- 125 gr tereyağı
- 1 su b. esmer tozşeker
- 2 çorba k. bal
- 3 yumurta
- 1 çay b. ceviz
- 1 çay b. kuru üzüm
- 100 gr bitter çikolata
- 1 p. vanilya
- 1 p. kabartma tozu
- alabildiği kadar un
- 3 muz
Hazırlanışı :
Karıştırma kabına oda sıcaklığında yumuşamış 125 gr.tereyağı ve 1 su bardağı esmer şeker ilave edip çırpma teliyle karıştırın.Üzerine 3 adet yumurtayı kırın.Yumurtaların üzerine 1 adet rendelenmiş muz,2 çorba kaşığı bal,iri parçalanmış
ceviz,kuru üzüm,1 paket vanilya ,1 paket kabartma tozu ve yaklaşık 2 su bardağı unu ilave edip çırpam teliyle karıştırın.
Kek karışımını kek kalıba dökün.Önceden ısıtılmış olan 170 decelik fırında pişirin. 100 gr.bitter çikolatayı eritin.Kek fırında çıktıktan sonra ve ilk sıcaklığı çıktıktan sonra keki kesin. Servis tabağına kek dilimlerini yerleştirin.1 adet muzu kesin.Kek dilimlerin üzerine bir dilim muz dilimi yerleştirin. Üzerine ertilmiş çikolata ilave edip servis edin.