* 6 elma
* 1 su b. toz şeker
* 2 su b. su
* Kırmızı gıda boyası
Muhallebisi için:
* 3 su b. süt
* 1 su b. toz şeker
* 1 çorba k. nişasta
* 1 çorba k. un
* 2 parça damla sakızı
Üzeri için:
* 1 poşet toz şanti
* 1 su b. süt
* Yeşil fıstık
Hazırlanışı :
Tencereye 3 su bardağı sütü alın.Üzerine 1 su bardağı toz şeker,1 çorba kaşığı nişasta,1 çorba kaşığı un,2 parça damla sakızı ilave edin ve muhallebiyi pişirin.6 adet elmanın kabuklarını soyun.Elmaların çekirdek kısımlarını çıkartın.
Tencereye 2 su bardağı suyu alın.Üzerine 1 su bardağı toz şeker ilave edin.Üzerine 1 yada 2 damla kırmız gıda boyası ilave edin.Tencereye elmaları ilave edin ve elmaları pişirin.Pişen elmaları soğuduktan sonra servis tabağına alın.Muhallebiyi şanti torbasına alın.Elmaların içine muhallebiyi ilave edin.Şantisi için 1 poşet toz şanti ile 1 su bardağı sütü çırpın.Elmalrın üzerini şanti ile süsleyip servis edin.