MUHAKEME.NET FORUMU

MUHAKEME.NET FORUMU (https://www.muhakeme.net/forum/)
-   Soru-Cevap (https://www.muhakeme.net/forum/soru-cevap/)
-   -   Almanya/turist vizesi (https://www.muhakeme.net/forum/soru-cevap/26938-almanya-turist-vizesi.html)

gizli özne 10-20-2009 11:41

Almanya/turist vizesi

Soru-Cevap:

Hukuk

mrblar...

yaklaşık bi kaç hafta önce turistik vize için başvuruda bulundum ama vize vermediler bana... sebepte bildirmiyolar ne için olumsuz olduğuna dair... ben davetiye ile gidicektim bi aylık süreliğine, merak ettiğim nokta ise herşey olumluyken neden red cvbı alıyoruz! tüm evraklar eksiksiz ve davetiyede herşey olumluydu...

alptraum 10-20-2009 17:42

--->: turistik vize

Hangi ülke icin vize almak istemistiniz?

gizli özne 10-21-2009 11:56

Herşeyi yazmışım, ülkeyi yazmamışım, afedersiniz!
Almanya...

alptraum 10-21-2009 14:18

Alman konsoloslugu apayri bir olay. Orada size sorular yönelten görevli eger ki süphe duyarsa size vermeyebiliyor. Tavsiyem almancasi cok iyi olan birine ve türkce olarakta gelen red cevabina sizin cevap yazmaniz. Bunu siz kendiniz degil bir avukatada yazdirabilirsiniz. Acikcasi bu nedir , sizin kisisel haklarinizi hatirlatmak ve sizin bu bilincte oldugunuzu göstermek. Tabi bu redde karsilik bir daha basvuruda bulunup orada bu kagidisi vermelisiniz.

gizli özne 10-22-2009 15:59

tşk ederim cvp verdiğiniz için... yalnız, gelen red cvbında almanya yasalarına göre bi açıklama yapmak zorunda olmadıklarını bildiriyolar. çok komik!!
yani şüphe duymalarını gerektirecek hiç bi durum yok ki ortada... sorulan sorularda cvplarım net ve açıktı, ekstra isteyebileceği evrakları bile düşünüp yanımda götürmüştüm..

ama sonrasında araştırma yaptım, içime oturdu çünkü :(
genel yargı şu, vize onayı almak isteyen kişi ordaki görevliye kendisini türkiye ye bağlayan bi sebebi olduğuna verdiği cvplarla ikna edecek...
iki soruda çok ısrarlı olduğunu bende sonradan anladım... red cvbı aldıktan sonra:/ birincisi bekar olup olmadığım, nişanlılık, evlilik...
ikinciside eğitim durumumu sordu, bende ünv.yim ama bu yıl kaydımı yenilemedim dedim... ne gerek varsa sanki :54: nasip olmayacakya işte :ziccon10:

herhangi başka bi avrupa ülkesi için schengen vizesine yine başvuruyum diyorum ama...!

alptraum 10-22-2009 22:31

Almanyanin keyfii vermeme gibi bir durumu var fakat yine de bu sizinde haklariniz olmadigini göstermez. Bu yüzden eger gercekten gitmek istiyorsaniz 2. kez basvurarak ikna edici nedenlerle beraber gidin. Bunlar nasil olur derseniz , avukatla beraber güzel bir yazi hazirlanabilir ve bunlar yasalara dayandirilir ve yeniden sizin haklariniz hatirlatilir.

Misafir 09-30-2010 13:11

--->: Almanya/turist vizesi

Slm ben üniversite 1.sınıf öğrencisiyim 19 yaşındayım almanyada yaşayan sevgilim var ve onu ziyarete gitmek istiyorum pasaportumu yeni çıkardım daha önce hiç yurt dışına gitmedim bu ilk olacak üzerime kayıtlı 75 000 - 80 000 değerinde daire var babamda memur sizce bana vize verirlermi?

Misafir 10-27-2010 14:05

Alıntı:

turist vizesi sorulari 2010-Almanya/turist vizesi
almanya icin turistik vize alirken türban sorunu cikarabiliyorlarmi?
veya vize yi aldiktan sonra havaalaninda sorun cikarabiliyolarmi türban yüzünden ??

yabanGülü 10-28-2010 18:25

Alıntı:

Misafir´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 70129)
almanya icin turistik vize alirken türban sorunu cikarabiliyorlarmi?
veya vize yi aldiktan sonra havaalaninda sorun cikarabiliyolarmi türban yüzünden ??

sanmiyorum. cikmamasi gerekiyor. bir ara fotoraf acik olacak diye sorunlar cikmisti ama artik bunlarda asildi. hayirlisi diyelim.

berkay yüksel 02-10-2011 20:21

ben afyon kocatepe üniversitesi tıp fakültesi 4.sınıfta okumaktayım erasmus programı kapsamında 6 ay öğrenim görmek için münster şehrine giden kız arkadaşım 5-6 günlük ziyaret edip gelmek istiyorum yardımcı olursanız çok sevinirim teşekkürler

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 23:53 .

2000- 2025
Tüm bağışıklıklar ve idelerden bağımsız olan sözcükleri sarfetmeye mahkumdur özgürlük