Özdemir'den Dersimspor'a ziyaret   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 12-15-2010 (19:11)   Son Mesaj: 12-15-2010 (19:11)    Cevap: 0    Gösterim: 483  

12-15-2010

Özdemir'den Dersimspor'a ziyaret

Özdemir'den Dersimspor'a ziyaret
    Fenerbahçe Kulübü 2. Başkanı Nihat Özdemir, Dersimspor'un ihtiyacı olan malzeleri karşılamak için verdikleri sözü yerine getireceklerini söyledi.

Çeşitli incelemelerde ve ziyaretlerde bulunmak üzere Tunceli'ye gelen Özdemir, Dersimspor Kulüp Başkanı Yaşar Kemal Moğultay ve 2. Başkan Erdal Güntaş ile birlikte, Dersimspor'un onursal başkanı Vali Mustafa Taşkesen'i makamında ziyaret etti.
    Özdemir, burada yaptığı konuşmada, Dersimspor Kulübüne gerekli desteği vereceklerini ifade etti. Özdemir, ''Dersimspor'un ihtiyacı olan bir konuyu yerine getirmeye söz verdik, bunu yerine getireceğiz. Benim çok daha önem verdiğim bir konu var. Tunceli için basketbol ve voleybolun geliştirilmesi lazım. Ayrıca kız çocuklarımızın okuma hakkı kadar spor yapma hakları da var'' dedi.

Kız çocukları için voleybol ve basketbolda okullar, kurslar açarak buradan sporcular yetiştirilmesi gerektiğini belirten Özdemir, Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray, Eczacıbaşı, Vakıfbank gibi önemli takımları Tunceli'ye getirip, burada maçlar yaptırarak, halka, çocuklara, gençlere bu sporu sevdirmenin yollarını aradıklarını söyledi.

Proje kapsamında malzeme yardımının da yapılacağını anlatan Özdemir, şunları kaydetti:

''Futbolu televizyondan herkes izleyebilir. Voleybol özellikle genç kızlar için bence çok önemli, bunu yerine getirmek lazım. Bunun için de ben elimden gelen katkıyı yapacağım. İnşallah 2011 yılında uygun bir tarihte Fenerbahçe yönetim kuruluyla da konuşacağım ve buraya bu projeyi yapmak istiyorum. Çünkü biz bu projeye çok önem veriyoruz. Biz Fenerbahçe olarak Anadolu'ya, Güneydoğu'ya, Doğu Anadolu'ya açılmamız gerektiğine inanıyoruz.''

Tunceli'de yaptırdığı Uzunçayır Barajı hakkında da konuşan Özdemir, Türkiye'nin birçok şehrinde çeşitli sanayi ve diğer yatırımlarının bulunduğunu anımsattı.

-''İNSANA, ÇEVREYE ZARAR VEREN HİÇBİR PROJEDE YER ALMADIK''-

Bütün sanayi tesislerinde, enerji üretim tesislerinde ve hava alanlarında en önem verdikleri konunun çevreye ve insana olan saygı olduğunu vurgulayan Özdemir, şöyle devam etti:

''Bundan hiçbir zaman ödün vermedik. İnsana ve çevreye zarar veren hiçbir projenin içinde olmadık. Burada da öyle yaptık. Munzur Vadisi önemli bir vadi. Yapılacak hiçbir şeyin bu dünya güzeli Munzur Vadisi'ne zarar vermesi doğru değil. Uzunçayır Barajı'nın Dersim bölgesine hayırlı olmasını dileyerek, Munzur Vadisi'ne hiçbir zararının olmadığını herkesin bilmesini istiyorum. Çünkü bu baraj Munzur Vadisi'ne kadar uzanmıyor.''

Bir gazetecinin ''Munzur Vadisi'ne yapılacak barajlara karşı mısınız?'' sorusunu Özdemir, ''Halkın hassas olduğu konuların üzerine gitmemek lazım. Bize de bu konuda teklif geldi ama gündeme almadık. Çünkü ben halka karşı bir şeyin yapılmasının doğru olmadığına inanıyorum'' şeklinde yanıtladı.

Vali Taşkesen de Dersimspor'u kurdukları zaman, kendilerinden daha talep gitmeden LİMAK A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Özdemir'in kulübe yardımcı olacağını bildirdiğini söyledi. Dersimspor'un ihtiyaçlarını Özdemir'e aktardıklarını ifade eden Taşkesen, ''Nihat Bey tüm konularda yardımcı olacağını söyledi. Kendisine teşekkür ediyorum'' diye konuştu.

Konuşmaların ardından, Vali Taşkesen ile Dersimsporlu yöneticiler, Nihat Özdemir'e Dersimspor forması ile kaşkol hediye etti.

Özdemir'den Dersimspor'a ziyaret Yorumları