• 3 su bardağı süt
• 6 adet güllaç yaprağı
• 1 su bardağı ceviz
• 3 adet elma
• 1 çay kaşığı tarçın
• 2 su bardağı şeker
_1 su bardağı şeker
Elmalı Güllaç Tarifi
1 Rendelediğiniz elmaları yarım su bardağı şekerle ateşte hiç suyu kalmayacak şekilde pişirin. İçine tarçın ve ceviz ekleyin.
2 Sütü kaynatın. İçine şekeri ekleyin ve kenarlı bir tepsiye dökün. Güllaç yaprağını tek tek batırıp yumuşatın.
3 Yumuşayan güllacı bir komposto kasesinin içine alın. Elmalı içten 1 kaşık koyun. Bohça gibi sarın. Servis tabağına ters çevirin.
4 Bütün güllaçlara aynı işlemi yapın. Kalan sütü ısıtıp üstüne dökün.
5 Narla süsleyerek servis yapın.