- 125 gr margarin
- 2.5 su bardağı un
- 4yumurta
- 2 tatlı kaşığı şeker
- 1 tutam tuz
- 2 bardak su
KREMASI
- 1 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 3 çorba kaşığı un
- ½ lt süt
- 50 gr margarin
- 1 paket vanilya
ÜZERİNE
bitter çikolata
az margarin
Krema için;yumurta,şeker,un,üt karıştırılır.Ocakta pişirilir.Ilıyınca margarin ve vanilya koyup karıştırılır
Hamur için;Yumurta hariç tüm malzemeler tencereye konur pişirilir.Ocaktan alıp ılınınca yumurtalar eklenıp bir bir yoğrulur.Krema torbasına koyulan karışım yağlanmış tepsiye ceviz büyüklüğünde sıkılır.Orta dereceli ısınan fırında ağır ağır pişirilir.Fırın kapatılıp soğuyunca açılır.Soğuyan hamurların içleri açılıp krema doldurulur.Üzerlerine benmari usulu çikolata eritilir.
Benmari:Çikolatalar bir kaba konur.Çikolata kabından daha büyük bir tencereye su konur üzerine çikolata kabı oturtulur.Ocagın altı yakılarak tencerede kaynayan suyun buharıyla çikolatalar eritilir