![]() |
Elmalı Güllaç Malzemeler • 3 su bardağı süt • 6 adet güllaç yaprağı • 1 su bardağı ceviz • 3 adet elma • 1 çay kaşığı tarçın • 2 su bardağı şeker _1 su bardağı şeker Elmalı Güllaç Tarifi 1 Rendelediğiniz elmaları yarım su bardağı şekerle ateşte hiç suyu kalmayacak şekilde pişirin. İçine tarçın ve ceviz ekleyin. 2 Sütü kaynatın. İçine şekeri ekleyin ve kenarlı bir tepsiye dökün. Güllaç yaprağını tek tek batırıp yumuşatın. 3 Yumuşayan güllacı bir komposto kasesinin içine alın. Elmalı içten 1 kaşık koyun. Bohça gibi sarın. Servis tabağına ters çevirin. 4 Bütün güllaçlara aynı işlemi yapın. Kalan sütü ısıtıp üstüne dökün. 5 Narla süsleyerek servis yapın. |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 13:11 . |
2000- 2025
Tüm bağışıklıklar ve idelerden bağımsız olan sözcükleri sarfetmeye mahkumdur özgürlük