şimdi hz ali'nin haricilerle savaşmasını bu anlattıklarında nereye koyacağız???
hem sonra en çok sapı mezhep tabiin zamanında çıkmamış mı,mürciesinden mutezilesine kadar??? bu insanlar da kendilerini islama nispet etmiyorlar mıydı???
o zaman ehl-i sünnet dediğimiz cenahın bunlkara tavrı neden ser???
bakın...ortada korunması gereken bir DİN var ve bu konuda hassas olmak biz müslümanların selefinden kalma bir miras...bugün bu dik duruşların çoğu ne yazık ki gitmiş,elimizde izzetli müslümanları çıkaracak bir bilgi ağı yok...daha önce siyaseten örnek vermiştim mesela,emevi leri islam devleti diye işleriz hep,islam hukukunu uygularlar,peki bu imam-ı azam niye ayaklanmış???...benzer örnekler vermiştim daha önce,durmak istediğim konu bu,korunması gereken bir din anlayışı varsa ortada şeriat keskin bir kılıçtır..sizin dediğiniz insanlara yaklaşımdır ki,sonuan kaadr katılıırm size merhametli olmadan,kötülüğü iyilik ile savunmadan bu dava yürümez...affedici,bağışalyıcı olmak en önemli vasfımız olmalı evet eğer dava erleri isek...tebliğimizi bir ömre yaymışsak hele...
amaaa..birileri şahıs,cemaat,kurum islamın anlamlarını,temellerini,anlayışını değiştirmeye yönelik bilinçli yahut bilinçsiz bir tutum içerisine girerse buna karşı tavır bambaşkadır...
bir istanbullu olarak,piyasadan hayli haberdarız...birileri kılıfına uydurup faiz yiyorsa(meşhur bir cemaat bunu yapıyor),ya da ne bileyim bilmem ne adına başörtüsünü açma adıan fetva veriyorsa ya da ruhbancasına bir hayatı önceleyip islam adına binbir tasvvufi mistizm ortaya koyuyorsa hiçkimse bana yahu durun,böyle olmaz demesin...
bu konuda kalplerinizi merhamet falan da kaplamasın...hassasiyetlerinizi iyi belirleyin...şuan zekat sevabına! veriliyor,yarın birgün devlet tarafından alınırsa vermeyenlerle canlarını almak için savaşmayı nereye koyarız biz??(hz ebubekir savaşmıştır)...
hasılı kelam...zor iştir evet...nerde nasıl hareket edeceğini net ortaya koymak...
konumuzla bağlarsak,belli bir cenah içinde islamı bulanlar öyle yahut böyle,muklayeseli okumalar yapmadıkça,bizatihi ilk ve en baştaki ham kaynakları kullanamdıkça islamı doğru anlayamaz bunun başka bişr adı yok...
selam ve dua ile...