özgürlük sanirim baskalarininda özgürlügünü kisitlamamali hatta ve hatta küfür ile savunulmamali Varmi bir söyleyeceginiz söyleyin bu böyleydi diyin ama küfür etmeyin Bakin islamda ölmüs bir kisiye tekfir edebilirsiniz iznimi var islamda itaat var seni islamdan cikarmadigi müddetce itaatsizlik etme diyor degilmi o zaman hiyanetlik etmeyelim en azindan |
kardeşim sen bi blog site aç orda yaz bizde okuyalım.. ama bu halde sorumluluk altına sokuyorsun alptraumu.. Birde siz, her gittiğini kurumda bunu söyleyemiyorsunuz madem, e o zaman burda söylemek mi erdem. burda söyleyince mi Ebu cehillerin kim olduğu belli oluyor. üstad seni anlamayan yoktur burda. ama sen bi türlü alptraumu anlamadın. selametle.. |
esselamu aleylküm... bir insanı tekfire cevabım tebbet süresidir,geçelim... yaptığımın erdem olup olmayışı ayrı bir husus,sadece hakkı savunanlar güçsüz hepsi bu...Allah resulü nün islamı gizli yaymasının anlamı nedir,güçsüzseniz böyle oluyor ne yazık ki... Alpatrum u,anlayamama hususuna gelince,ne yalan söyleyeyim haklı olabileceğiniz gibi,bu korkunun /tedirginliğin sebebini anlamış değilim...bugün gazetelerde bu tarz eleştriler çokça var,hele internet siteleri dolu...neye çekiniyosunuz ki bu kadar,anlayamıyorum... yanlış anlamayın ama bu kadar kasılmanızı anlamsız buluyorum...son yüzyılımızı karartan bir adamdan,üzerinden 1 asır geçmişken,bir internet sitesinin,bir köşesinde ne olduğunu yazacak kadar ilerleyememişsek,vay benim dertli başım... ne diyem,haklısınız... selam ve dua ile.. |
Bana gösterirmisniz hangi makalede hangi köse yazisinda firavundur gibi bir imare var Bende diyorum ki varsa öyle bir gazete ya da kurulus lütfen bana da bildirirmisiniz bizlerde yabancisiyiz ve bilmek isteriz |
kardeş ne diye tedirgin olayım. tedirgin olsaydım fişlenirim korkusuyla hiç bi eyleme katılmazdım.:) demek isediğimi böyle anlamana şaşırmadım. ..............sildim bu kısmı...........olaylara. hayırlısı;) ne diyelim.. selametle.. |
Hocam youtubeyi türkiyeden girisi niye engellediler kaldiki türkiye icinde böyle bir girisim oldugunda engellenmemismi?:) |
ben biraz da meselenin vehametini kavramamya bağlıyorum...çoğu müslümanlar halinden memnun gibi...daha ilkokul çağındaki yavrucaklara ideolojik amentu lar okutuluyo biri için...1946 tdk sözlüğünü açın,TÜRKÜN DİNİ KEMALİZMDİR yazar...Bursa 'daki atatürk büstünün altında ne yazdığını göreniniz var mı?..peki ya,saygı duruşlarına ne demeli?...bu adam ve arkadaşlarının getirdiği sistemde anamız ağlamadı mı bizim,yazınız değiştirilmedi mi,kılık kıyafetimiz değiştirilmedi mi,balolar danslar düzenlenmedi mi,kim kaldırdı hilafeti,said nursi nin çilesi niyeydi?...her tarafta bu aamın putu??zati bir kuzey kore kaldı böyle Pagan toplum bir de biz...bunları daha önce de söyledim...Kimse yi tekfir etmek istemiyorum,böyle bir niyetim/arzum/kastım/düşüncem de yok...kafir,hakkı gizleyen demektir...benim gücüm buna yetiyor,allah'tan daha fazlasına yetmesi için dua ediyorum,başıma imtihan vermesin diye değil... şu kurumsallaşma,hep tuhafıma gitmiştir...önce iyi niyetlerle açılır...sonra aman şöyle olmasın kapanır,aman şöyle olmasın adımız kötü duyulur,aman şöyle olmasın zamanı değil... ee,bu kurumlar,siteler vs,ne için var ki o zaman... selam ve dua ile.... |
Gardaşım aynı şey etrafında dönüp durma. Varsa başka bi diyeceğin buyur. Bizide dolaylı yoldan korkaklıkla itham etdip durma. Biliyorsan sağdaki soldaki büstlerde ne yazdığını getir foruma as. Bilmem kaç yılının TDK sözlüğünde ne yazıyorsa onuda getir as. Sana asma diyen mi var. Ama, bunların yanında kendi düşüncen olan hakaret içeren kelimeyi yazma. Olay bu kadar açık. Niye anlamıyorsun. Kimsenin sana birilerini dindar gösterdiği yok. Yok efendim aslında o takiyye yapıyordu felan diyende. Kimin ne olduğunu biliyoruz. Ama bunu sana kabul ettirmek için heralde hakaret etmemiz lazım. Tek farkımız bu bak. Biz hakaret etmiyoruz. Çünkü dünyada hiç birşey tesadüf değildir. Herkes görevini yapar gider. Bende bunu "ille benim dediğim" düşüncesine bağlıyorum. NOKTA. selametle.. |
Alıntı:
hakkaten kronolojik tarih kokuyosun vuram vuram..öylesine derinsinki 6 günde oluşan dünyadan daha eskisin..bilgilerin ufkun getirilerin öyle derinki uzayın boşluğu nafile gelir..senin bulunduğun toplum veya topluluklarda sana biyad etmeyen sözlerinin denklemlerinin sonsuzluğunda kaybolmayan insan tebasıdır..bunuda hoşgör malum sadece insanız sonsuz engin bilgilerimiz yok..asla sen olamayız senin heykellerin yapılmalı saygıyla eğilmeliyiz..büyük britikanicadan daha kalın sayfaların daha dolu umarım egon tatmin olmuştur...sayın tarih sayfaları..ama kayıp extra muamma |
bu konuyu merak eden varsa topal osman ve Ali Şükrü Bey’i yalan soyleyen tarih utansin isimli eseri okusun orada kimin ne oldugunu anlarsiniz bence |
teşekkürler emeğe saygı.... |
Alıntı:
esselamu aleyküm...siz aynı şeyi söylediğinizden ben aynı şeyi söylüyorum..farklı şey buyurun ben de yazayım inşallah...hiçkimseyi korkaklıkla itham etmiyorum...böyle olsa idi ben yazdığımın arkasına böyle ithamlarda bulunurdum...ben bana verilen tepkiye karşılık bunu veriyorum...siz yazmayabilirisniz,benim gibi de düşünmeyebilirsiniz,bu normaldir mümkündür ve hiçbir diyeceğim yok....ısrarım benim yazmama karışılması...bu,yalnızca benim dediğim manasına da gelmediği açık...vesselam |
Alıntı:
bak azizim beni iyi dinle...!ne istiyosun benden...cümlelerim koyuluğu,nefretimdendir...yanlış anlaşılıyosam özür diledim...el insaf ne istiyosun?...ego tatmini için burada değilim...selametle |
Alıntı:
Bizim söylediğimiz itham değil, senin söylediğin itham. Bu yüzden değişik bişiler söylemesie gereken sen oluyorsun:) Sizin gibi düşünmek noktasını geçtim, nerelerde aynı düşündüğümüz belli zaten. Ancak, size 1 defa sitenin sahibi demiş hakaret vari ifade yazmayın diye. Bitti. Bunu bi türlü anlayamadın. Hala bana karışılmasına tepkim felan diyorsun. Sen bi site aç orada yaz biz okuyalım dedik. Ona da hayır diyorsun. E üstad sen ne istiyorsun o zaman. Burda istediğin hakareti yaz git. Öylemi. Sonra Alptraum uğraşsın.:) selametle.. |
esselamu aleyküm...Firavun,bir hakaret midir?...kurani bir kavramdır...tanımlamadır...şaronlara,bushlara firavun demek ona hakaret midir? yahut zalim demek...malumun ilamıdır sadece...ben burada küfretsem,argo ifadeler kullansam dediğinizi anlarım,lakin bir firavunun firavun olduğunu,zalim olduğunu söylemenin neresi hakaret...bence sorun yeteri kadar mustafa kemal i tanımamaktan ve şu düzende itikadi analmda ne kadar büyük bir mihnet altında olduğumuzu idrak edememekten kaynaklanıyor...kaldı ki,ben buırada şarona,busha şerefsiz desem mesela,kimsenin bana kardeşim ölçülü ol,hakaret etme diyeceğine inanmıyorum...konu MUSTAFA KEMAL olunca mı durum değişiyor??...öyle dahi olsa bırakın da hakaret! etme diye Kemalistler beni uyarsın..Müslüman genç kardeşlere ne oluyor ki... siz,söylemiyebilrisn,öyle düşünmeyebilirsiniz hiç bi şey demem,lakin diyene karşı kardeşim hakaret etme gibi pembe(demokratımsı)cümleler kurarsanız,kızarım elbet... bizahmet siz de empati yapın... ulusuma,kardeşlerime bu kadar zararı dokunmuş bir diktatörden ve kurduğu sistemden firavunca ve zalimane diye sözetmek mazlum olan ben için,EN DOĞAL HAKKIMDIR... selam ve dua ile... |
Simdi güzel kardesim sevgi deger kardesim canim cigerim.... Neden böyle uzatiyorum cünkü sen hayattasin yasiyorsun benim sözlerimi idrak edebilir yahut kendi dairen icerisinde degerlendirebilir acikcasi düsündügün ide den vazgecersin.Seni tekfir edebilirmiyim zannedersem kücük duruma düsürecek sekilde degil islamin bana emrettigi sekilde,senin hatani sana göstererek tekfir ederim bu isin küfür yani ise moda olan horoz dövüsünde kisilerin sarfettigi sansürlenen etik olarak da kabul etmedigimiz,baskasinin bize söylediginde hoslanmadigimiz sözlerdir.Simdi ölen bir insani neden sekile sokarsin neden böyle öyle dersin,Yaptiklarini diyebilirsin nedir mesela ; Su su hareketinden dolayi söyledigi firavunidir dersin ama yine kisiyi firavun yapmaz sayet yapsa dahi ne sen bilebilirsin ne de ben, bildigimizi varsaysak o kisiye getirecegi bir yarar olmadigindan yine sen islami hareket etmemis olursun.Unut kisileri su icindeki kisiye olan HINCINI gec,Islam ZIRHINI giy,madem amacimiz islam ise.... bir kimsede 99 küfür ve 1 iman hali varsa müftüye yakışan o kişinin imanına fetva vermesidir Bu sözü biliyormusun bilmem ama bu islamin bize ögrettigidir.Simdi demissinki BUSH hakkinda birsey desem kimse sesini cvikarmaz cikariririm burada kisiye küfür edemezsin yaptigi hareketin yanlisligini elestirirsin birsey ilede dile getirirsin bu cümleni umulurki o kisi nefsinde olani anlasin.... Bir kere ismini zikrettigin kisinin tekzib-i fiil birsekilde düsün ve ayni pencerede yine adem-i fiil olarak senin ulusunun,milletinin savunmasini yaptigin sekilde idrak et ve göreceksindirki islam sana heleki ölmüs biri hakkinda heleki yasadigin devletin kurallarina uymayi emrediyorsa uyacaksin kurallar ne zaman cignenir, eger seni ibadetinden alikoyuyorsa zannederimki burada birilerine yakistirma yapmak onu tekfir etmek ibadetle yakindan uzaktan alakasi yok heleki ölmüs birisi heleki devlet olarak uygun bulunmamis bir hususu Mesele bu kadar acikken daha neden uzatiyorsunki onu anlamis degilim |
breh breh...islam mı yaşadığın devlet kurallarına uymayı emrediyormuş??? buna cevap dahi verdiğim için Allah'tan özür diliyorum..musa nın firavunla,ibrahim nemrudla olan mücadelesi masal mı? keza peygamberin mekke aristokratlarıyla olan mücadelesi de...nemrud size ne gibi geliyor yahut firavun..bunlar koca koca krallar işte tıpkı şimdiki gibi... ölmüş birinin arkasından konuşulmaz vesasire şeyleri düşünüyosanız bunu geçin lütfen,size daha önce tebbet suresini örnek vermiştim...kişi de açık küfr yoksa ve islam izleri taşıyorsa o kişi tekfir edilmez,bunu anlarım lakin küfrü açık olanlar için bu böyle değildir...maide 44,yusuf 40, okumaz mısınız?...şeriattan gayrı hüküm beyan eden,bunu seven,savunan,itaat eden gönülden durumu küfrdür bu açıktır..kaldı ki tekfir noktasında çok aşırı grupların ne dediğinden haberdar biri olarak,bu konuda hayli dikkatli ve hassasımdır...ama açık olan yerde ve zulüm olan yerde de bunu söylemek boynumun borcudur... ben de size şunu hatırlatırım,küfrü açık olan birini tekfir etmeyen de kafir olur...bugün bush denen sefil insanı tekfir etmeyen de itikadi anlamda kendini zora sokar... daha önce de dediğim gibi mesele Mustafa kemal denen insanın ve kurulan düzenin yazılan TÜRKÜN YENİ AMENTUSU nun farkında olamamakta yatıyor..KAbe arabın olsun Çankaya bize yeter mısralarını hatırlatırım....o yıllardaki... mesele buysa ,buyrun yakın tarihi araştıralım,yazalım güç yettiğince... ama bu zulmün büyük mağdurlarından olan ben ve benim gibilerin böyle ithamlarını aşırı bulmak en hafifiyle halden anlamamak oluyor herhalde... uzatmamın sebebi,sizin tuhaf bir şekilde hem müslüman olup hem de buna karşı gibi durmanızdandır... selam ve dua ile... |
el-feta.... kardeşim anlamayacaksan ne yapalım. kendine göre git o zaman. bu site alptraumun. Diyor ki atatürke firavun deme. NOKTA. yok ben ille diyecem ısrarın ne. hakkı açıklamış oluyorsun öyle mi. sen her yerde aynını yapıyormusun. tüm devlet dairelerinde. sorduk hayır dedin. burda net alemi tabi istediğini söyle sonra hakkı savundum de. birde "hakkı gizleyen kafirdir" demen yokmu. neyse, gardaşım site devlet kurallarına göre bunu kaldırmaz. anladın mı? daha nasıl açık yazalım bilmem ki. birde kendince hakkı savundun demi. yazma deniliyorsa yazma. niye anlamıyorsun. cık cık:) not: yorgunum. gözüm yemediği için sadece bana yazdığın yorumu okudum. ALP'in ve senin son yorumlarını okumadım. selametle.. |
fesubhanallaaah... oooy oy... selametle kardeş,selametle... LEKUM FİKRİKUM VELİYE FİKR... selam ve dua ile... |
:)...................... |
Ya el-feta kardesim islami bir davranis degil bu yazdiklarin islamla tezat iceriyor Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Mesela bir padişahın halkından istediği şeyler olduğu gibi yasakladığı hususlarda bulunur. İstediklerini yapmayan emre itaat etmediği gibi yasaklarından sakınmayan da emre itaat etmemiş olur. Ben sadece padişahın emirlerine uyarım ancak yasaklarına uymam denilmeyeceği gibi yasaklarına uyarım ancak emirlerine uymam da denilmez. İkisi de cezayı gerektirir. Ha sen diyorsan yok ben ederim ben söylerim o zaman kardesim site kurallarina uymadigindan bende ceza veririm olmadi baska yollar deneriz.Bak anlatacagin bir olayi hakli olsan dahi küfürle anlatamazsin. Bu konuyu uzatmaya gerek yok.Hani üye olurken kabul etttin olmadiysa sonrasinda aciklamali teferruatli olan kurallari okudun iste onlara bu sitede uyulacak.siteyi kafirmi ilan edersin baska birseymi zerre kadar umrumda degil. TAVSAN DAGA KÜSMÜS DAGIN HABERI YOK.... selametle |
esselamu aleyküm... yazdıklarımın arkasındayım,bir terslikte göremiyorum bu 1...hayatımda küfür ettiğimi hatırlamaıyorum,ne olduğunu söylüyorum...farkındaysdanız,şerefsiz,adi mesela bu tarz hiçbir kelime kullanmadım...ama firavun dedim,çünkü o bir tanımdır ve öyle düşünüyorum bu da 2. ilim çin de de olsa,diye bir hadis var mı iyice araştırın,sahih mi bi bakın bu da 3.. söylediklerimin size garip gelmesi kelamımı da kalemimi de yanlış yapmaz... tekrarlama ihtiyacı hissediyorum..sözkonusu yakın tarih ise kusura bakmayın... size karşı asla bir tavrım olmaz iyice tanıyana kadar kardeş bilrim,bunda samimiyim emin olun... ama,bırakın da bu garip bildiği 3 5 bişeyi de bari şuralarda yazsın... selam ve dua ile... |
Kardeşim senin ısrarına!, alptraum'un sabrına hayran kalıyorum. hayırlısı.. selametle.. |
rabbim hayranlığını arttırsın... |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 03:50 . |
2000- 2025
Tüm bağışıklıklar ve idelerden bağımsız olan sözcükleri sarfetmeye mahkumdur özgürlük