![]() |
dativ Soru-Cevap:Yabanci Dildativ akkusativ nominativ oldugunu nerden anlayacağım anlayamazsam annem cinayet işleyecek yardımcı olun bana |
--->: dativ Nominativ = Yalin hali. Akkusativ = -i hali Dativ = -e hali Nominativ : Der Bus . Burada Otobüsün artikeli der oldugundan sadece der artikelini aldik. Akkusativ : Den Bus = -i hali. Örnek : Ich will den Bus erreichen = Otobüse yetismek istiyorum. Dativ : -e hali. Örnek : Ich will mit dem Bus fahren = Otobüsle gitmek istiyorum. Bunlari bulman icin kolay bir soru yöntemi kullanabilirsin. Nominativ = ( Wer , Was ) = (Kim, Ne) sorularina cevap verir. Akkusativ = (Wen, Was) = (Kimi, Neyi) sorularina cevap verir. Dativ = ( Wo, Wem) = ( Nerede, kime ) sorularina cevap verir. Yukarida kullandigimiz dativ örneginde de artikelden önce mit geliyorsa her zaman dativ dir |
--->: dativ Evet durgun ve hareketli olmasi icin hareketi var - gibi - ya da biz hareketlendirerek yapacagiz. Bakalim zamana yaydik simdilik... |
--->: dativ Alıntı:
|
--->: dativ evet. ben çok yeniyim daha.ancak beni celbeden bir hareketlilik olmadı.üyelere teşvik şart gibi. naçizane fikrim tabi. selamlar :) |
--->: dativ Sizler üyesiniz belki bir hareketlilige ve daha da önemlisi faidelere vesile olabilirsiniz. |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 05:36 . |
2000- 2025
Tüm bağışıklıklar ve idelerden bağımsız olan sözcükleri sarfetmeye mahkumdur özgürlük