* 250 gr kadayıf
* 50 gr tereyağı
* dondurma
Şerbeti için:
* reçel
* su
* tozşeker
Hazırlanışı :
Kadayıfları karıştırma kabına alın. Üzerine sıvıyağı ekleyerek kadayıfı didikleyerek açın. Daha sonra biraz koparıp genişçe bir kâseye kenarlarından sarkacak şekilde alın. İyice bastırarak kase şeklini almasını sağlayın. Bütün kadayıf için aynı işlemi uygulayın. Ortalama 5 kase çıkacaktır. (Dilerseniz küçük kaselerle daha çok porsiyon elde edebilirsiniz). Hazırladığınız kadayıfları bir tepsiye alarak 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.
Kadayıflar nar gibi kızarınca ilk sıcaklığı çıkması için pişirdiğiniz kaseden ayırarak bir kenara alın. Bu sırada şerebetini hazırlayın. Bunun için reçel, su ve toz şekeri iyice karıştırın. İlk sıcaklığı çıkmış olan kadayıfların üzerine gezdirin. Kadayıflar iyice soğuyunca kadayıf kaselerinin içine dondurma koyarak servis yapın.