1. ögrenci vizesi vs (basi)

...

1. ögrenci vizesi vs (basi)   Konuyu açan: aquadreamer   İlk Mesaj: 09-17-2008 (19:13)   Son Mesaj: 08-18-2009 (17:48)    Cevap: 16    Gösterim: 2515  

Permalink - Mesaj no 10  10-25-2008, 05:22

Öncelikle Avusturyada lisans egitimi cogu bölümde Bakkalerautstudium olarak ayrildi. Kredi hesaplamalarina göre yaklasik 3 yil sürüyor ve yüksek lisans olmuyor ne yazik ki. Ekstra yüksek lisansa devam etmeniz gerekiyor. Siz Türkiyede bitirdiginiz Lisans egitim diplomaniz ve transkriptionunuz ile geliyorsunuz, ilk önce derslerinizi saydiriyorsunuz ve ona göre uyumlu olmayan ders sayisi kadariyla Avusturya da üniversitede o dersleri veriyor ve yüksek linsans a basliyorsunuz.

Bu kadar yaziyi yazdiktan sonra sordugunuz soruyu bir daha okudum ve yanlis cevap verdigimin farkina vardim ama bilgi bilgidir diyerek silmiyorum ve sonuc olarak cevap :

Yüksek ögrenim Avusturya da normal üniversiteyi bitirmektir evet. Siz yüksek lisansi bitirmiste olsaniz ilk yazdiklarim gecerlidir.
    yabanGülü bunu beğendi.
    alptraum - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) alptraum

Permalink - Mesaj no 11  10-26-2008, 20:21

alptraum´isimli üyeden Alıntı
    Öncelikle Avusturyada lisans egitimi cogu bölümde Bakkalerautstudium olarak ayrildi. Kredi hesaplamalarina göre yaklasik 3 yil sürüyor ve yüksek lisans olmuyor ne yazik ki. Ekstra yüksek lisansa devam etmeniz gerekiyor. Siz Türkiyede bitirdiginiz Lisans egitim diplomaniz ve transkriptionunuz ile geliyorsunuz, ilk önce derslerinizi saydiriyorsunuz ve ona göre uyumlu olmayan ders sayisi kadariyla Avusturya da üniversitede o dersleri veriyor ve yüksek linsans a basliyorsunuz.

Bu kadar yaziyi yazdiktan sonra sordugunuz soruyu bir daha okudum ve yanlis cevap verdigimin farkina vardim ama bilgi bilgidir diyerek silmiyorum ve sonuc olarak cevap :

Yüksek ögrenim Avusturya da normal üniversiteyi bitirmektir evet. Siz yüksek lisansi bitirmiste olsaniz ilk yazdiklarim gecerlidir.

şimdi yüksek lisansı veya doktarayı avusturyada bitirmem yeterli değilmi bu katagoriden yararlanmam için illa lisans ı mı bitirmem lazım
    yabanGülü bunu beğendi.

Permalink - Mesaj no 12  10-26-2008, 20:24

Yok lisans zaten baslangic seviyesi olarak görülebilir sonrasi daha caziptir herkes icin yani ayni sey denilebilir.

Permalink - Mesaj no 13  10-29-2008, 01:55

Güzel haberlerim var

Ilk önce ma35 i arayip sordum. Avusturyada yasayan yabanci ögrencinin ev ya da daire alma hakkina sahip olup olmadigini

Verilen cevap : Olumlu idi

Burada yasayan yabanci ögrencilerde ev satin alma haklarina sahipler diye. Karsidaki kisinin yaniti beni cok olumlu kilmadi emin olmak icin ma35 avukati ile görüstüm size verdigim linktede mevcutdur

Ismi Rechtsanwalt(Avukat) Mag. Stefan Hotz, ve söyledikleri daha olumlu idi sizin acinizdan

Buradaki yabanci ögrenci ev alma hakkina sahip ve aldiktan sonrada avusturyada yasama ve kalma hakkina sahiptir dedi. Bu kadar yüklü paranin bir ögrencide nasil olabilecegini sordu ve bende sizin ban söylediginiz cevabi söyledim. Anliyorum dedi ve ardindan vergilendirmeden bahsetti aklimda kaln en yüksek vergi yüzdesi %3,5 maliyeye ev ile alakali belgelerden dolayi aldiginiz evin degeri üzerinden ödüyorsunuz. Ve diger vergilendirmelerde vardiki bunlari not almadim. Stefan Hotz un uyardigi konu su idi. Burada ev alan yabancilarin kandirilma olaylarini anlatti ve magduriyetlerini. yani ev satin almadan önce bu kisiye gidip gerekli belgeleri size söyleyecegini size yol gösterecegini anlatti ve bu islemler ücretsiz gerceklesiyor buda olumlu bir haber. Evi alirken hukuksal islemlerde cok dikkatli olmaniz dilegi ile sizin adiniza sevindim

Baska sorunuz olursa cekinmeden sorabilirsiniz

merhaba

konuyu hatırlamışsınızdır, bir arkadaşım viyanada yaşayan türk avukata durumumu iletmiş fakat olumsuz bir yanıt vermiş
    yanıtı:
    'Merhaba,

Bir ücüncü ülke vatandasi olarak ancak özel bir izinle (MAgistrat tarafindan verilen) gayri menkul sahibi olabilirsiniz. Bunun icin ilgili daireye basvurulmasi gerekiyor. Onlar arastirmalari sonucunda büyük ihtimalle olumlu karar veriyorlar. Buradan ev almaniz size maalesef ne calisma hakki ne de oturum hakki saglar.

Saglicakla...'

şeklinde biraz morelim bozuldu ve kafam karıştı, ma35 in avukatı bu konuda en yetkin oteritemidir acaba yani sizin dediğiniz geçerlidir değil mi?

Permalink - Mesaj no 14  10-29-2008, 01:59

aquadreamer´isimli üyeden Alıntı
    merhaba

konuyu hatırlamışsınızdır, bir arkadaşım viyanada yaşayan türk avukata durumumu iletmiş fakat olumsuz bir yanıt vermiş
    yanıtı:
    'Merhaba,

Bir ücüncü ülke vatandasi olarak ancak özel bir izinle (MAgistrat tarafindan verilen) gayri menkul sahibi olabilirsiniz. Bunun icin ilgili daireye basvurulmasi gerekiyor. Onlar arastirmalari sonucunda büyük ihtimalle olumlu karar veriyorlar. Buradan ev almaniz size maalesef ne calisma hakki ne de oturum hakki saglar.

Saglicakla...'

şeklinde biraz morelim bozuldu ve kafam karıştı, ma35 in avukatı bu konuda en yetkin oteritemidir acaba yani sizin dediğiniz geçerlidir değil mi?

Bakin öncelikle ma 35 i aradim onlar burada ev alma hakkinin oldugunu söylediler sonrasinda ma35 avukati da ev alma hakkinizin oldugunu ve sonrasinda yasama hakkinizin oldugunu söylediler.

Burada hersey belge ile sonuclaniyor. Ma 35 bugün evet derken yarin hayir diyebiliyor, bu orada bulunan kisinin bu isi incelemeye almadan yanit vermesinden kaynaklaniyor. Kalbinizin mutmain olmasi icin, verdigim internet adresine mail cekebilirsiniz en güzel yaniti o kisiden alacaksinizdir. Herseyi en ayrintisina kadar anlatin bana özel mesajda anlattiginiz gibi.

Permalink - Mesaj no 15  08-18-2009, 16:09

--->: 1. ögrenci vizesi vs (basi)

Güzel haberlerim var

Ilk önce ma35 i arayip sordum. Avusturyada yasayan yabanci ögrencinin ev ya da daire alma hakkina sahip olup olmadigini

Verilen cevap : Olumlu idi

Burada yasayan yabanci ögrencilerde ev satin alma haklarina sahipler diye. Karsidaki kisinin yaniti beni cok olumlu kilmadi emin olmak icin ma35 avukati ile görüstüm size verdigim linktede mevcutdur

Ismi Rechtsanwalt(Avukat) Mag. Stefan Hotz, ve söyledikleri daha olumlu idi sizin acinizdan

)

Baska sorunuz olursa cekinmeden sorabilirsiniz

merhaba konun üzerinden çok zaman geçti, ama anca viyanaya gelebildim ve almanca öğrenebildim sizin verdiğiniz avukat yani Rechtsanwalt(Avukat) Mag. Stefan Hotz aradım bilgi almak için 120 euro termin ücreti istedi ve olumlu ve olumsuz bir bilgi vermedi . ben bu parayı verceme merak ettiğim siz nasıl görüştünüz ve bilgi aldınız bu konuda yardımcı olabilirmisiniz

Permalink - Mesaj no 16  08-18-2009, 17:48

--->: 1. ögrenci vizesi vs (basi)

Ben telefon ile görüstüm ve bu islemi ücretsiz diye dile getirmisti.