1. Alt 05-31-2008, 23:30 #21
    alptraum Mesajlar: 38.107
    Blog Başlıkları: 28
    Simdi güzel kardesim sevgi deger kardesim canim cigerim....

Neden böyle uzatiyorum cünkü sen hayattasin yasiyorsun benim sözlerimi idrak edebilir yahut kendi dairen icerisinde degerlendirebilir acikcasi düsündügün ide den vazgecersin.Seni tekfir edebilirmiyim zannedersem kücük duruma düsürecek sekilde degil islamin bana emrettigi sekilde,senin hatani sana göstererek tekfir ederim bu isin küfür yani ise moda olan horoz dövüsünde kisilerin sarfettigi sansürlenen etik olarak da kabul etmedigimiz,baskasinin bize söylediginde hoslanmadigimiz sözlerdir.Simdi ölen bir insani neden sekile sokarsin neden böyle öyle dersin,Yaptiklarini diyebilirsin nedir mesela ;

Su su hareketinden dolayi söyledigi firavunidir dersin ama yine kisiyi firavun yapmaz sayet yapsa dahi ne sen bilebilirsin ne de ben, bildigimizi varsaysak o kisiye getirecegi bir yarar olmadigindan yine sen islami hareket etmemis olursun.Unut kisileri su icindeki kisiye olan HINCINI gec,Islam ZIRHINI giy,madem amacimiz islam ise....

bir kimsede 99 küfür ve 1 iman hali varsa müftüye yakışan o kişinin imanına fetva vermesidir

Bu sözü biliyormusun bilmem ama bu islamin bize ögrettigidir.Simdi demissinki BUSH hakkinda birsey desem kimse sesini cvikarmaz cikariririm burada kisiye küfür edemezsin yaptigi hareketin yanlisligini elestirirsin birsey ilede dile getirirsin bu cümleni umulurki o kisi nefsinde olani anlasin....

Bir kere ismini zikrettigin kisinin tekzib-i fiil birsekilde düsün ve ayni pencerede yine adem-i fiil olarak senin ulusunun,milletinin savunmasini yaptigin sekilde idrak et ve göreceksindirki islam sana heleki ölmüs biri hakkinda heleki yasadigin devletin kurallarina uymayi emrediyorsa uyacaksin kurallar ne zaman cignenir, eger seni ibadetinden alikoyuyorsa zannederimki burada birilerine yakistirma yapmak onu tekfir etmek ibadetle yakindan uzaktan alakasi yok heleki ölmüs birisi heleki devlet olarak uygun bulunmamis bir hususu

Mesele bu kadar acikken daha neden uzatiyorsunki onu anlamis degilim

2. Alt 06-01-2008, 14:34 #22
    el_feta Mesajlar: 1.168
    breh breh...islam mı yaşadığın devlet kurallarına uymayı emrediyormuş??? buna cevap dahi verdiğim için Allah'tan özür diliyorum..musa nın firavunla,ibrahim nemrudla olan mücadelesi masal mı? keza peygamberin mekke aristokratlarıyla olan mücadelesi de...nemrud size ne gibi geliyor yahut firavun..bunlar koca koca krallar işte tıpkı şimdiki gibi...
    ölmüş birinin arkasından konuşulmaz vesasire şeyleri düşünüyosanız bunu geçin lütfen,size daha önce tebbet suresini örnek vermiştim...kişi de açık küfr yoksa ve islam izleri taşıyorsa o kişi tekfir edilmez,bunu anlarım lakin küfrü açık olanlar için bu böyle değildir...maide 44,yusuf 40, okumaz mısınız?...şeriattan gayrı hüküm beyan eden,bunu seven,savunan,itaat eden gönülden durumu küfrdür bu açıktır..kaldı ki tekfir noktasında çok aşırı grupların ne dediğinden haberdar biri olarak,bu konuda hayli dikkatli ve hassasımdır...ama açık olan yerde ve zulüm olan yerde de bunu söylemek boynumun borcudur...
    ben de size şunu hatırlatırım,küfrü açık olan birini tekfir etmeyen de kafir olur...bugün bush denen sefil insanı tekfir etmeyen de itikadi anlamda kendini zora sokar...
    daha önce de dediğim gibi mesele Mustafa kemal denen insanın ve kurulan düzenin yazılan TÜRKÜN YENİ AMENTUSU nun farkında olamamakta yatıyor..KAbe arabın olsun Çankaya bize yeter mısralarını hatırlatırım....o yıllardaki...
    mesele buysa ,buyrun yakın tarihi araştıralım,yazalım güç yettiğince...
    ama bu zulmün büyük mağdurlarından olan ben ve benim gibilerin böyle ithamlarını aşırı bulmak en hafifiyle halden anlamamak oluyor herhalde...
    uzatmamın sebebi,sizin tuhaf bir şekilde hem müslüman olup hem de buna karşı gibi durmanızdandır...
    selam ve dua ile...

3. Alt 06-01-2008, 18:20 #23
    mhmt Mesajlar: 904
    Blog Başlıkları: 3
    el-feta....
    kardeşim anlamayacaksan ne yapalım. kendine göre git o zaman.
    bu site alptraumun. Diyor ki atatürke firavun deme. NOKTA. yok ben ille diyecem ısrarın ne. hakkı açıklamış oluyorsun öyle mi. sen her yerde aynını yapıyormusun. tüm devlet dairelerinde. sorduk hayır dedin. burda net alemi tabi istediğini söyle sonra hakkı savundum de. birde "hakkı gizleyen kafirdir" demen yokmu. neyse, gardaşım site devlet kurallarına göre bunu kaldırmaz. anladın mı? daha nasıl açık yazalım bilmem ki. birde kendince hakkı savundun demi. yazma deniliyorsa yazma. niye anlamıyorsun.

cık cık

not: yorgunum. gözüm yemediği için sadece bana yazdığın yorumu okudum. ALP'in ve senin son yorumlarını okumadım.

selametle..

4. Alt 06-01-2008, 18:29 #24
    fesubhanallaaah...
    oooy oy...
    selametle kardeş,selametle...
    LEKUM FİKRİKUM VELİYE FİKR...
    selam ve dua ile...

5. Alt 06-01-2008, 18:32 #25
    ......................

el_feta bunu beğendi.
  6. Alt 06-01-2008, 18:49 #26
    alptraum Mesajlar: 38.107
    Blog Başlıkları: 28
    Ya el-feta kardesim islami bir davranis degil bu yazdiklarin islamla tezat iceriyor

Alıntı:
    breh breh...islam mı yaşadığın devlet kurallarına uymayı emrediyormuş??? buna cevap dahi verdiğim için Allah'tan özür diliyorum..

Su yazdigina bir bak ne alaka degil mi?Ilim cindede olsa gidip alin sözünü söylerken gittiginiz yerin kurallarina uymayin demismidir sence efendimiz.Bak dünyanin her bir kösesinde müslümanlar yasiyor simdi her biri ben bu devleti saymiyorum seriat yok burda dese ne büyük bir nizamiyetsizlik olur degil mi?Bunu islam emrediyorsa hani emir nerede....

Alıntı:
    şeriattan gayrı hüküm beyan eden,bunu seven,savunan,itaat eden gönülden durumu küfrdür bu açıktır..

Alıntı:
    ben de size şunu hatırlatırım,küfrü açık olan birini tekfir etmeyen de kafir olur

Simdi ben diyorumki düsünceleri ve düsüncelere dair olanlari tekfir etmende problem yok bu tekfirde SINIRLARI belli yine kurallara uyarak.Simdi bir kural varsa ve ibadetimizden alikoymuyorsa uymak gereklidir

Mesela bir padişahın halkından istediği şeyler olduğu gibi yasakladığı hususlarda bulunur. İstediklerini yapmayan emre itaat etmediği gibi yasaklarından sakınmayan da emre itaat etmemiş olur. Ben sadece padişahın emirlerine uyarım ancak yasaklarına uymam denilmeyeceği gibi yasaklarına uyarım ancak emirlerine uymam da denilmez. İkisi de cezayı gerektirir.

Ha sen diyorsan yok ben ederim ben söylerim o zaman kardesim site kurallarina uymadigindan bende ceza veririm olmadi baska yollar deneriz.Bak anlatacagin bir olayi hakli olsan dahi küfürle anlatamazsin.

Bu konuyu uzatmaya gerek yok.Hani üye olurken kabul etttin olmadiysa sonrasinda aciklamali teferruatli olan kurallari okudun iste onlara bu sitede uyulacak.siteyi kafirmi ilan edersin baska birseymi zerre kadar umrumda degil.

TAVSAN DAGA KÜSMÜS DAGIN HABERI YOK....

selametle

7. Alt 06-01-2008, 18:59 #27
    esselamu aleyküm...
    yazdıklarımın arkasındayım,bir terslikte göremiyorum bu 1...hayatımda küfür ettiğimi hatırlamaıyorum,ne olduğunu söylüyorum...farkındaysdanız,şerefsiz,adi mesela bu tarz hiçbir kelime kullanmadım...ama firavun dedim,çünkü o bir tanımdır ve öyle düşünüyorum bu da 2.
    ilim çin de de olsa,diye bir hadis var mı iyice araştırın,sahih mi bi bakın bu da 3..
    söylediklerimin size garip gelmesi kelamımı da kalemimi de yanlış yapmaz...
    tekrarlama ihtiyacı hissediyorum..sözkonusu yakın tarih ise kusura bakmayın...
    size karşı asla bir tavrım olmaz iyice tanıyana kadar kardeş bilrim,bunda samimiyim emin olun...
    ama,bırakın da bu garip bildiği 3 5 bişeyi de bari şuralarda yazsın...
    selam ve dua ile...

8. Alt 06-01-2008, 20:08 #28
    Kardeşim senin ısrarına!, alptraum'un sabrına hayran kalıyorum.

hayırlısı..

selametle..

9. Alt 06-01-2008, 20:34 #29
    rabbim hayranlığını arttırsın...

Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın

Bu soru sistemi, zararlı botlara karşı güvenlik için uygulamaya sunulmuştur. Bundan dolayı bu kısımı doldurmak zorunludur.