![]() |
ögrenci vizesi/ögrenim vs Soru-Cevap:Hukukmerhaba degerli arkadaslar, sizlere danismak istedigim ve bugunlerde gercekten beni sIkIntI icine sokan bir konu var. 5 yildir viyana`da ogrenci olarak bulunmaktayim ve bazi nedenlerden dolayi son 3 yildir okuluma gerekli ozeni gosteremedim. bundan bir onceki vize basvurumda gelecek bir yil icinde (2 Semester) 8 semesterstunde (16ects) vermem gerektigini taahut eden bir dilekce imzalayarak vizemi almistim ancak gecen bu bir yillik zaman zarfinda 6 s.stunde verebildim.burada benim hatam oldugu gibi bazi elimde olmayan sebeplerde vardi.bu sene vizemi yenilemek icin basvurdugumda bu kredi sorunundan dolayi vize yenilenmesinin kabul edilmedigine dair bir belge aldim ve belgede gecen 3 haftalik yasal itiraz surem icersinde gecen seneye ait bir dersimin 2.prufungsterminine girerek gecer not aldim ve gerekli itirazi yapip gecen seneye ait olan dersimden gecer not aldigimi gosteren belgeyide ibraz ettim. arastirmalarim sonucunda bu prosedurleri yasayan baska ogrencilerinde oldugunu ve hemen hemen hepsinin benim yaptigi gibi yaparak vizelerini aldigini ogrenince biraz rahatlayarak ama olaylarin bu duruma gelmesinde kendi hatami anlayip derslerime daha ozen gostermeye baslamisken,ma tarafindan bana gonderilen yeni belgeyle tekrar ayni sIkintili doneme girmis bulunmaktayim cunku son verdigim dersin sinavinin 1 yillik surec icerisinde gerceklesmemesi yuzunden itiraz dilekcemin rededildigini ogrendim ve konuya itirazin sadece mahkemeyle mumkun oldugu yaziyordu.bu durumda dava acmak zorundayim ancak merak ettigim nokta daha once boyle bir durumla karsilastiniz mi ve eger bu konuda bilgi sahibi iseniz sizce bu surec daha ne kadar devam eder ve mahkemede benim icin olumlu bir kararin cikma sansi var midir? cok tesekkur ederim |
--->: Avusturya'da Yerleşme ve İkamet İzni cümleten hayirli aksamlar. benim ciddi bir sorunum var 2007 de viyanaya illegal gelip ilticaya basvurdum ve sonra üniversiteye basvurdum ve okula kayidimi yaptirip almanca kursuna basladim 2008 in 3. ayinda ama cesitli maddi nedenlerden kursa devam edemedim. burada yasiyan kiz arkadasimla evlenmeyi dusunuyoruz simdi ve sorum su evlendikten sonra buradan oturum izni alabilirmiyim yoksa tr e mi gitmem gerekiyo eger gitmem gerekiyorsa da oradan vize ye basvurdugumda ortalama kac ay da vizem cikabilir ne olursunuz yardimci olun. allah razi olsun simdiden herkese hayirli aksamlar |
--->: Avusturya'da Yerleşme ve İkamet İzni @edirgudur Bu gibi durumla hic münasebetim olmadi fakat 3 yildir okula gösteremediginiz ilginin se bebi önemli ise ,mahkemeye cikarsaniz ya da yazili dilekce ile MA ya gönderirseniz ya da Okuldan böyle bir dilekce alirsaniz sizin yarariniza olacaktir. Parasal bir dilekce göstermeniz mümkün degil cünkü Magistrat vize basvurularinda zaten 6100 euro gözükmesini talep ediyor. Bu parayi nerde harcadiniz sorusu sorulur. gecerli önemli bir sebebinizin olmasi gerekir ve bunu okuldan tasdik ettirip MA ya götürmeniz gerekir ya da mahkemeye o kadarini bilmiyorum. Bu durumu Türk danismanlardan ögrenebilirsiniz ve eger konuya ilgi alakali iseniz size buradan adresini verebilirim. @tureg Irticaya basvurduktan sonra size ne gibi haklar saglandi. Bu sorunun yanitini en güzel MA dan ögrenebilirsiniz. MA ya telefon acarak gerekli kisisel bilgilerinizi vermeden burada iltica hakki kazanmis bir kisinin evlendikten sonraki durumu nedir diye sorabilirsiniz. Burada evlenmeniz eger evlenecek esiniz Avusturya vaatndasi ise sizi Türkiyeye yollasalar dahi vize alma süreniz cok cok uzamaz. Tabi bunun büyük bir garantisi yok cünkü neden evlendiginiz arastirilacak ve bu evliligin gecerli sebepleri sorulacak. Burada evlendikten sonra burada kalamama gibi bir durumunuz yok. Su anda bu yasa Almanyada yürürlüge girmis bulunmakta ve evlenenler özel almanca sinavina tabi olup vizelerini alabilmekteler fakat Avusturya icin böyle bir kanun su anda yürürlükte degil. |
--->: Avusturya'da Yerleşme ve İkamet İzni Alıntı:
|
--->: Avusturya'da Yerleşme ve İkamet İzni Ilk yazdigim KISIM sayin edirgudur adliüye icin yazmistim. Adresini verecegim danismanlik servisi ücretsiz olup randevuda dolu olabilir ve adresini yarin eklerim cünkü su anda bilmiyorum. |
--->: Avusturya'da Yerleşme ve İkamet İzni anladim. yarin adresi alirim burdan o zaman ilginiz icin tesekkürler, |
Avusturya viyana 1. bölgede hizmet veren danismanlik var tamamen ücretsiz ve gercekten verimli bir yer, kesinlikle her konuda yardim etmeye calisiyorlar. bütün dillerde danismalik hizmeti mevcuttur. tel: 01/712 56 04 veya 712 56 11 asagidaki verdigim ikinci linkte türkce detayli bilgiler mevcuttur. Migrant Info Tuerkisch |
--->: Avusturya'da Yerleşme ve İkamet İzni Sagolasin hocam, umarim Sayin tureg icin yararli olacaktir. |
--->: Avusturya'da Yerleşme ve İkamet İzni cok tesekkürler efendim allah razi olsun hayirli aksamlar |
|
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 07:30 . |
2000- 2025
Tüm bağışıklıklar ve idelerden bağımsız olan sözcükleri sarfetmeye mahkumdur özgürlük