![]() |
Izmir lokması MALZEMELER 2 su bardağı un 1 tutam tuz ½ yaş maya 1 su bardağı su 1 adet yumurta Şerbeti için ; 2 su bardağı su 2,5 su bardağı toz şeker ½ limon suyu Kızartmak için ; Sıvı yağ HAZIRLANIŞI Un, tuz, su ve yumurtayı çatal yardımıyla çırpıyoruz. Yağı kızdırdıktan sonra bir tatlı kaşığı hamuru yağın içine döküp kızartıyoruz. Daha önceden hazırladığımız 2 su bardağı su, 2,5 su bardağı toz şeker ve yarım limon suyunu hazırladıktan sonra soğutuyoruz. Kızarttığımız lokmaları sıcak olarak soğuk şerbete batırıyoruz. Biraz bekledikten sonra servise hazır. Afiyet olsun... |
Bundan yillar önce:), Izmirde ücyol un o taraflarda yürüyoruz ve birde baktikki lokma veriyorlar bedavaya sanirim bir yerin acilisiydi. Hemen gözünün önünde kizartiyor ve veriyor. Orada izmir lokmasini deneme firsatim olmustu ve süper bir tatli. |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 02:04 . |
2000- 2025
Tüm bağışıklıklar ve idelerden bağımsız olan sözcükleri sarfetmeye mahkumdur özgürlük