Gölegelerin Efendisi Gorlan Harebeleri 1 kitabının uzun özeti ? Benzer Konular allah aşkına yardım edin... BM'den 500 yaralı sivil için 'acil yardım' çağrısı... Hemşireler İçin Temel İlk Yardım ve Acil ...
En iyi cevap safinaz tarafından gönderilmistir |
Kitabın ana karakteri, Will adında bir yetim. Bu Will soyadını bilmiyor. Bir gün yetimhanesinin kapısına‘Adı Will, lütfen ona iyi bakın.’ adlı bir not ile birlikte bırakılmış. Ve bu Will ne annesini ne babasını tanıyor. Sadece babasının muhteşem bir şövalye olduğunu biliyor ve onun peşinden gitmek istiyor. Yani Savaş Okulu’na girmek istiyor. Tabii bir de size bu ‘Savaş Okulu’ falan ne anlatmalıyım. Soylular yetimhanesindeki her yetim, 15 yaşına bastığında bir usta tarafından çırak olarak alınıyor. Ya At Binme Ustası’nın Çırağı, ya Aşçı’nın Çırağı, ya Sör Rodney’in, yani Savaş Okulu’nun Çırağı, ya bir Leydi’nin çırağı ya da Yazı Okulu’nun Çırağı oluyorsunuz. İlk önce Baron Arald’ın huzuruna çıkıp, istediğiniz bölümü söylüyorsunuz. Sonra o bölümün ustası da sizi çırak olarak alıp almayacağına karar veriyor. Neyse konumuza dönersek, Will Savaş Okulu’na girmek istediğini söylüyor ama alınmıyor. Bunun üzerine Orman Muhafızı Halt onu çırak almak istediğini söylüyor. Orman Muhafızlarının görevi de şu: Her eyalette bir Orman Muhafızı var ve bu Orman Muhafızları o Eyalet’in polisi gibi bir şey. Neyse efenim, Halt, Will’i çırak alarak alıyor. İlk gün Will’e sürekli ev işleri yaptırıyor. O günün sonunda Will, her gün burada tıkılıp ev işleri yapacağını düşünüyor. Ama o günü izleyen günlerde, Halt ona bıçak atma, ok atma, ata binme gibi şeyler öğretiyor. Will de bunların hepsinde çok başarılı. Her ne kadar tıknaz ve çelimsiz olsa da. Sonra, bir gün Halt ve Will Orman Muhafızları Toplantısına gitmek üzere yola çıkıyorlar. Yolda Halt’ın eski çırağı Gilan ile karşılaşıyorlar ve onunla birlikte gidiyorlar. Ama gittiklernde herkesin ciddi bir tehlikede olduğunu ve toplantının iptal edildiğini öğreniyorlar. İptal edilmesinin nedeni de şu: Yıllar önce büyük bir savaş açan, ama yenilen kötü Adam Morgarath, yeniden birlik toplamaya başlıyor. Bir önceki savaşta sadece düşünce gücü ile yönetebildiği Wargal’lar ile savaşsa da, şimdi insan ile goril arasında, gözlerine bakınca insanı felç eden dev ‘Kalkaralar’ ile işbirliği yapıyor. Kalkaralar’dan üç tane var. Bir tanesi yıllar önce öldürülmüş. Ve Morgarath şimdi kalan ikisiyle işbirliği içinde. Sonra, Will, Halt ve Gilan, bu Kalkaraları aramak için Taş Flütler’e doğru yola çıkıyorlar. Kalkaralar’a çok yaklaştığını hisseden Halt, daha çok acemi olan çırağı Will’i böyle tehlikeli bir göreve atmamak için, ona Gilan’ın atını da verip, geriye dönmesini ve Baron Arald ile Sör Rodney’i çağırmasını istiyor. Will geriye dönüyor ve Arald ile Rodney’den yardım alıyor, aynı yolu tekrar geliyorlar. Geldiklerinde ise bir Kalkara’nın Halt’ı yaralamış olduğunu görğyorlar. Çünkü Halt’ın yayı kırılmış, okalrının hepsi de bir kalkaranın sol omzunda. Baron Arald ile Sör Rodney bu yaralı Kalkara’yı öldürüyor. Ama diğer Kalkara aniden saldırıya geçiyor ve Baron’u yaralıyor. Tam Sör Rodney’i de yaralayacakken, olayları yaklaşık kırk metre ileriden izleyen Will okununun ucunu meşale ateşinde yakıyor ve Kalkara’ya atıyor. Ok hedefini buluyor ve Kalkara yanıyor. Sonra Will, Baron, Rodney ve Halt geri döndüğünde kutlanıyorlar. Özellikle de Will. Ve kitabın sonunda da Will babasının kim olduğunu öğreniyor. |
Misafir |
Merhabalar Misafir, forumumuza hosgeldiniz. Forumumuzda bu soru hakkinda fikri olan bir kisi en kisa zamanda cevaplayacaktir. Umarim sorunuz en kisa zamanda cevaplanir ve sizde memnun kalirsiniz. Lütfen Soru - Cevap kategorisini takip etmeyi unutmayin
Kitabın ana karakteri, Will adında bir yetim. Bu Will soyadını bilmiyor. Bir gün yetimhanesinin kapısına‘Adı Will, lütfen ona iyi bakın.’ adlı bir not ile birlikte bırakılmış. Ve bu Will ne annesini ne babasını tanıyor. Sadece babasının muhteşem bir şövalye olduğunu biliyor ve onun peşinden gitmek istiyor. Yani Savaş Okulu’na girmek istiyor.
Tabii bir de size bu ‘Savaş Okulu’ falan ne anlatmalıyım. Soylular yetimhanesindeki her yetim, 15 yaşına bastığında bir usta tarafından çırak olarak alınıyor. Ya At Binme Ustası’nın Çırağı, ya Aşçı’nın Çırağı, ya Sör Rodney’in, yani Savaş Okulu’nun Çırağı, ya bir Leydi’nin çırağı ya da Yazı Okulu’nun Çırağı oluyorsunuz. İlk önce Baron Arald’ın huzuruna çıkıp, istediğiniz bölümü söylüyorsunuz. Sonra o bölümün ustası da sizi çırak olarak alıp almayacağına karar veriyor.
Neyse konumuza dönersek, Will Savaş Okulu’na girmek istediğini söylüyor ama alınmıyor. Bunun üzerine Orman Muhafızı Halt onu çırak almak istediğini söylüyor. Orman Muhafızlarının görevi de şu: Her eyalette bir Orman Muhafızı var ve bu Orman Muhafızları o Eyalet’in polisi gibi bir şey.
Neyse efenim, Halt, Will’i çırak alarak alıyor. İlk gün Will’e sürekli ev işleri yaptırıyor. O günün sonunda Will, her gün burada tıkılıp ev işleri yapacağını düşünüyor. Ama o günü izleyen günlerde, Halt ona bıçak atma, ok atma, ata binme gibi şeyler öğretiyor. Will de bunların hepsinde çok başarılı. Her ne kadar tıknaz ve çelimsiz olsa da.
Sonra, bir gün Halt ve Will Orman Muhafızları Toplantısına gitmek üzere yola çıkıyorlar. Yolda Halt’ın eski çırağı Gilan ile karşılaşıyorlar ve onunla birlikte gidiyorlar. Ama gittiklernde herkesin ciddi bir tehlikede olduğunu ve toplantının iptal edildiğini öğreniyorlar.
İptal edilmesinin nedeni de şu: Yıllar önce büyük bir savaş açan, ama yenilen kötü Adam Morgarath, yeniden birlik toplamaya başlıyor. Bir önceki savaşta sadece düşünce gücü ile yönetebildiği Wargal’lar ile savaşsa da, şimdi insan ile goril arasında, gözlerine bakınca insanı felç eden dev ‘Kalkaralar’ ile işbirliği yapıyor. Kalkaralar’dan üç tane var. Bir tanesi yıllar önce öldürülmüş. Ve Morgarath şimdi kalan ikisiyle işbirliği içinde.
Sonra, Will, Halt ve Gilan, bu Kalkaraları aramak için Taş Flütler’e doğru yola çıkıyorlar. Kalkaralar’a çok yaklaştığını hisseden Halt, daha çok acemi olan çırağı Will’i böyle tehlikeli bir göreve atmamak için, ona Gilan’ın atını da verip, geriye dönmesini ve Baron Arald ile Sör Rodney’i çağırmasını istiyor.
Will geriye dönüyor ve Arald ile Rodney’den yardım alıyor, aynı yolu tekrar geliyorlar. Geldiklerinde ise bir Kalkara’nın Halt’ı yaralamış olduğunu görğyorlar. Çünkü Halt’ın yayı kırılmış, okalrının hepsi de bir kalkaranın sol omzunda. Baron Arald ile Sör Rodney bu yaralı Kalkara’yı öldürüyor. Ama diğer Kalkara aniden saldırıya geçiyor ve Baron’u yaralıyor. Tam Sör Rodney’i de yaralayacakken, olayları yaklaşık kırk metre ileriden izleyen Will okununun ucunu meşale ateşinde yakıyor ve Kalkara’ya atıyor. Ok hedefini buluyor ve Kalkara yanıyor.
Sonra Will, Baron, Rodney ve Halt geri döndüğünde kutlanıyorlar. Özellikle de Will. Ve kitabın sonunda da Will babasının kim olduğunu öğreniyor.
|