9 West Bromwichli'nin destanı -   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 11-02-2010 (17:13)   Son Mesaj: 11-02-2010 (17:13)    Cevap: 0    Gösterim: 536  

    11-02-2010

    9 West Bromwichli'nin destanı -

    9 West Bromwichli'nin destanı -
    Premier Lig'de dün gece çok ilginç bir maç oynandı. West Bromwich Albion, 75 dakika 9 kişi mücadele ettiği maçta 2-0 gerideydi. Son 10 dakikada öyle bir baskı kurdu ki maçın sonu Rocky filmini hatırlattı...

    Premier Lig'de 10. haftanın kapanış maçında Blackpool, West Bromwich'i 2-1'le geçti fakat skordan çok mücadelede 2 kırmızı kart, 1 penaltı ve 1 de direkten dönen top olması konuşuldu...

    Maçı ilginç kılan olaylar zinciriyse, West Bromwich Albion'un 12 ve 28. dakikalarda gördüğü kırmızı kartla maçı 9 kişi tamamlayabilmesiydi. Konuk ekip, en iyi savunmayı yaptı, hücum edip rakip kaleyi ablukaya aldı ama güçleri maçı çevirmeye yetmedi.

    Henüz 25 yaşında olan Premier Lig hakemlerinden Michael Oliver, 12. dakikada hem penaltı düdüğü çaldı, hem de savunmadaki isim Pablo Ibanez'i kırmızı kartla oyun dışı bıraktı. Penaltıyı gole çeviren Charlie Adam, Blackpool'u 1-0 öne geçirdi.

    10 kişi kalan West Brom, hemen oyuncu değişikliğiyle, sisteminde değişiklik yaptı. Ancak bu kez 28. dakikada Gonzalo Jara, gereksiz yere kırmızı kart görünce, menajer Di Matteo yine planlarını değiştirmek zorunda kaldı. İleriki uçtaki tek forveti çıkardı ve takımını 4-4-0 düzenine soktu. Böylece West Bromwich, hem 9 kişi kalmış, hem de 2 oyuncu değiştirme hakkını kullanmıştı. Buna rağmen 30. dakikada bir topları direkten döndü.

    Maç boyu ceza sahasına hapsolan deplasman takımı, 63. dakikaya kadar müthiş bir direniş gösterdi. Bu dakikada eski Galatasaraylı Gabriel Tamas'ın hatasıyla farkı ikiye çıkaran Blackpool rahatladığını düşünüyordu. Ancak hiç de öyle olmadı.

    Kaybedecek birşeyi olmayan West Bromwich Albion, son 10 dakikada rakip kaleyi ablukaya aldı. 9 kişiyle, gol arayan konuk ekip, 85. dakikada golü bulunca, ortaya heyecan dolu son 5 dakika çıktı.

    Son saniyelerde kalecisi dahil ileri yüklenen West Brom, mutlak 2 gol pozisyonunu değerlendiremedi ve bir mucizeye imza atamadı.

    9 kişiyle maçı kazanmaya yaklaşan konuk ekip, maç sonunda Blackpool taraftarlarınca ayakta alkışlandı.

    Premierligi.com




    Premier Lig'de 10. haftanın kapanış maçında Blackpool, West Bromwich'i 2-1'le geçerken; mücadelede 2 kırmızı kart, 1 penaltı ve 1 de direk vardı...





    9 West Bromwichli'nin destanı - Yorumları