- -
Balkabağı Tatlısı
(
https://www.muhakeme.net/forum/tatli-tarifleri/3809-balkabagi-tatlisi.html)
alptraum | 03-02-2008 16:06 | Balkabağı Tatlısı Malzemeler2.5 Kilo balkabağı
3 Su bardağı tozşeker
1 Su bardağı pekmez
1 Su ardağı dövülmüş ceviz içi
200 gr kaymak Hazırlanışı - Kabağın çekirdeklerini ve liflerini temizleyip, dilimlere ayırın.
- Dış kabuğunu fazla derin olmamak kaydıyla kesip, atın.
- Kabak dilimlerini 4 santim uzunluğunda doğrayın.
- Tatlıyı pişireceğiniz tencereye bir kat kabak sıralayın ve üzerine şeker serpin.
- Bir kat daha kabak sıralayın ve yine şeker serpin.
- Bu şekilde tüm kabağı tencereye dizin.
- Kabakları bu şekilde 1 gece veya 7-8 saat kadar serin bir yerde bekletin.
- Bu süre sonunda kabak tenceresini kısık ateşte kapağı kapalı olarak kabaklar yumuşayana dek pişirin.
- Daha sonra 5 dakika kadar ağzını açıp, yüksek ateşte kaynatarak suyunu iyice çektirin.
- Sonra üzerine pekmezi gezdirin.
- Kapağını tekrar kapatıp, 4-5 dakika daha pişirin.
- Ateşten alıp, soğutun.
- Soğuyan kabağı servis tabağına alın.
- üzerine iri dövülmüş ceviz serpin.
- Kaymakla birlikte servis yapın.
|
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 13:30 . | |
2000- 2025
Tüm bağışıklıklar ve idelerden bağımsız olan sözcükleri sarfetmeye mahkumdur özgürlük