ma 35 den öğrenci vizesi aldım, ben ev almak istiyorum viyanadan buna iznim varmıdır, eğer alabilirsem vize durumum değişirmi oturma iznine dönüşürmü
bu konuda yardım ederseniz çok sevinirim
merhaba ma 35 den öğrenci vizesi aldım, ben ev almak istiyorum viyanadan buna iznim varmıdır, eğer alabilirsem vize durumum değişirmi oturma iznine dönüşürmü bu konuda yardım ederseniz çok sevinirim Benzer ...
Öncelikle Ögrenci haklari ile burada yasayan yabanci vatandaslar arasinda illaki hukuksal farkliliklar olacaktir. Ögrenci vizesi dönemden döneme alinan ve ders basarisina göre verilen bir vizedir. Ögrenci derslerinde basarisiz olursa ma35 tarafindan ilk basta bir kagit ile sözlesme yapilir bir dahaki dönem belirli sayida ders verecegine. Bu da demek oluyorki ögrenci burada gecici bir izin ile bulunuyor yani ülkesine geri dönecektir okul bittiginde o halde burada ev almak ne kadar mantikli gelmesede bana hukuksal bir kac birsey arastirdim.
Buldugum sonuclardan az yararli olabilecek bilgi sudur:
Burada ev alabilecek yabanci bir vatandasin ma35 ten izin kagidi almasi gerekir. Bu is demekki ma35 ile alakali bir durum en nihayetinde. Peki bir ögrencinin bu gibi haklara sahip olup olmadigini nasil ögrenebiliriz.
Iste buradada yine ma35 cok güzel bir sistem kurmus o da su site
immodirekt.at -Â* Österreichs Plattform für alle Immobilien - Rechtsauskunft AKV
Bu siteden gerekli soruyu sorabilirsiniz ve en güvenilir yer ma35 size cevap verecektir.
Size yardimci olabilmek acisindan ne yazacaginizida size kisa buraya Almanca olarak not düsecegim.
En yakinda cevap alacaginizdan eminim
Ama ilk olarak size sormam gereken sorular var.
ne zamandan beri ögrenci vizen var ve ne zamandan beri viyanada yasiyorsun.
Bunlari bilmemiz lazim soruyu sorarken cünkü öyle diyor ma35
Cevabinizi bekliyorum
Gerçekten çok iyi araştırmışsın çok teşekkürler, ben daha viyana ya gelmedim vizem çıktı haftaya vizemi alacam, ev alma konusunu merak ettim çünkü eğer bir şansım olursa hazırlığımı ona göre yapmayı düşünüyorum, sonuçta dönmek istemiyorum ve ev almama izin verirlerse ikametgah sorunu her vize alışımda yaşamam diye düşündüm eğer almanca olarak soru sorabilirseniz inanın çok sevinirim en azından ne yapmam gerektiğini öğrenirim
Ben aslinda ilk önce e-mail yollamaniz kanaatkariydim. Ama belli sebepler dogrultusunda bunu gönderememenizi anliyorum. Öncelikle yarin ben sizin icin ma35 i arayip bana anlattiklarinizi onlara soracagim. En iyi cevap onlardan gelecektir. Su anda elinizde vizeniz varsa burada okuma firsatinizda var demektir. Burada herhangi bir yerin bir firmanin ya da bir üniversitenin ya da herhangi biryerin sizi isyerine almalari demek, yaklasik avusturya da gecirdiginiz 5 sene sonrasi hak talep edebilmenizi saglar. Hesapladigimizda bir ögrenim süresi ilk almanca kursuyla beraber baslarsa 5 sene en azindan sürer demekki siz burada birseylere vakif olduysaniz kalma hakkina ve de ev alma hakkina sahip olmus olursunuz.
Yinede herseye ragmen yarin ma35 i arayip soracagim sonucu buraya yazarim
Güzel haberlerim var
Ilk önce ma35 i arayip sordum. Avusturyada yasayan yabanci ögrencinin ev ya da daire alma hakkina sahip olup olmadigini
Verilen cevap : Olumlu idi
Burada yasayan yabanci ögrencilerde ev satin alma haklarina sahipler diye. Karsidaki kisinin yaniti beni cok olumlu kilmadi emin olmak icin ma35 avukati ile görüstüm size verdigim linktede mevcutdur
Ismi Rechtsanwalt(Avukat) Mag. Stefan Hotz, ve söyledikleri daha olumlu idi sizin acinizdan
Buradaki yabanci ögrenci ev alma hakkina sahip ve aldiktan sonrada avusturyada yasama ve kalma hakkina sahiptir dedi. Bu kadar yüklü paranin bir ögrencide nasil olabilecegini sordu ve bende sizin ban söylediginiz cevabi söyledim. Anliyorum dedi ve ardindan vergilendirmeden bahsetti aklimda kaln en yüksek vergi yüzdesi %3,5 maliyeye ev ile alakali belgelerden dolayi aldiginiz evin degeri üzerinden ödüyorsunuz. Ve diger vergilendirmelerde vardiki bunlari not almadim. Stefan Hotz un uyardigi konu su idi. Burada ev alan yabancilarin kandirilma olaylarini anlatti ve magduriyetlerini. yani ev satin almadan önce bu kisiye gidip gerekli belgeleri size söyleyecegini size yol gösterecegini anlatti ve bu islemler ücretsiz gerceklesiyor buda olumlu bir haber. Evi alirken hukuksal islemlerde cok dikkatli olmaniz dilegi ile sizin adiniza sevindim
Baska sorunuz olursa cekinmeden sorabilirsiniz
Sayın alptraum,
ilginize ve özellikle ; bilgiyi araştırmanıza ve sonucun sizi tatmin etmeyerek en bilgili ve kesin sonucu almanız inan çok güzel , çok teşekkür ediyorum ve bu teşekkürümün yetersiz kaldına inanıyorum.
Yasama ve kalma hakkinı elde ettiğim zaman mesleğim ile ilgili çalışmada bir kısıtlama da ortadan kalkıyor değil mi? yani yüksek lisans öğrencisi olarak sınırlı bir çalışma imkanım olacak brüt ayda 600 euro ya kadar yasama ve kalma hakkina sahip olunca bu engelleme ortadan kalkar mı?
Hayir geringfürgingkeit denilen Sinirli calisma 400 euro netto ile Sinirlanir hatta 395 de olabilir. 600 euro sizin elinize gecen degildir. Brüt sanirim onun disinda sadece 395 euro alabilirsiniz. Bunun yükseginide alabilirsiniz. Sizi alan firmaya kalmis. Simdi bu gelir neye göre degerlendiriliyor onu az aciklayayim. Bir ögrenci burada kagit üzerinde calistigi zaman günlük sadece 3-4 saatini ise ayirip bu parayi temin edebilmekte ve bu saatin üstünde bir yabanci ögrenci derslerine calisamayacagini düsünüp sen buraya okumayami calismayami geldin sorusu ile karsi karsiya kalabiliyor vize alirken
Cünkü aldiginiz gelir sigortaniza isliyor ve vize alirken bu belgede ne kadar calistiginiz felan hepsi yaziyor. Simdi bu engeller ortadan kalkiyor gözüküyor. Yani sizin orada yasama hakkiniz oluyor ve miktari ucsuz bucaksiz bir para da kazanabiliyorsunuz. Yeterki isveren olsun. zaten dil sorunu felan derken burada seneler gecince bu sorulara yaniti birebir burada cok rahat bulacaksinizdir bundan eminim
Simdi Avukat Mag. Stefan Holz un bana dedigine göre burada ev aldiktan sonra yasama ve kalma hakkina sahip oluyorsunuz. Bu size süresiz kalma izni tanisada Avusturya yasalarina göre yanlis hatirlamiyorsam süresiz oturma izinleride 10 senelik vize alimina döndürüldü.
Yani Avukatin dedigine göre burada yasayan bir insanin haklari gibi hakkiniz oluyor calisma izniniz oluyor.
Kisacasi en güzeli bu avukatla görüsüp konusmak. En azindan cogu sorunun kalktigini görüyoruz bazi seyler detaylarda gizlide olabilir.
merhaba
ilk konuda şöyle bir ibare var,
Yüksek öğrenimlerini Avusturya'da tamamlamış olan üniversite mezunları, kilit işgücü olma şartlarını yerine getirdiklerinde, kontenjana bağlı kalınmadan bu yerleşme iznini alabilirler...
şimdi burdaki yüksek öğrenim neyi kapsamaktadır?
kuşkusuz 3 yıllık lisans eğitim mezunlarını kapsıyordur fakat benim durumumdakiler için yani lisasn eğitimini türkiyede tamamlamış ve yüksek lisansını veya doktora eğitimini avusturyada tamamlayanlarıda kapsıyormudur?
Uyarı Mesajı | |
Cancel Changes |
|
|