Benim kızım 9 yaşında ,pasaport şubeye gittiğimde kızımın benim pasaportuma kaydedilmeyeceğini söylediler.Kızıma ayrı pasaport çıkartılması zorunlu mu? Benzer Konular Çocuklar için PSD fonlar... Havuç çocuklar için zararlı mı?... Çocuklar için ...
En iyi cevap oyac tarafından gönderilmistir |
merhaba; ben bir konuda bilgi almak istiyorum. 1 yaşında yeğenimle yurt dışına çıkmak istiyorum, anne-babası olmadan gidebilir miyiz? benim yeşil pasaportum var, kardeşimin yeşil hakkı daha başlamadı, yeğenime annesi adına normal pasaport alıp yurt dışına çıkılabilir mi? vize işlemleri nasıl oluyor??? |
Misafir |
18 YAŞINDAN KÜÇÜKLER İÇİN ve MAHCURLULAR ( Akıl zafiyeti olanlar ) Reşit olmayan 18 yaşından küçük çocuklar ve mahcurlular (kendini temsil etme yetisine sahip olmayan) için her pasaport işleminde ( uzatmalar=temditler de )noterden veya pasaport vermeye yetkili makamlar ( Pasaport bürolar vb )huzurunda verilecek muvafakat name alınacaktır. Mahcurlular için mahkemenin bir kişiyi vasi tayin etmesi gerekmektedir. Mahcurlularda ( akıl noksanlığı ) muvafakati vasi tayin edilen kişi verecektir.Anne yada babaları tarafından çocuklarıyla beraber yapacakları pasaport müracaatlarında, çocuk kendi başına pasaport alacaksa anne - baba ikisi de, anne - babadan birinin pasaportuna işlenecekse diğer tarafın vereceği noterden tasdikli veya pasaport biriminde hazırlanacak muvafakatname ile müracaat etmeleri gerekmektedir. 18 yaşından küçük çocuklar ayrı pasaport alacaksa anne ve baba muvafakat verecek ve müracaata çocuğun gelmesi gerekmektedir. 18 yaşından küçük çocuk anne yada banın pasaportuna kaydedilecekse diğer tarafın muvafakati olacak ve refakat bölümüne fotoğrafı yapıştırılması isteniyorsa çocuk müracaata gelmesi gerekmektedir. Refakat bölümüne fotoğraf yapıştırılması istenmiyorsa 10 yaşından küçük çocuğun müracaata gelmesine gerek yok. 10 yaşından sonra her çocuğun fotoğrafı yapıştırılmaktadır. Ancak bazı ülkeler refakatteki çocuğun yaşı ne olursa olsun fotoğrafını istemektedir. 7 yaşından küçük çocuklar için anne yada baba refakatine kaydedilmeleri durumunda çocuklar için harç alınmamaktadır. 18 yaşından küçük çocukların pasaportlarını kanuni temsilcileri teslim alabilirler( anne - baba veya vasisi veya noterden vekalet verilen her hangi bir kişi )
ayrintili bilgi icin http://www.iem.gov.tr/iem/index.php?menu_id=116
merhaba;
ben bir konuda bilgi almak istiyorum.
1 yaşında yeğenimle yurt dışına çıkmak istiyorum, anne-babası olmadan gidebilir miyiz?
benim yeşil pasaportum var, kardeşimin yeşil hakkı daha başlamadı, yeğenime annesi adına normal pasaport alıp yurt dışına çıkılabilir mi? vize işlemleri nasıl oluyor???
|