mesud ki kuran fakihidir yanlış hatırlamıyorsam onun sözü idi," insanlar,ümmetin alimlerinin
kitapları yüzünden sapıtacaklar " diye...ben sözü biraz da metin mete nin söylediği
nedenden dolayı açıkça söylemedim,ama hakikat böyle..
bu da zan altında bırakmak değil açıkça söylemekten çekinmek...
kuran,insanın hayatından nasıl çıkar???
her konuda olduğu gibi bu hususta da şeytanın Allaha karşı söylediği sözler hep gelir
aklıma...ne diyordu şeytan,doğru yolunun üzerine oturup insanları saptıracağım..ayete
dikkat,şeytan allahım senin doğru yolunun yan tarafına ben de bir yol kurup oraya
çağıracağım demiyor,doğru yolunun üstüne oturup saptıracağım diyor..hem
devamla,insanlara sağından solundan önünden arkasından yaklaşıp onları saptıracağım
diyor....biz müslümanız,doğru yoldayız, ozaman ne diye durmadan /ısrarla/inatla fatiha da
durmadan "ihdinassiretel musteqim" diyoruz,yani dosdoğru yola ilet bizleri allahım...çünkü
insanlar heran şeytan gibi bir saptırıcının vesvesesi altındadır ve ümmet olarak da allah
resulünün haber verdiği gibi yahudileşme ve hriatiyanlaşma tehlikesi altındadır(kuran da en
çok bahsedilen konu 700 küsür ayetle yahudileşme temayülüdür)...
işte ,şeytan kimilerine bir taraftan yaklaşıyor kuranı kaale biel almıyor onlar,eskilerin
masalları diyor..kimisi inanıyor ama ne anlamak var ne amel..kimisi bunları aşıyor,kuran gibi
sarılıp okuduğu yücelttiği kitapları var,kendisi kabul etmese dahi bu şekilde sapıyor...
bu farkı anlamanız için ısrarla ve inatla KURAN okumanız lazım...tüm kitaplar ancak beşer
sözüdür...Ve islamı anlamaya daha yeni başlayan zihinlere kalkıp da başka başka kitapları
okuttuğunuz zaman kuran gibi onlara sarılıyor,dediğim gibi dil ile söylemese de ağzı o
kitaplar kokuyor,siz ayet söylüyorsunuz o hocasının,üstadının,şeyhinin sözünü size
aktarıyor....
allah resulünun KURAN BİLİNCi ni oturtmak için ilk dönemde kendi hadislerinin dahi
yazılmasını yasaklaması alında bu anlamda çok manidardır...
sözlerime şimdilik son veriyorum...Elinize Kuran alın,kuran...farkı ancak o zaman
görürsünüz..O FURKAN dır çünkü....
selam ve dua ile...