* 4 elma
* Yarım su b. tozşeker
* Su,karanfil
Kreması için:
* 1 lt. süt
* 2 çorba k. un
* 1 çorba k. nişasta
* 1 yumurta sarısı
* 1 p. Vanilya
* 1 su b. tozşeker
İç harcı için:
* 3 elma
* 1 çay b. ceviz
* 1 çay b. üzüm
* Tarçın
* 1 p. Petibör bisküvi
Üzeri için:
* Hindistancevizi
Hazırlanışı :
Suyu tencereye alın. Üzerine toz şeker ve karanfili ekleyin. Elmaları da soyarak çekirdek yatağını çıkararak tencereye alın. Pişene kadar kapağı kapalı kaynatın.
Diğer tarafta kremasını hazırlayın. Bunun için tencereye sütü, toz şekeri ,nişastayı, unu ve yumurta sarısını alıp çırparak pişirin.
16 tane bisküviyi 2’ şer 2’ şer üst üste koyarak biraz aralıklı dizin.
İç harcı için elmaları soyarak rendeleyin. Daha sonra üzerine ceviz, tarçın ve suda yumuşatılmış kuru üzüm ekleyerek karıştırın. Bu harçtan iri toplar yaparak 8 bisküvi katının üzerine paylaştırın. Lokum gibi pişmiş elmaları tencereden alarak bu harcın üzerine kapatın. Daha sonra hazırladığınız kremayı iyice çırptıktan sonra elmaların üzerine dökerek en son hindistan cevizi serperek soğumaya bırakın.