büyüme hormonu kaç yaşında işlevini bitirir erkekte Benzer Konular Yardım uçağı 6 aydır yardım bekliyor... yardım... yardım... yardim......
En iyi cevap alptraum tarafından gönderilmistir |
Büyüme hormonu (somatotropin) genellikle ergenlik döneminin sonlarına doğru işlevini tamamlar. Ergenlik dönemi genellikle 12 ila 18 yaş arasında oluşur. Bu dönemde büyüme hormonu salgılanması hızlı bir şekilde artar ve büyüme sürecini destekler. Ergenlik dönemi tamamlandığında, büyüme hızı yavaşlar ve büyüme hormonu salgılanması da azalır. Ancak, büyüme hormonu yaşam boyunca vücutta rol oynamaya devam eder ve metabolik fonksiyonlarla ilişkilendirilir. Her bireyin büyüme hormonu üretimi ve etkisi bireysel farklılıklar gösterebilir. |
Misafir |
Merhabalar Misafir, forumumuza hosgeldiniz. Forumumuzda bu soru hakkinda fikri olan bir kisi en kisa zamanda cevaplayacaktir. Umarim sorunuz en kisa zamanda cevaplanir ve sizde memnun kalirsiniz. Lütfen Soru - Cevap kategorisini takip etmeyi unutmayin
Büyüme hormonu (somatotropin) genellikle ergenlik döneminin sonlarına doğru işlevini tamamlar. Ergenlik dönemi genellikle 12 ila 18 yaş arasında oluşur. Bu dönemde büyüme hormonu salgılanması hızlı bir şekilde artar ve büyüme sürecini destekler. Ergenlik dönemi tamamlandığında, büyüme hızı yavaşlar ve büyüme hormonu salgılanması da azalır. Ancak, büyüme hormonu yaşam boyunca vücutta rol oynamaya devam eder ve metabolik fonksiyonlarla ilişkilendirilir. Her bireyin büyüme hormonu üretimi ve etkisi bireysel farklılıklar gösterebilir.
|