İlk BT performansı ölçüm yazılımı!   Konuyu açan: Enesce   İlk Mesaj: 06-13-2011 (14:04)   Son Mesaj: 06-13-2011 (14:04)    Cevap: 0    Gösterim: 539  

    06-13-2011

    İlk BT performansı ölçüm yazılımı!

    İlk BT performansı ölçüm yazılımı!
    İlk BT performansı ölçüm yazılımı!



    HP Sektörün ilk BT Performansı Ölçüm Yazılımını sunuyor.

    HP BT Performansı Süiti, BT direktörlerinin tüm bilişim performansını ölçüp teknoloji ihtiyaçlarını doğru belirlemesini sağlıyor. Bu da bir yandan bilişim bütçesinin harcandığı kalemlerde optimizasyon yoluyla BT sürekliliğini sağlarken, diğer yandan yeni donanım ve yazılım satın almaya kadar birçok alanda maliyeti azaltarak BT yatırımlarının inovasyonda kullanılmasını kolaylaştırıyor.

    HP, sektörün BT performansını ölçen ilk tam kapsamlı yazılım paketini duyurdu. HP BT Performansı Süiti, farklı marka donanım ve yazılımlarla oluşturulan iş kritik çözümler kullanan BT direktörlerinin BT performansını doğru ölçmesini sağlıyor. Böylece, BT yatırımlarını doğru yönlendirip iş geliştirme ve inovasyonda daha fazla kaynak kullanılmasını sağlayarak kurumların mevcut yatırımlarının getirisini artırıyor. BT performansının ölçülmesi bilişim altyapısındaki esnekliği artırarak kurulum, bakım ve işletim maliyetlerini de azaltıyor.BT direktörlerinin performansı doğru ölçmek için endüstri standardı etkili araçlar kullanması gerekiyor. Kurumlar bu yazılım araçlarının farklı platformlar, markalar, yazılımlar ve uygulamalara dayalı Karma Çözümleri (Hybrid Delivery) de desteklemesini istiyor. HP BT Performansı Süiti bütün ölçüm araçlarını tek yazılım platformunda konsolide ederek lisanslama maliyetini azaltıyor.

    Değişen pazar koşullarına uyum sağlamak ve yeni teknolojiler kullanarak rekabet gücünü artırmak isteyen kurumların mevcut BT sistemlerini test ederek değerlendirmesi gerekiyor. Bu da yeni BT yatırımlarının hangi alanlarda yapılacağının tespit edilmesine yardımcı oluyor. HP BT Performansı Süiti, farklı kaynaklardan toplanan verileri otomatik olarak analiz ediyor. Süitin özel Yönetici Puan Kartı (Executive Scorecard), kullanışlı bir elektronik değerlendirme sistemi olarak BT direktörlerinin bilişim kaynaklarına performans notu vermesini sağlıyor.

    HP Türkiye Yazılım Ülke Müdürü Nil Bağdan HP BT Performansı Süitiyle ilgili olarak şunları ifade etti: “Gözlemlerimize göre BT direktörlerinin iki şeyi öncelikli gündemine alması gerekiyor: BT sistemlerini değişen iş önceliklerine göre dinamik olarak uyarlamak ve BT yatırım getirisini garanti etmek. HP BT Performansı Süiti, BT direktörleri için bunların her ikisini de yapan ilk araçtır. HP BT Performansı Süiti, gerçek zamanlı bilgilendirme ve BT yatırım optimizasyonu yaklaşımıyla BT liderlerine esneklik ve bütçelendirmede karar verme kolaylığı sağlıyor.”

    HP BT Performans Süiti uygulama yönetimi, altyapı ve operasyon yönetimi, güvenlik, bilgi yönetimi, finansal planlama ve analiz alanlarında sektörün en kapsamlı performans ölçümlerini sunuyor.

    HP’nin uygulama yaşam döngüsü yönetimi yaklaşımından yararlanan HP BT Performansı Süiti, HP’nin geliştirdiği 170’ten fazla birinci sınıf metriği ve ITIL standardını kullanıyor. Süitin BT Direktörleri Sürümü (CIO Edition) bu metriklerin 48’ini standart olarak içeriyor. Tüm metrikler özelleştirilebilir elektronik puan kartı (scorecard) ile performans değerlendirmesi ve notlandırmayı kolaylaştırıyor. Metrik sayısının azaltılması, üçüncü parti çözümlerinin desteklenmesi ve ölçümlerde endüstri standardının geliştirilmesi ölçüm maliyetlerini de azaltarak test sürecini hızlandırıyor. İlk defa duyurusu yapılan yeni HP Executive Scorecard CIO Edition çözümü, BT performansının anlık olarak değerlendirilmesine imkan tanıyor. Özellikle çok kısa sürede yeniden yapılandırılması gereken esnek sanal ağlar ve bulut yapılarında anlık analiz kabiliyeti, BT yatırımlarının düşük riskle hayata geçirilmesinde büyük önem taşıyor.

    HP BT Performansı Süiti gerek anlık performans değerlendirmesi özelliği gerekse doğru BT yatırımlarına bağlı olarak iş sürekliliğinin garanti edilmesiyle 7/24 yaşayan kurumların önünü açıyor. HP BT Performansı Süiti’ni kullanan kurumlar, BT yatırımlarından en yüksek getiriyi sağlamak için gerekli önlemleri proaktif olarak anında alabiliyor.

    HP BT Performans Süiti, HP İş Teknolojisi Optimizasyonu (Business Technology Optimization) ve Bilgi Yönetimi (Information Management) dallarında daha önce yapılan yatırımların değerlendirildiği ilişkili çözüm bileşenleriyle kazanımların artırılması ve daha kısa sürede hayata geçirilmesine de olanak sağlıyor.







    İlk BT performansı ölçüm yazılımı! Yorumları