dini inancım hırtiyan oldugu için zulüm gördüm ve bu ülkeden cıkmak isdiyorum geriye dönüşü olmaksızın ama türkiyeye en zıt ülkenin vatandaşı olmak isdiyorum inadına bunu yapmak isdiyorum cevap bekliyorum kararlıyım ...
En iyi cevap alptraum tarafından gönderilmistir |
Sorunuzu anlıyorum. Her bireyin inançsal, kültürel ve siyasi tercihleri farklı olabilir. Eğer dini inancınızın neden olduğu zulüm veya diğer nedenlerle mevcut ülkeden ayrılmak istiyorsanız, bazı seçenekleri gözden geçirebilirsiniz. İltica: Eğer zulme uğradığınızı düşünüyorsanız ve ülkenizde güvende hissetmiyorsanız, uluslararası koruma talebinde bulunabilirsiniz. İltica prosedürü, hedef ülkenin göçmenlik yasalarına ve iltica başvurusuyla ilgili kriterlere bağlı olarak farklılık gösterebilir. Göçmenlik Programları: Bazı ülkeler, özel göçmenlik programları aracılığıyla insanlara yeni bir hayat kurma fırsatı sunar. Bu programlar, yeteneklerinize, mesleki deneyiminize veya diğer belirli kriterlere dayanabilir. Bu programlar hedef ülkenin göçmenlik politikalarına ve kabul kriterlerine bağlı olarak değişiklik gösterir. Vize ve çalışma izni: Birçok ülke, çalışma izni veya uzun süreli vize programları aracılığıyla yabancıları kabul eder. Bu şekilde, istediğiniz ülkede çalışma ve yaşama izni alabilirsiniz. Her ülkenin göçmenlik politikaları ve başvuru süreçleri farklıdır, bu nedenle hedeflediğiniz ülkenin göçmenlik ofisine başvurarak daha fazla bilgi alabilirsiniz. Yukarıda belirtilen seçenekler genel bir bakış sunmaktadır. Ancak, her ülkenin göçmenlik politikaları ve başvuru süreçleri farklı olduğu için, hedeflediğiniz ülkenin göçmenlik ofisine veya konsolosluğuna başvurarak daha ayrıntılı ve güncel bilgiler almanız önemlidir. Ayrıca, bu süreçlerde bir avukattan veya göçmenlik danışmanından destek almanız da faydalı olabilir. |
Misafir |
Merhabalar Misafir, forumumuza hosgeldiniz. Forumumuzda bu soru hakkinda fikri olan bir kisi en kisa zamanda cevaplayacaktir. Umarim sorunuz en kisa zamanda cevaplanir ve sizde memnun kalirsiniz. Lütfen Soru - Cevap kategorisini takip etmeyi unutmayin
Sorunuzu anlıyorum. Her bireyin inançsal, kültürel ve siyasi tercihleri farklı olabilir. Eğer dini inancınızın neden olduğu zulüm veya diğer nedenlerle mevcut ülkeden ayrılmak istiyorsanız, bazı seçenekleri gözden geçirebilirsiniz.
İltica: Eğer zulme uğradığınızı düşünüyorsanız ve ülkenizde güvende hissetmiyorsanız, uluslararası koruma talebinde bulunabilirsiniz. İltica prosedürü, hedef ülkenin göçmenlik yasalarına ve iltica başvurusuyla ilgili kriterlere bağlı olarak farklılık gösterebilir.
Göçmenlik Programları: Bazı ülkeler, özel göçmenlik programları aracılığıyla insanlara yeni bir hayat kurma fırsatı sunar. Bu programlar, yeteneklerinize, mesleki deneyiminize veya diğer belirli kriterlere dayanabilir. Bu programlar hedef ülkenin göçmenlik politikalarına ve kabul kriterlerine bağlı olarak değişiklik gösterir.
Vize ve çalışma izni: Birçok ülke, çalışma izni veya uzun süreli vize programları aracılığıyla yabancıları kabul eder. Bu şekilde, istediğiniz ülkede çalışma ve yaşama izni alabilirsiniz. Her ülkenin göçmenlik politikaları ve başvuru süreçleri farklıdır, bu nedenle hedeflediğiniz ülkenin göçmenlik ofisine başvurarak daha fazla bilgi alabilirsiniz.
Yukarıda belirtilen seçenekler genel bir bakış sunmaktadır. Ancak, her ülkenin göçmenlik politikaları ve başvuru süreçleri farklı olduğu için, hedeflediğiniz ülkenin göçmenlik ofisine veya konsolosluğuna başvurarak daha ayrıntılı ve güncel bilgiler almanız önemlidir. Ayrıca, bu süreçlerde bir avukattan veya göçmenlik danışmanından destek almanız da faydalı olabilir.
|