Bursaspor'u beraberlikler yaktı!   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-16-2011 (13:09)   Son Mesaj: 03-16-2011 (13:09)    Cevap: 0    Gösterim: 431  

03-16-2011

Bursaspor'u beraberlikler yaktı!

Bursaspor'u beraberlikler yaktı!
    Geçtiğimiz sezon bütün şehir ve taraftarı ile müthiş bir atmosfer yakalayarak ligi lider tamamlayan Bursaspor'da bu sezon alınan beraberlikler şampiyonluk yarışında bir adım daha geri düşürdü.

Lider Fenerbahçe'den daha az mağlup olan Yeşil-beyazlı takım aldığı 8 beraberlik ile Fenerbahçe'nin 7 puan gerisinde kaldı.
    Sezona fırtına gibi başlayan Bursaspor'un ilk devre yaşadığı liderlik keyfi kısa sürdü. Timsahlar, Trabzonspor'a kaptırdıkları liderlik koltuğunu bir daha geri almayı başaramadı. Spor Toto Süper Ligi'nde başarılı bir grafik çizmesine rağmen 25 haftada 14 galibiyet, 8 beraberlik ve 3 mağlubiyet alan Bursaspor, Karabükspor karşısında da 1 puan alınca şampiyonluk yarışında bir adım daha geri kaldı. Bursaspor'un az yenilgisi ile başarılı bir takım olduğunu ifade eden Yönetim Kurulu Üyesi İrfan Koç,

"Bursaspor yenilmiyor. Ama birçok şanssızlıklar ve gerekçeleri var, verilmeyen penaltılar var. Üst üste koyduğunuz zaman belki de bu beraberlikler 3'er puan olacaktı. Ama Bursaspor yenilmiyor buda bir başarı" dedi.

TARAFTAR ŞEHRİ ADETA YEŞİL-BEYAZ YAPMIŞTI

Geçtiğimiz sezon şehir ile bütünleşen Bursaspor, taraftarının müthiş desteğini arkasına alarak şampiyonluk ipini göğüsledi. Taraftarların her yere bayrak ve balonlar asarak şehrin sokaklarını adeta yeşil ve beyaza boyaması şampiyonlukta en önemli unsur oldu. Ancak bu sezon şehrin aynı havaya girmeye çalışmasına rağmen başaramaması yeşil-beyazlı futbolcuları da etkiledi. 2009-2010 sezonunda 25 haftada 17 galibiyet alan Bursaspor 55 puan toplayarak rakiplerinin adeta korkulu rüyası haline gelmişti.

2010-2011 sezonunda ise beraberliklere abone olan yeşil timsahlar, lider Fenerbahçe'den daha az mağlup olmasına rağmen 50 puan ile 3'ncü sırada bulunuyor. Geçtiğimiz sezon şampiyonluk yolunda bir çok etkinliğin yapıldığını söyleyen İrfan Koç, "Bu etkinliklerin şuan yapılmaması için hiçbir sebep yok. Bir an önce başlanması gerekiyor. Geçen seneki havanın yakalanması için muhakkak yapılması gerekiyor. Biz şampiyon olmak istiyoruz. Muhakkak şehir harekete geçmeli" diye konuştu.

YAŞANAN SÜREÇ FUTBOLU ETKİLEDİ Mİ?

Bursaspor'un Özlüce Tesisleri'nde yaşanan aramalar ve Mesut Mestan'ın istifasıyla yönetimde başlayan süreç ile yeşil-beyazlı takımın son haftalarda kaybettiği puanlar akıllarda soru işareti bıraktı. Bazı taraftarlar Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam'ın motivasyonu ve sadece futbola bakışı ile takımın bu süreçten etkilenmediğini söyledi. Yönetim kurulunun da yapabileceği bir şey olmadığını belirten İrfan Koç, "Bir şikayet var bu şikayet üzerine oluyor. Bu tür olumsuzlukları hocalar ve futbolcularda görüyor

tabi ki. Buna yapabileceğimiz bir şey yok. Yapılan çalışmalar devam ediyor. Onlar kendilerine göre haklılar, bir takım şikayetler var. Ben bu şikayetleri yapanları kamuoyuna bırakıyorum. Bursaspor'un gerçek taraftarı gereken cevabı onlara verir" şeklinde konuştu.

KANATLAR ÇALIŞMADI

Yeşil-beyazlı takımda Volkan Şen'in izinsiz ABD'ye gitmesiyle başlayan sürecin ardından genç oyuncunun isteksiz futbolu göz doldurmadı. Ali Tandoğan ile Vederson'un sakatlıkları ve genç oyuncu Ozan İpek'in sezona defansif başlaması timsahın kanatlarını kırdı. Geçtiğimiz sezon defans oyuncularının gol katkısıyla zirveye uçan timsah bu sezon sadece golcülerden umut bekledi.

"FUTBOLCU 'BU BENİM İŞİM' DEMELİ"

Yaşanan sakatlık ve kadro dışı olaylarının bütün takımlarda yaşandığını söyleyen İrfan Koç, "Bunlar bir çok takımda yaşanan olaylar. Bunu futbolcu 'Bu benim işim olarak' benimsemeli ve başarılı olmayı istemelidir. Sakatlıklar olduğu zaman buna yapabilecek bir şey yok. Buna rağmen Bursaspor başarılı devam ediyor. Bir beraberlik olduğu zaman kıyametler kopuyor. Kesinlikle bu olmaması gerekiyor. Beraberlik demek yenilmiyorsunuz. Süper ligde büyük takımlara baktığınız zaman yaptıkları transfer ve bulundukları durum ortada. Onlar nerede biz neredeyiz. Takım elinden geleni yapıyor" şeklinde konuştu.

"İKİNCİ ŞAMPİYONLUKTA YÜKÜMÜZ ÇOK AĞIR"

Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam'ın, "Şampiyon olmak zor. İkinci şampiyonluğu kovalamak ondan daha zormuş" sözlerine katıldığını kaydeden İrfan Koç, "Kolay olmuyor, yükümüz daha çok ağır oluyor. Artık şehir o pencereden bakıyor, bunu hissediyorsunuz. 50 puanı bile kabullenmiyor şehir. Şampiyonluktan sonra bu beklentiler doğuyor" dedi.

TİMSAH SON DAKİKALARI SEVİYOR

Bu sezon rakip kaleyi 42 kez havalandıran Bursaspor, ilk yarı ve ikinci yarının son çeyreklerinde gol atmayı seviyor. İlk yarının 30 ve 45'nci dakikaları arasında 12 gol atan Bursaspor, 75 ile 90'ncı dakikalar arasında ise 10 gol attı.

Bursaspor'u beraberlikler yaktı! Yorumları