![]() |
Söyle Bergüzar söyle bergüzar nihavend olsun makamın kara kuyulara salsın yusufu söyle derinden ah çek, vuslat sorsun hesabını söyle yarim söyle kalan bi parca ekmek, kimse sormaz ahını söyle hiç gelmeyecekmiş gibi ,unutsunlar miyadımı söyle berdanım söyle hancerlemişlermi yusufu söyle acılar kalsın ,söyle ibrahim sansın söyle gül kokulu söyle ,kanayan yara olsun söyle bahara acmasın ,söyle kurak geçsin ömür tahtından insin fatih ,düşmesin istanbul bitap kalsın şehir ah esip inlesin yuh edip dergah etsin yesevi söyle laleler acmasın, yıldızlar konmasın, göge kararsın dünya ne mabedler olsun ne düşler solsun söyle sonbahara bağlasınlar mevsimleri solsun cümle alem söyle kurusun yapraklar düşmesin yerinden söyle mehtap olmasın yarın olmasın gün doğmasın ölüm olsun sonu kısa sürsün yaşamlar kelebek zamanıyla söyle haktan mı gelir mübarek şehadet ette söyle,söyle söyle söyle ibrahim olayım ateşlerde ne serin olsun ne derin söyle bergüzar söyle kanayan kaşmı söyle bu akanlar yaşmı? söyle hıckırıklarla söyle yağmura söyle yağmasın yere düşmesin kurusun tebessümler söyle kale boyu yağsın gülleler başlar düşşün gövdeden ne filozof doğsun ne anlamlı olsun ölümler söyle bergüzar söyle söyle kırık bi sevgi ile yüzülürmü hangi rıhtımı sel almaz söyle kacıncı sevda bu ayak üstü mecnunmu hikayesi söyle bergüzar söyle hala yanıyorum sönmedimki...! |
Ne söylesem yakismaz dedim bu dizelerin altina ama yinede ufakda olsa tebrik edeyim bunlar basari eline saglik |
Cold sizi kıskanıyorum.Böyle mi yazılır yav,kaleminize sağlık.... |
üstad bu şiirindeki önceki yorumumu taşısam ne dersin diye bi an düşündüm.. vazgeçtim.. ellerine sağlık.. maşaAllah.. selametle.. |
üstad gözler aynı göz...yüreğinde değişen bi şeyler varsa okuruz ama yoksa bırak öyle kalsın..hem ne düşündüğünü biliyorum..eyw üstad dua ile |
paylasımın ıcın elıne kalemıne dızelerı olursturan beynıne cok sagol kardesım dewamını beklıyoruzzz |
vallahi helal olsun özüyle yegane olan bu eser icin tesekkurler. ayriyetten tebrikler |
söyle kurusun yapraklar düşmesin yerinden söyle hıckırıklarla söyle yağmura söyle yağmasın yere düşmesin kurusun tebessümler çok güzel yüreğinize sağlık.. |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 14:24 . |
2000- 2025
Tüm bağışıklıklar ve idelerden bağımsız olan sözcükleri sarfetmeye mahkumdur özgürlük