Almanya'da 1.38'lik Türk hakem   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 01-10-2011 (11:12)   Son Mesaj: 01-10-2011 (11:12)    Cevap: 0    Gösterim: 581  

01-10-2011

Almanya'da 1.38'lik Türk hakem

Almanya'da 1.38'lik Türk hakem
    Türkiye'den kalkıp Almanya'ya göç eden bir babanın 'küçük' oğlu Cem Yazirlioğlu, Alman Futbol Federasyonu'na bağlı 80 bin hakemden biri.

Zekayi Alktun'un haberi
    1,38'lik boyuyla Almanları yönetiyor

İş bulma umuduyla yıllar önce Türkiye'den kalkıp Almanya'ya göç eden bir babanın 'küçük' oğlu Cem Yazirlioğlu, Alman Futbol Federasyonu'na bağlı 80 bin hakemden biri.

Boyunun 1,38 metre olması onu diğer hakemlerden ayıran en önemli özelliği. Bir hakem için kısa sayılabilecek bir boya sahip olan genç yetenek, Alman futbol tarihine de adını yazdırmış durumda. Bundesliga'da görev alan 40 hakemden 36 tanesinin 1,80'nin üzerinde olması Cem'in işinin ne kadar zor olduğunu gösteriyor.

Babasından kendisine miras kalan hypochondroplasia (cücelik) hastalığı nedeniyle hayata 1 metre 38 santim yükseklikten bakarak devam eden Yazirlioğlu, her şeye rağmen oldukça iyimser bir kişiliğe sahip. Çok neşeli ve güler yüzlü olan genç hakem, önüne çıkan engellerle savaşmayı ve mücadele etmeyi çok seviyor. Berlin'de amatör maçlar yöneten Cem'in ikinci hedefi ise Regionalliga'da (3. Lig) düdük çalmak.

Her Türk genci gibi o da yeşil sahalara futbol oynayarak giriş yapmış. 4 sene kadar futbolcu geçmişi bulunan bu küçük dev adam, arkadaşları ile boy farkının dezavantaja dönüştüğünü görünce futbolu bırakmaya karar vermiş. Bir Türk arkadaşının tavsiyesi üzerine başladığı hakemlikte hızlı ve güvenilir adımlarla ilerliyor. 5 yıldır devam ettirdiği bu mesleği çok sevdiğini belirten Cem, kulüplerden maç başına sadece 15 Euro alıyor. Geçimini sağlamak için de çalışıyor. Başarılı bir ofis yöneticisi olan Mr. Big (Bay Dev) lakaplı hakem bir restoranın dağıtım sistemini koordine ediyor.

HAYALİ, F.BAHÇE'NİN MAÇINI YÖNETMEK

"Hakemlik ilk olarak bana özgüven kazandırdı ve ayrıca gittiğim yerlerde tanınmaya başladım." diyen genç hakem, "Herkes, 'Bak, bu o küçük hakem!' diyerek bana selam veriyor, benimle konuşmaya başlıyor. Bu da tabii benim için çok güzel bir duygu." diyor. 1988 Berlin doğumlu Cem'in ailesi aslen Hatay Samandağlı. Türkiye'ye izne geldiğinde Mersin'de yaşayan babaannesinin yanında kaldığını belirten Cem, Türkiye'ye yerleşme ve hakemlik mesleğini burada devam ettirme hayali kurduğunu belirtiyor. Son olarak, babasının Galatasaraylı olmasına aldırış etmeden doğru yolu bularak koyu bir Fenerbahçe taraftarı olduğunu gülerek anlatan Cem, bir gün kendisini Fenerbahçe'nin maçını yönetirken hayal ettiğini belirtiyor.

Almanya'da 1.38'lik Türk hakem Yorumları