- 4 çorba k.un
- 3 su b.süt
- 2 çorba k.tereyağı
- 3 yumurta
- 80 gr.bitter çikolata
- 1 su b.toz şeker
- 2 çorba k.tereyağı
- 1 fincan vişne tanesi
Şelallesi için:
- 1 su b.krema
- 200 gr.bitter çikolata
Hazırlanışı :
Tencereye 2 çorba kaşığı tereyağını alıp tereyağını eritin.Tereyağı eridikten sonra üzerine 4 çorba kaşığı unu ilave edip kavurun. Un kavrulduktan sonra üzerine 3 su bardaı süt ilave edip karıştırmaya devam edin.Daha sonra üzerine 1 su bardağı toz şeker ilave edip arıştırmaya devam edin.Üzerine 2 çorba kaşığı kakao ilave edip karıştırmaya devam edin.Üzerine ince kesilmiş bitter çikolata ilave edip karıştırmaya devam edin.Daha sonra 2 dakika daha pişirin.Ocağın altını kapatın.Ara sıra karıştırarak sufleyi soğutun. 3 yumurtanın aklarını bir kapta kar haline gelene kadar mikserle çırpın.Suflenin içine kar haline gelen yumurtanın aklarını ilave edip alttan üstte doğru karıştırın.Şelaleasi için tencereye 1 su bardağı kremayı alın.Kremaın üzerine 200 gr.bitter çikolatyı ilave edin.Sürekli karıştırarak çikolatayı eritip koyulaşana kadar pişirin. Sufle kaplarını yumuşatılmış tereyağı ile yağlayın.Daha sonra tereyağının üzerine toz şeker ile kapatın.
Suflelerin yarısını sufle kaplarına boşaltın.Suflenin üzerine şelalesini ilave edin.Şelalenin üzerine Kalan sufleyi dökün.
Suflenin üzerine3 parça vişne tanesi ilave edin. Önceden ısıtılmış olan 200 derecelik fırında pişirin.Sufleler fırında çıktıktan sonra üzerine pudra şekeri serpip servis edin.