![]() |
Havuç helvası 1 kg. havuç, 2 litre süt, 2 su bardağı şeker, 1 su bardağı sıvı yağ veya 225 gram margarin, badem Havucun kabuklarını soyup rendeledikten sonra bir tencereye koyun. Süt ve şekeri ilave edin. Süt çekene kadar kısık ateşte pişirin. Yağı ekleyin. Kahverengi renk alana dek kavurun. Yağı az gelirse çok az yağ ekleyebilirsiniz. Havuç iyice kahverengi olunca ocaktan alıp, düz bir kaba dökün. Üzerini fıstık ve ince kıyılmış bademle süsleyin. Havuç helvasını isterseniz yanında krema ile sıcak olarak, isterseniz soğuk olarak servis yapabilirsiniz. |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 17:35 . |
2000- 2025
Tüm bağışıklıklar ve idelerden bağımsız olan sözcükleri sarfetmeye mahkumdur özgürlük