* 1 litre süt
* 1.5 su b.toz şeker
* 1 p.vanilya
* 2 çorba k.nişasta
* 2 çorba k.pirinç unu
* 1 yumurta sarısı
Tabanı için:
* 1.5 paket petibör bisküvi
* 1 su b.süt
* 2 çorba k.kakao
* 1 çorba k.tereyağı
Üzeri için:
* Kakao
* Hindistan cevizi
Hazırlanışı :
Tabanı için tencereye sütü, tereyağını ve kakaoyu tereyağı eriyene kadar ısıtın. Daha sonra iri kırılmış bisküvilerin üzerine dökerek karıştırın. Bu karışımı kabınızın tabanına yayarak hafif bastırın.
Diğer tarafta muhallebisi için tencereye süt, toz şeker, vanilya, nişasta, pirinç unu ve yumurta sarısını alarak çırparak pişirin.
İlk sıcaklığı çıkınca fırın kabına muhallebiyi dökün. Soğuyunca üzerine hindistan cevizi ve kakao serperek biraz buzdolabında bekletin. Soğuyunca servis yapın.