Aynı mahallemizdeki bir kişi başka bir eve taşındı.İşim nedeniyle evdeki Kuran davetine gidemedim. Kuran'a giden bana çok yakın olan biriyle selam yolladım.Selam yolladığım kişi sorarsa söylerim dedi.Bende o sormadan sen ...
En iyi cevap alptraum tarafından gönderilmistir |
Bir kişi diğerine “Falana benim selâmımı söyle” dese. Emredilen kişinin o selâmı söylemesi vacip olur. Giyasiyye’de de böyledir. İmâm-ı Muhammed şöyle dedi “Bir kimse hazırda olmayan bir şahsın selâmını bir adama tebliğ ettiğinde kendisine selâm gönderilen şahıs önce selâmı kendisine getirene sonrada gönderene iadei selâm eder.” Zahîre’de de böyledir. Şahadet parmağıyla (veya her hangi bir işaretle) selâm vermek mekruhtur.(Fetavilhindiye C.5 S.326) |
Misafir |
Merhabalar Misafir, forumumuza hosgeldiniz. Forumumuzda bu soru hakkinda fikri olan bir kisi en kisa zamanda cevaplayacaktir. Umarim sorunuz en kisa zamanda cevaplanir ve sizde memnun kalirsiniz. Lütfen Soru - Cevap kategorisini takip etmeyi unutmayin
Bir kişi diğerine “Falana benim selâmımı söyle” dese. Emredilen kişinin o selâmı söylemesi vacip olur. Giyasiyye’de de böyledir. İmâm-ı Muhammed şöyle dedi “Bir kimse hazırda olmayan bir şahsın selâmını bir adama tebliğ ettiğinde kendisine selâm gönderilen şahıs önce selâmı kendisine getirene sonrada gönderene iadei selâm eder.” Zahîre’de de böyledir. Şahadet parmağıyla (veya her hangi bir işaretle) selâm vermek mekruhtur.(Fetavilhindiye C.5 S.326)
|