- 10 milföy
- 2 su b.ceviz
- 2 çorba k.tereyağı
Şerbeti için:
- 4 su b.toz şeker
- 3 su b.su
- 1 dilim limon
Hazırlanışı :
Milföy hamurların her karesini 4'e kesin.Kestiğiniz hamurun içine ceviz parçaları ekleyin.Daha sonra iki ucundan milföy hamurlarnı birleştirin.Fırın kabına üçgen şekilleri üste gelecek şekilde dizin. 2 çorba kaşığı tereyağını eritin.Eritilmiş olan tereyağını fırın kabına dizdiğiniz kolay şöbiyetin üzeribe dökün. Önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında pişirin. Şerbeti için tencereye 4 su bardağı toz şeker ve 3 su bardağı su ilave edin.Üzerine 1 dilim limon ilave edip şerbeti kaynamaya bırakın. Kolay şöbiyet fırından çıktıktan sonra üzerine soğuk şerbeti döküp şerbeti çektikten sonra servis edin.