* 1 kg. incir
* 1 su b. toz şeker
* 1.5 su b. su
* 1 su b. ceviz
* Kabuk tarçın
Vanilya sos için:
* 2 su b. süt
* 1 çay b. toz şeker
* 2 yumurta sarısı
* 2 paket vanilya
* 1 tatlı k. nişasta
Hazırlanışı :
1 kg.inciri 1 saat suda bekletin.İncirlerin yumuşamasını sağlayın.Tencereye dizin.Üzerine kabuk tarçın ilave edin.İncirlerin üzerine 1 su bardağı toz şeker,1.5 su b.su ilave edin.İncirleri kaynamaya bırakın.Vanilya sosu için tencereye 2 su bardağı sütü ve 1 çay bardağı toz şekeri ilave edip sütü kayantın.Bir karıştırma kabına 2 adet yumurta sarısı ilave edin.Üzerine 2 paket vanilya ve 1 tatlı kaşığı nişasta ilave edip karıştırın.
Tenceredeki süt kaynadıktan sonra üzerine yumurta sarılı olan karışımı ilave edin hızlı hızlı olarak karıştırın.Pişen icirleri tenceden çıkartın.Tencerede kalan kalan sosu tekrar kaynatın.Servis tabağına incirleri dizin.Üzerine vanilya sosu dökün.Üzerine karamel sosu dökün ve servis edin.