* 1 su b.süt
* yarım su b.su
* 1 p.yaşmaya
* 2 çorba k.tereyağı
* 4 çorba k.toz şeker
* 1 yumurta
* alabildiği kadar un
Kreması için:
* 2.5 su b.süt
* 1 su b.toz şeker
* 3 orba k.un
* 1 çorba k.tereyağı
Krem şantisi için:
* pudra şekeri
* çilek,vişne,frenk üzüm
Hazırlanışı :
Karıştırma kabına ilk olarak ılık sütü ve mayayı alın ve eritin. Daha sonra üzerine yumurtayı da ekleyin. İyice karışınca alabildiği kadar un ve tereyağını ekleyin. (ortalama 10 kaşık).Toz şekerini de ekleyerek karıştırın. Hamur hazır olunca 6 bezeye ayırın. Yağlanmış tepsiye dizerek bir süre mayalandırın. Daha sonra 190 derecede pişirin.
Diğer taraftan kremasını hazırlayın. Bunun için tencereye sütü, şekeri ve unu alarak karıştırarak pişirin. İlk sıcaklığı çıkınca üzerine tereyağını da ilave ederek karıştırın.
Alman pastasının hamuru pişince ortadan ikiye keserek içine pişirilip soğutulmuş kremasını doldurun. Dilerseniz üzerine de krema sıkarak meyvelerle süsleyin. Üzerinde pudra şekeri ile servis yapın.