Malzemeler:
2tepeleme yemek kasigi un
1 tepeleme yemek kasigi nisasta (bugday veya misir)
4-5 yemek kasigi tozseker
3 + 1/2 su bardagi sut
100gr. margarin veya tereyagi
1 yumurta, 2 parca damla sakizi (veya 1 paket vanilya)
1 paket kizarmis ekmek dilimleri (ulker, etimek vs.)
Serbet icin:
1+1/2 su bardagi tozseker
2+1/2 su bardagi su
1 tepeleme yemek kasigi nisasta (bugday veya misir)
4-5 yemek kasigi tozseker
3 + 1/2 su bardagi sut
100gr. margarin veya tereyagi
1 yumurta, 2 parca damla sakizi (veya 1 paket vanilya)
1 paket kizarmis ekmek dilimleri (ulker, etimek vs.)
Serbet icin:
1+1/2 su bardagi tozseker
2+1/2 su bardagi su
Yapilisi:
- Ufak bir tencereye tozsekeri koyup ocagin altini kisiktan hafif yuksek derecede acin.
- Tahta bir kasikla arada karistirarak sekerin eriyip karamel haline gelmesini saglayin. Sekerin cok koyulasip yanmamasina dikkat edin.
- Sekerinizin yarisindan fazlasi eriyip karamel haline geldikten sonra dikkatlice once bir bardak suyu sekere dokun.
- Seker sertlesip fokurdayacaktir. Buharin sizi yakmamasina dikkat edin. Biraz eriyince kalan suyuda ilave edip kisik ateste buun seker eriyene kadar arada karistirarak serbetinizi hazirlayin.
- Buyuk dikdortgen cam kalibiniza etimekleri dizin. Uzerine serbeti kepce ile dokerek yedirin. Artan etimekleri isterseniz serbete batirip yumussattiktan sonra ortadan ikiye bolerek kalibin yanlarina sikistirabilirsiniz.
- Kremayi yapmak icin damla sakizini kullaniyorsaniz sekerin az bir kismiyla havanda dovup kirin.
- Yumurta, damla sakizi ve sekeri ayri bir tencerede cirpma teli ile cirpin.
- Un ve nisastayi ekleyip tekrar karistirin.
- Azar azar unu ilave edip katilasip goz goz olana kadar karistirarak pisirin.
- Altini kapatip yagi ilave edin.
- 1-2 dakika kadar cirpma teli ile hizlica karistirin. (Daha cok uzamasini isterseniz mikserle 5-8 dakika arasi cirpabilirsiniz.
- Serbetini cekmis kizarmis ekmeklerin ustune kremayi dokup ustunu duzeltin. Hindistan cevizi serpip buzdolabinda sogumaya birakin.