1. Alt 08-26-2010, 19:58 #1
    alptraum Mesajlar: 38.107
    Blog Başlıkları: 28
    • 125 gr margarin
    • 2.5 su bardağı un
    • 4yumurta
    • 2 tatlı kaşığı şeker
    • 1 tutam tuz
    • 2 bardak su

    KREMASI
    • 1 yumurta
    • 1 su bardağı şeker
    • 3 çorba kaşığı un
    • ½ lt süt
    • 50 gr margarin
    • 1 paket vanilya

    ÜZERİNE
    bitter çikolata
    az margarin

    Krema için;yumurta,şeker,un,üt karıştırılır.Ocakta pişirilir.Ilıyınca margarin ve vanilya koyup karıştırılır
    Hamur için;Yumurta hariç tüm malzemeler tencereye konur pişirilir.Ocaktan alıp ılınınca yumurtalar eklenıp bir bir yoğrulur.Krema torbasına koyulan karışım yağlanmış tepsiye ceviz büyüklüğünde sıkılır.Orta dereceli ısınan fırında ağır ağır pişirilir.Fırın kapatılıp soğuyunca açılır.Soğuyan hamurların içleri açılıp krema doldurulur.Üzerlerine benmari usulu çikolata eritilir.
    Benmari:Çikolatalar bir kaba konur.Çikolata kabından daha büyük bir tencereye su konur üzerine çikolata kabı oturtulur.Ocagın altı yakılarak tencerede kaynayan suyun buharıyla çikolatalar eritilir

  2. Alt 04-29-2012, 16:32 #2
    Red Mesajlar: 14
    Teşekkürler :D

Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın

Bu soru sistemi, zararlı botlara karşı güvenlik için uygulamaya sunulmuştur. Bundan dolayı bu kısımı doldurmak zorunludur.