Malzemeler :

* 125 gr. tereyağı
* 1 yumurta
* 1 çay b. pudra şekeri
* 1 çay k. kabartma tozu

İç harcı için:

* 3 yumurta
* 1 su b. krema
* 1 su b. toz şeker
* 2 limon
* 1 dilim pasta keki



Üzeri için:

* 2 yumurta akı
* 1 çay b. toz şeker


Hazırlanışı :

Karıştırma kabına 2 su bardağı unu alın.Unun kenarına 1 çay bardağı pudra şekeri ilave edin.Unun ortasına 125 gr.tereyağı ilave edin.Tereyağının üzerine 1 adet yumurta kırın .İlk önce tereyağı ve yumurtayı karıştırın.Unu da karıştırarak pay hamurunu yoğurun.Pay hamurunu merdane ile açın.Pay kalıbına pay hamurunu yayın.Pay hamurunu önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında pişirin.10 dakika yarı kıvamda pişirin ve fırından çıkartın.Daha sonra kremayı hazırlayın.Kreması içine bir karıştırma kabına 3 adet yumurta kırın.

Üzerine 1 su bardağı toz şeker,2 adet limon kabuğu rendesi ve suyunu ilave edin.Yarı kıvamda pişen payın içine kremayı ilave edin.Limonlu payı 160 dercelik fırında yaklaşık 20 dakika pişirin.Fırından çıkan payın üzerine 1 dilim pasta keki yerleştirin.Bezesi için ise bir kapta 2 adet yumurta akı ve 1 çay bardağı toz şeker ilave edip mikserle çırpın.Payın üzerindeki 1 dilim pasta kekinin üzerine yumurta akını sürün.Daha sonra yemek kaşığının ters tarafıyla şekiller yapın.Daha sonra tekrar fırına verin ve üzeri kızarınca fırından çıkartın.