dativ akkusativ nominativ oldugunu nerden anlayacağım anlayamazsam annem cinayet işleyecek yardımcı olun bana Benzer Konular akkusativ ve dativ arasindaki fark... Akkusativ und Dativ... Akkusativ und Dativ LÖSUNG... Verben mit Akkusativ ...
En iyi cevap alptraum tarafından gönderilmistir |
Nominativ = Yalin hali. Akkusativ = -i hali Dativ = -e hali Nominativ : Der Bus . Burada Otobüsün artikeli der oldugundan sadece der artikelini aldik. Akkusativ : Den Bus = -i hali. Örnek : Ich will den Bus erreichen = Otobüse yetismek istiyorum. Dativ : -e hali. Örnek : Ich will mit dem Bus fahren = Otobüsle gitmek istiyorum. Bunlari bulman icin kolay bir soru yöntemi kullanabilirsin. Nominativ = ( Wer , Was ) = (Kim, Ne) sorularina cevap verir. Akkusativ = (Wen, Was) = (Kimi, Neyi) sorularina cevap verir. Dativ = ( Wo, Wem) = ( Nerede, kime ) sorularina cevap verir. Yukarida kullandigimiz dativ örneginde de artikelden önce mit geliyorsa her zaman dativ dir |
atfakir |
Nominativ = Yalin hali.
Akkusativ = -i hali
Dativ = -e hali
Nominativ : Der Bus . Burada Otobüsün artikeli der oldugundan sadece der artikelini aldik.
Akkusativ : Den Bus = -i hali.
Örnek : Ich will den Bus erreichen = Otobüse yetismek istiyorum.
Dativ : -e hali.
Örnek : Ich will mit dem Bus fahren = Otobüsle gitmek istiyorum.
Bunlari bulman icin kolay bir soru yöntemi kullanabilirsin.
Nominativ = ( Wer , Was ) = (Kim, Ne) sorularina cevap verir.
Akkusativ = (Wen, Was) = (Kimi, Neyi) sorularina cevap verir.
Dativ = ( Wo, Wem) = ( Nerede, kime ) sorularina cevap verir.
Yukarida kullandigimiz dativ örneginde de artikelden önce mit geliyorsa her zaman dativ dir
04-27-2010, 02:44 |
|
Bu Mesaj alptraum tarafından silinmiştir.
Sebep: üyenin istegi üzerine.... |
04-27-2010, 03:29 |
|
manasıyok´isimli üyeden Alıntı ↑bence biran önce hareketlendirin...ben çok sıkıldım çünkü...
Beklentilerinizi bilmedigim icin hareketten KASTINIZI da bilmiyorum. Umarim ilginizi ceken konularda yorumlarinizi esirgemezsiniz ve sitede güzel vakit gecirirsiniz.
04-27-2010, 03:37 |
|
|