* 1 yumurta
* 1 çay b.sıvıyağ
* 1 su b.süt
* 1 çay k.kabartma tozu
* 1 fiske tuz
Muhallebisi için:
* 7 su b.süt
* 4 yumurta sarısı
* 4 çorba k.nişasta
* 3 çorba k.pirinç unu
* 1 çorba k.un
* 1.5 su b.toz şeker
* Tuz
* Karabiber
Üzeri için:
* Tereyağı
Şerbeti için:
* 1.5 su b.toz şeker
* 1.5 su b.su
Hazırlanışı :
Muhallebisi için tencereye 5 su b. sütü alın. Üzerine toz şekeri ilave edip kaynatın. Diğer tarafta 4 yumurta sarısını karıştırma kabına alın. Üzerine un, nişasta, pirinç ununu alıp karıştırın. Üzerine bir fiske tuz, karabiber ve ayırdığınız sütü ekleyip iyice çırpın. Kaynayan süte ekleyerek çırparak pişirin. Ve soğumaya bırakın.
Karıştırma kabına yumurtayı kırın. Daha sonra üzerine sütü ve sıvıyağı ekleyerek karıştırın. Alabildiği kadar un ile tuzunu ve kabartma tozunu ekleyerek hamuru yoğurun. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. Daha sonra hamuru 30 bezeye ayırın. Bezeleri çay tabağı büyüklüğünde açarak aralarına nişasta serpip 15 er tane üst üste koyun. Tepsi büyüklüğünde açın.
Açtığınız hamurlardan ilkini yağlanmış tepsiye alın. Üzerine soğumuş kremayı alın. İkinci hamuru da kapatıp kenarlarını alta kıvırın. Dilimledikten sonra üzerine eritilmiş tereyağını gezdirin. 180 derecede kızarana kadar pişirin.
Diğer tarafta şerbetini hazırlayın. İlk sıcaklığı çıkınca tatlınızın üzerine şerbetini verin.