* 1 kg. Amasya elması
* 2 paket petibör bisküvi
* 1 tatlı k. tarçın
* 1 avuç ceviz
Sosu için:
* 3 su b. süt
* 3 çorba k. kakao
* 1 yumurta sarısı
* 1 su b. toz şeker
* 1 tepeleme çorba k. un
* 2 çorba k. sıvıyağ
Üzeri için:
* Toz yeşil fıstık
Hazırlanışı :
2 paket petibör bisküviyi karıştırma kabına kırın.Üzerine 1 kg.elmayı rendeleyin ve bisküvi ile beraber karıştırın.Daha sonra üzerine tarçın ve ceviz parçaları ilave edin.Daha sonra karışımı elinizle ceviz parçası büyüklüğünde yuvarlayın.
Sosu için tencereye 3 su bardağı sütü alın.Üzerine 3 çorba kaşığı kakao1 adet yumurta ilave edin.Daha sonra üzerine 1 su bardağı toz şeker,1 tepeleme çorba kaşığı un ve sıvıyağ ilave edin sürekli karıştırarak sosu kaynatın.
Elamlı topları servis tabağına alın.Üzerine sosu dökün.Üzerine yeşil fıstık serpip servis edin.