Kalkavan adaylığını açıkladı   Konuyu açan: abı-hayat   İlk Mesaj: 05-20-2009 (09:20)   Son Mesaj: 05-20-2009 (09:20)    Cevap: 0    Gösterim: 733  

05-20-2009

Kalkavan adaylığını açıkladı

Fenerbahçe Kulübü'nün eski yöneticisi Şadan Kalkavan, sarı lacivertli kulübün başkanlığına adaylığını açıkladı.

Çiftehavuzlar'daki Büyük Kulüp'te basın toplantısı düzenleyen Kalkavan, Fenerbahçe'nin düştüğü içler acısı durumu ve camiadan gelen yoğun baskılar nedeniyle aday olduğunu ifade ederek, "Benim ne şöhrete, ne paraya, ne de kişiliğimi Fenerbahçe'de bulmaya ihtiyacım var. Son 11 yılda harcanan parayla sportif açıdan başarısız olduk. Kulübün ne kadar kar elde ettiği değil, kaç tane şampiyonluk kazandığı önemlidir. Sonuçlar ortada. Aziz Yıldırım'ın antipatik tavrı yüzünden spor basınıyla da aramız açıldı. Aziz Yıldırım'a buradan seslenmek istiyorum. Fenerbahçe'de 11 yıldır başkanlık yapıyorsun, ama Fenerbahçe'de savaşan ruhu sen öldürdün. Sen bir 10 sene daha görevde kalsan da bu ruhu geri getiremezsin. 10 yıl içinde dünyanın sayılı yıldızlarını getirdin, gelişleri muhteşem oldu. Ama hepsi kavgalı gitti. Senin için yürüyüş düzenleyen taraftarların kalbini kırdın. Büyük Fenerbahçe ailesini birleştirmek, barış ortamını hazırlamak gerek. Senin dediğin gibi değişimi tamamlamak gerekiyor, ama senden başlayarak. İnşallah Pazar günü yönetimi değiştireceğiz" dedi.

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın, 1997'de borçsuz devraldığı kulübü ciddi bir borca soktuğunu vurgulayan Kalkavan, "20 milyon Dolar borçla devraldığı kulübü 160 milyon dolara tırmandırdı. Ekonomik yönden kalkındığımız lafları tamamen yalan. Aziz Yıldırım kulübün hisselerini sattı. Faiz borcu 35 milyon Dolar. Fenerbahçe Kulübü kimsenin tapulu malı değildir. Aile kulübü hiç değildir. Benim yönetimimde ailemden kimse yok. Tek adamlı yönetime karşıyım. Zaten tek adamlı yönetimi desteklesem, aday olmam. Fenerbahçe, bir şirketten öte gönül kulübüdür. Yönetim kurulundaki arkadaşlarımın her biri kendi alanlarında başarılı olmuş isimlerdir. Yeni yönetim modelimizde, dünyanın en büyük kulüplerini baz alarak yöneteceğiz. Fenerbahçemizi işin ehli insanlara emanet edeceğiz. Tek adamlık yönetim bitecek. Yıldız transfer vaadedip, taraftarın gözünü boyamayacağız. Takım oyunu oynayan futbolcu transfer edeceğiz. Yanlış transferler yapıp, har vurup harman savurmayacağız. Güiza ve Arangoes'in durumu ortada. Aziz Yıldırım, futbolcu satışından bütçeye 15 milyon Euro hayali gelir yazmış. Aziz Yıldırım'a düşen, bu kulübü borçsuz devretmesidir. Aziz Yıldırım'dan 11 yılın hesabını soracağım. Hedefimiz Fenerbahçe'ye 3 yıl içinde Avrupa'da kupa kazandırmak" diye konuştu.

Bu arada Şadan Kalkavan'ın listesinde yer alan Selim Soydan, Hakan Bilal Kutlualp, Tanıl Küçük ve Tezcan Yaramancı yer alıyor.

Kalkavan adaylığını açıkladı Yorumları