tüm bidatleri ve şirk uçurumlaırnı red ediyorum...kavram olarak çimizdeki iman muhabbetine halavetine tasavvuf diyebilirz diyorum...
geçmiş ve şimdiki zamanda tasavvuf adı altında yaşanılan büyük yanlışlıkları ne konuşuyor ne savunuyorum...
siz sadece direk hata arayan bir gözle bakıyorsunuz her yazıda..size kavram ,hal diyorum...yok efendim,ben kuran ve sünnete uymayan bir şeyle amel etmem...tasavvuf kurana uymayan diyorsunuz ya..gerçek tasavvuf Hakka hakiki kul olmayı anlayan bir huzmedir imani noktalarda..ee insanlar gidip şirke girip saptılarsa kavramın suçu ne?
avrupa da islam eşittir terör diyor..haşa..peki tasavvuf kalbi Allaha bağlamaktır anlamına gelen bir kelimedir..bunun nesi kurana aykırı..değil..hee ne oluyor siz insan toplumlarının tasavvuf adıa ltında yaptığı sapkınlıkları benim kabul ettiğimi ısrarla hangi sözden çıakıryorsunuz anlamadım..elbette...onların ettikleri itikadi ziyandır
bende bu pencereden bakarsan karşıyım...
illaki tasavvuf deyince sizin kasdınız yaşanmış ve devam eden topluluklar ve olayları..kuralları..bende buna karşıyım..
benim kasdım,şöyle tefekkür etmem.ölümü,ahlaki erdemlerde kenime yön verip sünnette derinleşmek,kuranda daha bir gaayret ile tevekkül ve tefekkür ermek..ben tasavvuf deyince bu yönde ruhuma kalbim yönelmek olarak düşünüyorum...
aynı şeyi söyleyebiliriz de, beni taraf görmemeniz gerek önce