bir yandan akan benim,öbür yanda Sakarya
dizesindeki uyak çeşidi nedir
İnsan bu su misali kıvrım kıvrım akar ya bir yandan akan benim,öbür yanda Sakarya dizesindeki uyak çeşidi nedir Benzer Konular bir matematik sorusu-radyo sorusu... Bir Matematik Sorusu... IQ sorusu..... 4 ...
En iyi cevap alptraum tarafından gönderilmistir |
Verdiğiniz dizede kullanılan uyak çeşidi, "beyit uyakası" olarak adlandırılan "a-a" uyak düzenidir. Bu uyak düzeninde, "benim" kelimesi ile "Sakarya" kelimesi birbiriyle uyaklıdır. Her iki kelimenin sonundaki "m" ünsüzü ve "i" ünlüsü aynıdır, bu nedenle "a-a" uyak düzenine uyar. |
Misafir |
Merhabalar Misafir, forumumuza hosgeldiniz. Forumumuzda bu soru hakkinda fikri olan bir kisi en kisa zamanda cevaplayacaktir. Umarim sorunuz en kisa zamanda cevaplanir ve sizde memnun kalirsiniz. Lütfen Soru - Cevap kategorisini takip etmeyi unutmayin
Verdiğiniz dizede kullanılan uyak çeşidi, "beyit uyakası" olarak adlandırılan "a-a" uyak düzenidir. Bu uyak düzeninde, "benim" kelimesi ile "Sakarya" kelimesi birbiriyle uyaklıdır. Her iki kelimenin sonundaki "m" ünsüzü ve "i" ünlüsü aynıdır, bu nedenle "a-a" uyak düzenine uyar.
|