Zaman ödülleri sahiplerini buldu /   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-03-2011 (13:11)   Son Mesaj: 03-03-2011 (13:11)    Cevap: 0    Gösterim: 606  

03-03-2011

Zaman ödülleri sahiplerini buldu /

Zaman Gazetesi'nin bu yıl 21'incisini düzenlediği 'Yılın Sporcusu Ödülleri', organizasyonla sahiplerini buldu.

Gazetemiz Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı'nın 'sporda barış ve dostluk' temennisi ile başlayan unutulmaz geceye, 'Yılın Takımı' kategorisinde zirveye çıkan Bursaspor damgasını vurdu.
    2010 yılına damgasını vuran Türk sporunun başarılı isimleri önceki gece Zaman'ın 'Şeref Kürsüsü'nde buluştu. 5 ayrı dalda ödüllerin dağıtıldığı törende zirveye çıkan başarılı sporcular, "Seneye de burada olmak istiyoruz." sözleriyle temennilerini dile getirdi. Geçtiğimiz sezon Süperlig'de şampiyon olarak 'başarılamaz' denileni gerçekleştiren Bursaspor, 'Yılın Takımı Ödülü'nü dünya ikincisi 12 Dev Adam ve dünya kulüpler şampiyonu F.Bahçe Acıbadem Bayan Voleybol Takımı ile paylaştı. Geceye onur konuğu olarak katılan Meclis Başkanı Mehmet Ali Şahin hem Bursaspor'un, hem de Yılın Sporcusu dalında zirveye çıkan Avrupa 100 Metre Engelli Atletizm Şampiyonu Nevin Yanıt'ın ödülünü takdim etti.

Zaman Gazetesi okurlarının oylarıyla 2010'da zirveye çıkan sporcu ve spor adamları önceki gece ödüllerine kavuştu. 21'incisi düzenlenen 'Yılın Sporcusu Ödül Töreni', anlamlı ve unutulmaz buluşmalara sahne oldu. Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı'nın yaptığı fair play çağrısı ile başlayan gecenin en renkli bölümü ise 'Yılın Takımı' kategorisinde yaşandı. TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin'in son şampiyon Bursaspor'un ismini anons etmesiyle salonda alkış tufanı koparken özel bir feribotla adeta İstanbul'a çıkarma yapan Yeşil-Beyazlı kafile sahneye adım attı.

Meclis Başkanı Mehmet Ali Şahin, ödülü, takım kaptanı Ömer Erdoğan'a takdim etmesinden sonra Bursaspor'un başarılı teknik adamı Ertuğrul Sağlam, yabancı oyuncularından İvan Ergiç, Gökçek Vederson ile kaleci Dimitar İvankov'dan davetlilere Türkçe hitap etmelerini istedi. Bu sırada Zaman Gazetesi merkez binasındaki İstikbal Salonu'nda heyecanlı dakikalar yaşandı. Bursaspor'da henüz ikinci yılını geçiren ve felsefeye merakı ile bilinen Sırp futbolcu Ergic'in, "Türkçe konuşurum; ancak sakın gülmeyin." diye başlayan ve "Bizde yıldız oyuncu yok, takım yıldız." şeklinde biten sözleri büyük alkış topladı. Ergiç'in ardından mikrofonu Vederson ile İvankov alırken Türkiye'de artık pek yabancı sayılmayan iki ismin Türkçe sınavı başarıyla noktalandı. Mehmet Ali Şahin, yabancıların kendilerini Türkçe olarak ifade etmesinin çok önemli olduğunun altını çizdi ve bu konu için hassasiyet gösteren Sağlam'ı tebrik etti. Timsah'ın yeni transferleri Kenny Miller ile Jozy Altidore ise Türkiye'deki ilk izlenimlerini anlattı. Törenin sunuculuğunu üstlenen Ertem Şener'in ince sorularını cevaplayan ikiliden İskoç forvet Miller'in iskender kebabıyla şimdilik arasının iyi olmadığını söylemesi salondakileri kahkahaya boğdu.

Gecenin akıllarda kalan bir başka olayı ise tören öncesi verilen kokteylde yaşandı. Törene katılan Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat, bir süre sohbet ettiği Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş ile Bursaspor'un hocası Ertuğrul Sağlam'a şans dilerken aynı zamanda fair-play'e layık bir açıklama yaptı. Sohbet sırasında bir basın mensubunun, "Hangi teknik direktörü daha şanslı görüyorsunuz?" sorusu üzerine Polat, "Süper Lig'de çok güzel bir yarış oluyor, keyifle izliyorum. İkisine de bol şans diliyorum." cevabını vererek centilmenlik örneği sergiledi.

'Yılın Teknik Direktörü' Şenol Güneş, salondakileri Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat ile birlikte selamladı. Şenol Güneş'in ödülünü takdim eden Adnan Polat, Spor Toto Süper Lig'de bu sezon keyifli bir şampiyonluk yarışı olduğunu ve bunu zevkle izlediğini söyledi. Polat, Zaman Gazetesi merkez binasında bulunan İstikbal Salonu'ndaki kokteyl alanında sohbet ettiği Şenol Güneş ile Bursaspor'un hocası Ertuğrul Sağlam'a şans diledi.

Süper Lig'in şampiyonu Bursa, 'Yılın Takımı' dalında en tepedeydi. Yeşil-Beyazlıların madalyaları, TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin ile Spor Toto Teşkilat Müdürü Bekir Yunus Uçar'dan geldi 12 Dev Adam'ı 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'nda ikinciliğe taşıyan Bogdan Tanjevic, 'Yılın Teknik Direktörü' seçildi. Karadağlı hocaya helkelciğini Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül sundu.

Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu, 'Yılın Spor Adamı' ödülüne layık görüldü. Başkan Develioğlu'nun heykelciğini Cihan Haber Ajansı Genel Müdürü Abdülhamit Bilici takdim etti.

Fenerbahçe Acıbadem'in heykelciğini takımı adına kaptan Çiğdem Kayalı aldı. F.Bahçe Kulübü İkinci Başkanı Nihat Özdemir ile Acıbadem Sağlık Grubu Yön. Kurulu Bşk. Mehmet Ali Aydınlar da mutluydu.

Zaman merkez binasındaki İstikbal Salonu, özel konukları ağırladı. TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Zaman Gazetesi İmtiyaz Sahibi Ali Akbulut ile Zaman Gazetesi Genel Müdürü Ekrem Dumanlı, töreni ilgiyle takip etti.

Zaman ödülleri sahiplerini buldu / Yorumları