Bu ara bunun gibi çok tarif olduğunu fark ettim. Onlara öncelik verdim.
Malzemeler:
Keki için:
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- ¾ su bardağı şekeri
- 1 su bardağı un
- kabartmatozu
- vanilya
- 3 adet elma (ince dilimlenmiş)
- pudra şekeri ( en sonunda üzerine dökmek için)
- Kekin tüm malzemelerini bir kabın içine boşaltın ve boza kıvamına gelesiye kadar çırpın.
- Yağlanmış kek kalıbına (26-28 çapında) kek hamurunu boşaltın.
- İnce dilimlenmiş elmaları kıyısından merkeze doğru sırayla dizin. Fakat dizerken şöyle bir püf noktası var. Bir çay tabağına çok az un koyun. Bir dilim elma alın onun alt kısmını una bandırıp daha sonra una bandırdığımız kısmı, kek hamurunun çok az içine batırıp yerleştirin. Böylece elmalar dibe çökmez.
- 175°C’ye ısıtılmış fırında hafif pembeleşinceye kadar (yaklaşık 20 – 30dk.) pişirin.
- Fırından keki çıkarınca soğuması için kenarda yarım saat kadar bekletin.Soğmuş olan kekin üzerine pudra şekeri serperek servis yapabilirsiniz.