![]() |
Kayısılı Un Helvası Malzemeler: Yarım paket tereyağı 2 su bardağı un 1 su bardağı toz şeker 12 adet kuru kayısı 2 su bardağı su Un ve tereyağı orta ateşte un kahverengine yakın renk alana kadar kavrulur. (20-25 dakika) Üzerine küp şeklinde doğranmış kayısı eklenir birkaç dakika daha kavrulur. Ocak kapatılır. Bu arada şeker ve süt iyice karıştırılır. Kavrulmuş unun üzerine karıştırarak eklenir. Ateş kısık konumda tekrar açılır. Un suyunu çekene dek demlendirerek pişirilir. Ilıyınca ıslatılmış kaşıkla alınır, servis tabağına konur. |
Kayısılı duymamıştım |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 12:13 . |
2000- 2025
Tüm bağışıklıklar ve idelerden bağımsız olan sözcükleri sarfetmeye mahkumdur özgürlük